Connect with us

Economie

Bejaarde (94) stapt kilometers met rollator om tijdens lockdown chocolade voor vrouw te kopen.

Deze man bewijst dat liefde een werkwoord is.

Liefde overwint alle obstakels. Precies om die reden is het belangrijk om goed te zorgen voor de mensen van wie je houdt. Dat is nog meer het geval in deze voor iedereen zeer rare en onzekere tijden.

Mike (94) geeft ons het voorbeeld. Hij heeft werkelijk alles over voor de liefde van zijn leven. Van dit verhaal kunnen we allemaal nog iets leren.

Richard Farmer merkte de bejaarde man op met zijn rollator. Dat was vreemd, want oudere mensen worden tijdens de pandemie zo veel mogelijk aangeraden om binnen te blijven. Ze zijn immers een kwetsbare groep.

Richard vroeg of hij misschien kon helpen.

“Hij zei me dat hij onderweg was naar de supermarkt”, getuigde Richard, die de bejaarde man een lift gaf. Uiteraard had hij eerst zijn auto grondig ontsmet en schoongemaakt, zodat de oudere man geen virus zou oplopen.

Favoriete chocolade

Ze begonnen een beetje te kletsen en Richard vernam dat Mike onderweg was naar de supermarkt om de favoriete chocolade te kopen voor zijn vrouw Doris. Mike legde uit dat hij 35 Hersey-repen wilde kopen.

De chocolade in huis was op en daarom wilde de lieve man zijn echtgenote verrassen. Met een brede glimlach op zijn gezicht begon hij met zijn rollator aan de lange tocht naar de supermarkt.

Richard reed de bejaarde man naar de supermarkt en weer terug naar huis. Hij gaf Mike zijn visitekaartje en zei dat hij de volgende keer altijd mocht bellen om hem naar de supermarkt te brengen.

Dit is hoe echte liefde eruitziet! Deel dit verhaal met je vrienden om ook hen te inspireren.

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending