Connect with us

Economie

Chateau Meiland op stelten door mogelijke coronazieke.

“Als je ziek bent, is wijn altijd beter dan melk.”

Momenteel zitten we midden in de coronacrisis. Enkele maanden geleden, tijdens de opnames van Chateau Meiland, was dat nog wel even anders. In de nieuwste aflevering zien we hoe de familie panikeert wanneer er een gast plotseling heel erg ziek wordt. Martien Meiland vreest de toen nog redelijk onbekende ziekte en bedenkt een hilarisch plan om de zieke persoon naar een dokter te brengen.

In plastic wikkelen

De familie is in alle staten wanneer een patiënt al enkele dagen ziek op bed ligt. De situatie van de persoon is zo erg dat de familie overweegt om hen door een dokter te laten onderzoeken. Dat is echter niet zo’n eenvoudige opdracht. De huisarts is moeilijk bereikbaar en de kans is heel klein dat hij ook op bezoek komt.

De familie smeedt alvast een bizar plan om de patiënt dan maar naar de dokter te brengen. Martien zegt: “Eventueel in de aanhanger, met matrassen. Ze moet niet in de auto, dan krijgen wij het ook.” Ze gaan zelfs nog een stapje verder. De familie Meiland overweegt zelfs serieus om haar in plastic te wikkelen. Bij de dokter aangekomen, staan ze echter voor een dichte deur.

Slecht nieuws

Na veel vijven en zessen krijgen ze de dokter toch te pakken. Die heeft echter slecht nieuws. De arts vertelt hen dat de dame de volgende dag bloed moet laten nemen en dat ze ondertussen in quarantaine moet. De uitslag is echter niet voor meteen, dus bestaat de kans dat de dame alleen moet achterblijven in het kasteel terwijl haar familie terugkeert naar Nederland.

Of de vrouw daadwerkelijk is met het coronavirus kregen we nog niet te zien. In de vooruitblik op de volgende aflevering zien we dat ze nog altijd ziek is. Wordt vervolgd!

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending