Connect with us

Economie

Beste vriendinnen van 80 jaar verhuizen naar zelfde verzorgingstehuis.

Deze geweldige dames zijn al tachtig jaar de beste vriendinnen en onlangs verhuisden Kathleen Saville en Olive Woodward naar hetzelfde verzorgingstehuis. Ze zijn beiden 89 jaar oud.

Sally Tebett van het verzorgingstehuis vertelde aan de BBC: “Ze blijven kletsen en giechelen. Het is zo schattig, ze houden oprecht van elkaar en dat zie je.”

Kinderen praten met hun beste vriendjes graag over wat ze gaan doen wanneer ze groot zijn. Maar naarmate de jaren verstrijken, groeien ze vaak uit elkaar. Voor Olive en Kathleen was dat echter nooit het geval.

Boezemvriendinnen

Ze leerden elkaar kennen in 1941 toen ze beiden elf jaar oud waren. De meisjes zaten toen op dezelfde school in Nottinghamshire in Engeland. Ze werden de beste vriendinnen, speelden samen en hielden ervan om de jongens in hun klas te plagen. En ze zouden elkaar nooit meer uit het oog verliezen.

Vanaf dat moment bleven ze altijd bij elkaar in de buurt wonen, op amper tien minuutjes lopen. Later trouwden ze en hun echtgenoten werkten voor hetzelfde bedrijf. Daarom verhuisden ze ook naar dezelfde wijk.

Hun echtgenoten zijn ondertussen helaas overleden. De man van Kathleen overleed vorig jaar. Zij ging als eerste in een verzorgingstehuis wonen. Olive verloor haar man in 2004 en bleef zelfstandig wonen. Nu besloot ze om haar beste vriendin in het verzorgingstehuis gezelschap te houden.

Kathleen vertelde aan de BBC: “Als Olive als eerste zou gaan, komt ze terug om me te halen. We zullen ook in de hemel vriendinnen zijn.”

Deze vriendinnen hebben echt een prachtige band! Met wie van jouw vrienden zou jij in het verzorgingstehuis willen wonen?