Connect with us

Economie

Buldog kijkt graag naar buiten, dus maakt baasje hilarische kijkgaten.

Gezellig naar buiten kijken in stijl!

Heel wat honden houden ervan om naar buiten te kijken, maar deze buldog doet het op een erg elegante manier.

Bogart, de vierjarige buldog, is dol op aandacht. Toen zijn baasjes een nieuw hek bouwden, was dat echter te hoog om overheen te turen. Daar was Bogart uiteraard niet blij mee.

Zijn baasje Ranveig Bjørklid Levinsen legde uit: “Mijn echtgenoot bouwde een nieuw hek omdat onze oudere hond erover kon springen. Ze zijn heel nieuwsgierig en willen altijd zien wat er aan de hand is.”

Bogart houdt van mensen

De woning van de familie is gelegen naast een populair wandelpad in Denemarken. Bogart doet niets liever dan nieuwe mensen leren kennen.

Om Bogart te plezieren, bouwde de echtgenoot van Ranveig een hek met twee kijkgaten in. Die gaten zijn net groot genoeg zodat de twee honden hun hoofd erdoor kunnen steken.

Facebook / Ranveig Bjørklid Levinsen

Bogart was uiteraard heel tevreden, maar de kijkgaten zagen er wel een beetje gewoontjes uit. Daarom besloot de echtgenoot van Ranveig om de boel een beetje op te fleuren. Hij besloot om de kijkgaten te verven.

Facebook / Ranveig Bjørklid Levinsen

De vrouw legde uit: “Ik vond het wel een leuk idee om de kijkgaten te schilderen, net zoals in pretparken waar je een foto kunt laten maken. Ik koos een kroon en een narrenmuts, en mijn dochtertje Cecilie schilderde het.”

Kleine prins

Bogart is vooral fan van het gat met het kroontje. Dat is maar logisch ook, want hij is de kleine prins van het gezin!

Facebook / Ranveig Bjørklid Levinsen

“Hij is ontzettend lief, trouw en eigenwijs. Als hij iets niet wil doen, zal hij het ook niet doen. Hij vindt het geweldig als we gasten over de vloer hebben. Hoe meer, hoe liever. Hij lijkt wel te denken: meer aandacht voor mij”, vertelde zijn baasje.

Een video van Bogart die zijn hoofd door het kijkgat stak, ging onlangs compleet viraal. Nu is hij echt een toeristische attractie geworden in de omgeving.

Ranveig vertelde: “Ik denk dat de honden en het hek de meest gefotografeerde hond en hek van Denemarken zijn.”

En de honden genieten met volle teugen van hun roem, want nu passeren er nog meer mensen voorbij het hek. De eigenares voegde er nog aan toe: “Ze vinden het fantastisch. Aandacht is altijd goed en soms krijgen ze zelfs een kleine traktatie.”

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending