Connect with us

Economie

Beste vriendinnen van 80 jaar verhuizen naar zelfde verzorgingstehuis.

Deze geweldige dames zijn al tachtig jaar de beste vriendinnen en onlangs verhuisden Kathleen Saville en Olive Woodward naar hetzelfde verzorgingstehuis. Ze zijn beiden 89 jaar oud.

Sally Tebett van het verzorgingstehuis vertelde aan de BBC: “Ze blijven kletsen en giechelen. Het is zo schattig, ze houden oprecht van elkaar en dat zie je.”

Kinderen praten met hun beste vriendjes graag over wat ze gaan doen wanneer ze groot zijn. Maar naarmate de jaren verstrijken, groeien ze vaak uit elkaar. Voor Olive en Kathleen was dat echter nooit het geval.

Boezemvriendinnen

Ze leerden elkaar kennen in 1941 toen ze beiden elf jaar oud waren. De meisjes zaten toen op dezelfde school in Nottinghamshire in Engeland. Ze werden de beste vriendinnen, speelden samen en hielden ervan om de jongens in hun klas te plagen. En ze zouden elkaar nooit meer uit het oog verliezen.

Vanaf dat moment bleven ze altijd bij elkaar in de buurt wonen, op amper tien minuutjes lopen. Later trouwden ze en hun echtgenoten werkten voor hetzelfde bedrijf. Daarom verhuisden ze ook naar dezelfde wijk.

Hun echtgenoten zijn ondertussen helaas overleden. De man van Kathleen overleed vorig jaar. Zij ging als eerste in een verzorgingstehuis wonen. Olive verloor haar man in 2004 en bleef zelfstandig wonen. Nu besloot ze om haar beste vriendin in het verzorgingstehuis gezelschap te houden.

Kathleen vertelde aan de BBC: “Als Olive als eerste zou gaan, komt ze terug om me te halen. We zullen ook in de hemel vriendinnen zijn.”

Deze vriendinnen hebben echt een prachtige band! Met wie van jouw vrienden zou jij in het verzorgingstehuis willen wonen?

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending