-

Economie

Boswachter in De Biesbosch vindt extreem zeldzaam dier.

Dit zie je maar één keer in de tien of twintig jaar.

Boswachter Thomas stootte vorige week op een wel heel bizar en zeldzaam dier: een zogenaamde zeeprik.

Thomas was in De Biesbosch en merkte op het slik van de Oude Dooijemanswaard in de Noordwaard plotseling een druk gespartel op. Toen hij dichterbij kwam, zag hij dat het om een uit de kluiten gewassen zeeprik van wel tachtig centimeter lang ging.

Twitter / Boswachter Thomas

Een zeeprik heeft een beetje weg van een paling, maar het is geen vis. De zeeprik behoort tot de familie van kaakloze vissen. Hun beenderstelsel is niet gevormd uit botten, maar uit kraakbeen, net zoals bij haaien.

Twitter / Boswachter Thomas

Een zeer zeldzaam fenomeen

De zeeprik was in de eerste helft van de twintigste eeuw wijdverspreid in Nederlandse rivieren. Maar vanaf de jaren ’70 begon hun aantal sterk te slinken.

Twitter / Boswachter Thomas

In De Biesbosch is het alleszins een zeer zeldzaam fenomeen. Boswachter Thomas legde uit aan het AD: “Die zie je echt maar één keer in de tien of twintig jaar.”

Aanvankelijk dacht Thomas nog dat het om een rivierprik ging. Maar later werd bevestigd dat het wel degelijk een verdwaalde zeeprik was. RAVON, een organisatie gespecialiseerd in reptielen, vissen en amfibieën, was toevallig in de omgeving en kon uitsluitsel geven.

Van dit dier hadden wij eerlijk gezegd nog nooit gehoord! Kende jij dit dier?

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder