Connect with us

Economie

Onverlaat dumpt konijntje in glasbak Koewacht.

Medewerkers van Dierenambulance Zeeland reageren verontwaardigd nadat een konijntje werd gevonden in een glasbak in Koewacht. Ze hebben een duidelijke boodschap voor de personen die dit op hun geweten hebben: “Jullie moeten maar helemaal geen dieren meer nemen.”

Papieren zak

Het diertje werd aangetroffen in een papieren tasje in een glasbak in Koewacht. De dierenambulance liet via Facebook weten: “Aan de stoere persoon/personen die het een goed idee vonden om dit konijntje in een papieren zak in een glasbak in Koewacht te gooien: je/jullie moeten helemaal maar geen dieren meer nemen. Dieren zijn geen wegwerpartikelen!”

Aanvankelijk leek het erop dat de vinders het konijntje precies op tijd ontdekt hadden. Toen het gevonden werd, leefde het diertje nog. Later zou het helaas alsnog bezwijken. De dierenambulance deelt mee: “Het konijntje vanmorgen dood in zijn hokje bij de opvang. Gelukkig niet in een papieren zak in de glasbak gestorven!”

Grote verontwaardiging

Mensen reageren verontwaardigd op het bericht van de dierenambulance. Iemand schreef: “Hoe halen ze het in hun botte hersens!” Een andere dierenliefhebber pleitte ervoor om een nieuwe wet te maken om ervoor te zorgen dat niet zomaar iedereen een dier mag hebben.

De dierenambulance wil nu weten waar het konijntje vandaan komt. Mensen die meer weten wordt gevraagd om zich te melden.