Connect with us

Economie

Boswachter in De Biesbosch vindt extreem zeldzaam dier.

Dit zie je maar één keer in de tien of twintig jaar.

Boswachter Thomas stootte vorige week op een wel heel bizar en zeldzaam dier: een zogenaamde zeeprik.

Thomas was in De Biesbosch en merkte op het slik van de Oude Dooijemanswaard in de Noordwaard plotseling een druk gespartel op. Toen hij dichterbij kwam, zag hij dat het om een uit de kluiten gewassen zeeprik van wel tachtig centimeter lang ging.

Twitter / Boswachter Thomas

Een zeeprik heeft een beetje weg van een paling, maar het is geen vis. De zeeprik behoort tot de familie van kaakloze vissen. Hun beenderstelsel is niet gevormd uit botten, maar uit kraakbeen, net zoals bij haaien.

Twitter / Boswachter Thomas

Een zeer zeldzaam fenomeen

De zeeprik was in de eerste helft van de twintigste eeuw wijdverspreid in Nederlandse rivieren. Maar vanaf de jaren ’70 begon hun aantal sterk te slinken.

Twitter / Boswachter Thomas

In De Biesbosch is het alleszins een zeer zeldzaam fenomeen. Boswachter Thomas legde uit aan het AD: “Die zie je echt maar één keer in de tien of twintig jaar.”

Aanvankelijk dacht Thomas nog dat het om een rivierprik ging. Maar later werd bevestigd dat het wel degelijk een verdwaalde zeeprik was. RAVON, een organisatie gespecialiseerd in reptielen, vissen en amfibieën, was toevallig in de omgeving en kon uitsluitsel geven.

Van dit dier hadden wij eerlijk gezegd nog nooit gehoord! Kende jij dit dier?

Lees verder

Economie

Monique Westenberg neemt nieuwe tatoeage op zéér opmerkelijke plek

Monique leek al een tijdje te twijfelen over de tatoeage maar heeft uiteindelijk toch besloten deze te zetten.

De plek van de tatoeage is echter wel heel opmerkelijk..

Andre Hazes

Monique zou heeft een lange tijd en relatie gehad met Andre Hazes en is ook de moeder van zijn kind. De twee gingen in maart 2021 uit elkaar maar zouden elkaar nog erg vaak gezien hebben. Ze zijn ook nog samen op vakantie geweest en Monique heeft André onlangs nog een plek aangeboden toen André geen huis meer had.

Asymmetrisch gezicht

De reden dat Monique de tattoo heeft genomen is omdat zij zich stoorde aan haar asymmetrische gezicht. Eerder loste zij dit altijd anders op, ze liet dan één kant opvullen van haar lip. Ze wilde van de prikken in haar lip af en heeft dit opgelost door het nemen van een lip tatoeage.

Bekijk de beelden zelf hieronder:

Lees verder

Economie

Gordon deelt schokkend nieuws: ‘Ik was bijna dood’

Gordon lijdt al een geruime tijd aan diabetes. Hier spuit hij insuline voor, maar een grove fout van de zanger zelf mocht hij vorige week bijna met de dood bekopen. De zanger deelt het heftige verhaal op Instagram.

Gordon is in verband met zijn diabetes ook al een tijd aan het diëten. Dat hij 25 kilo is afgevallen is dan ook een immens grote prestatie. Het afvalproces deelt hij met zijn volgers op Instagram, maar helaas was het niet allemaal koek en ei. De zanger maakte namelijk een inschattingsfout die hem vorige week bijna het leven kostte.

Insuline

Omdat hij dacht dat hij met het gewichtsverlies ook genezen zou zijn van de diabetes, is Gordon op eigen initiatief gestopt met insuline spuiten. Dit ging dus allesbehalve goed en inmiddels moet hij weer aan heel strak schema wat spuiten en eten betreft. ‘Dit betekent dat je dus weer aankomt door de insuline en dat is heel frusterend,’ aldus de aangedane BN’er.

Carnivoordieet

Het dieet wat Gordon volgt is het zogenaamde carnivoordieet. Hierbij combineer je vlees met groente en fruit. De koolhydraatinname wordt zoveel mogelijk beperkt, hoewel hij deze ook nodig heeft om de bloedsuiker stabiel te houden. ‘Het is onwijs ingewikkeld allemaal,’ aldus Gordon. Hij noemt diabetes dan ook een sluitmoordenaar, maar ondanks zijn ervaring van vorige week voelt hij zich verder super goed.

Lees verder

Economie

‘Patricia Paay zwanger op 73-jarige leeftijd’: Deelt zwangerschapsfoto

Patricia Anglaia Margareth Paaij (Rotterdam, 7 april 1949) is een Nederlands zangeres en mediapersoonlijkheid. Ze schrijft haar achternaam sinds het begin van haar zangcarrière als ‘Paay’.

De 71-jarige zangeres heeft laten weten dat ze de geboorte van haar dochter het aller mooiste in haar leven vindt en kijkt terug naar toen ze hoog zwanger was.

Net voordat ze zou bevallen van haar dochter Christina Curry was ze in Amerika. Ze kan zich nog herinneren dat het erg warm was die zomer: ‘Nog steeds vind ik de geboorte van mijn dochter het mooiste wat mij ooit is overkomen. Alle gouden platen en succes vallen hierbij in het niets.’

De dochter van Patricia is inmiddels alweer 30 jaar oud en benadrukt dat ze onvoorwaardelijk van haar houdt: ‘Ze is een prachtige, lieve, leuke en knappe volwassen vrouw geworden waar ik ongelofelijk trots op ben.’

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Patricia Paay (@patricia_paay)

Lees verder
Advertisement

Trending