Connect with us

Economie

Chateau Meiland op stelten door mogelijke coronazieke.

“Als je ziek bent, is wijn altijd beter dan melk.”

Momenteel zitten we midden in de coronacrisis. Enkele maanden geleden, tijdens de opnames van Chateau Meiland, was dat nog wel even anders. In de nieuwste aflevering zien we hoe de familie panikeert wanneer er een gast plotseling heel erg ziek wordt. Martien Meiland vreest de toen nog redelijk onbekende ziekte en bedenkt een hilarisch plan om de zieke persoon naar een dokter te brengen.

In plastic wikkelen

De familie is in alle staten wanneer een patiënt al enkele dagen ziek op bed ligt. De situatie van de persoon is zo erg dat de familie overweegt om hen door een dokter te laten onderzoeken. Dat is echter niet zo’n eenvoudige opdracht. De huisarts is moeilijk bereikbaar en de kans is heel klein dat hij ook op bezoek komt.

De familie smeedt alvast een bizar plan om de patiënt dan maar naar de dokter te brengen. Martien zegt: “Eventueel in de aanhanger, met matrassen. Ze moet niet in de auto, dan krijgen wij het ook.” Ze gaan zelfs nog een stapje verder. De familie Meiland overweegt zelfs serieus om haar in plastic te wikkelen. Bij de dokter aangekomen, staan ze echter voor een dichte deur.

Slecht nieuws

Na veel vijven en zessen krijgen ze de dokter toch te pakken. Die heeft echter slecht nieuws. De arts vertelt hen dat de dame de volgende dag bloed moet laten nemen en dat ze ondertussen in quarantaine moet. De uitslag is echter niet voor meteen, dus bestaat de kans dat de dame alleen moet achterblijven in het kasteel terwijl haar familie terugkeert naar Nederland.

Of de vrouw daadwerkelijk is met het coronavirus kregen we nog niet te zien. In de vooruitblik op de volgende aflevering zien we dat ze nog altijd ziek is. Wordt vervolgd!