Connect with us

Economie

Weerbericht voor komende dagen is niet om vrolijk van te worden.

Dinsdag en woensdag lijkt het in Nederland wel meer herfst dan zomer. Vooral in het midden, zuiden en zuidoosten van het land krijgen we af te rekenen met langdurige regenval. Volgens Weeronline zou er plaatselijk zelfs 30 millimeter water kunnen vallen. Dat is een domper voor mensen die ergens op een camping staan.

Meteoroloog Jaco van Wezel legt uit: “Een regenzone blijft vanaf dinsdagmiddag tot en met woensdagmiddag slepen boven het zuiden en zuidoosten. Hierdoor valt langdurig veel regen. Komende nacht en woensdagochtend gaat het harder en langer regenen. In het zuiden en zuidoosten kan het af en toe flink plenzen en is het kletsnat.”

Kletsnat

Op sommige plaatsen in Limburg en Brabant kan zelfs tot 40 millimeter water vallen. Voor de mensen die in eigen land vakantie vieren, en dat zijn er heel wat, is dat natuurlijk minder prettig nieuws. Maar voor de droge natuur en de bodem is het goed dat de regen langdurig valt en niet in een enkele plensbui. Van Wezel verklaart: “Wanneer in korte tijd veel regen valt slaat de grond dicht en spoelt een groot deel van het water weg via de sloten. De langdurige regen die nu verwacht wordt heeft alle tijd om de bodem in te trekken.”

Koel zomerweer

Tegen het einde van de week krijgen we vrij koel zomerweer en blijft het wisselvallig. Tijdens het weekend krijgen we opnieuw veel wind.