Connect with us

Economie

Weerbericht voor komende dagen is niet om vrolijk van te worden.

Dinsdag en woensdag lijkt het in Nederland wel meer herfst dan zomer. Vooral in het midden, zuiden en zuidoosten van het land krijgen we af te rekenen met langdurige regenval. Volgens Weeronline zou er plaatselijk zelfs 30 millimeter water kunnen vallen. Dat is een domper voor mensen die ergens op een camping staan.

Meteoroloog Jaco van Wezel legt uit: “Een regenzone blijft vanaf dinsdagmiddag tot en met woensdagmiddag slepen boven het zuiden en zuidoosten. Hierdoor valt langdurig veel regen. Komende nacht en woensdagochtend gaat het harder en langer regenen. In het zuiden en zuidoosten kan het af en toe flink plenzen en is het kletsnat.”

Kletsnat

Op sommige plaatsen in Limburg en Brabant kan zelfs tot 40 millimeter water vallen. Voor de mensen die in eigen land vakantie vieren, en dat zijn er heel wat, is dat natuurlijk minder prettig nieuws. Maar voor de droge natuur en de bodem is het goed dat de regen langdurig valt en niet in een enkele plensbui. Van Wezel verklaart: “Wanneer in korte tijd veel regen valt slaat de grond dicht en spoelt een groot deel van het water weg via de sloten. De langdurige regen die nu verwacht wordt heeft alle tijd om de bodem in te trekken.”

Koel zomerweer

Tegen het einde van de week krijgen we vrij koel zomerweer en blijft het wisselvallig. Tijdens het weekend krijgen we opnieuw veel wind.

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending