-

Algemeen

Roxeanne Hazes waarom ze weigert om over haar familie te praten: ´Voel me dan een week slecht´

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Roxeanne Hazes en haar broer André hebben hun relatie vorig jaar weer hersteld na een periode van geen contact. Hoewel ze in Shownieuws positief sprak over hun hereniging, heeft de zangeres altijd liever geen media-aandacht voor haar familie. In een interview met Grazia legt ze uit waarom.

Geen Grensoverschrijdend Gedrag

Roxeanne is duidelijk: ze praat nooit over persoonlijke zaken, vooral als het om haar familie gaat. “Ik maak altijd de afspraak dat ik niet over familiezaken praat, omdat het invloed heeft op hoe ik me voel,” zegt ze.

Ze wijst erop dat het vaak als grensoverschrijdend wordt ervaren wanneer zulke onderwerpen toch aan bod komen, ondanks haar verzoek om ze te vermijden. “We hebben het de afgelopen jaren vaak over grensoverschrijdend gedrag gehad. Voor mij is het grensoverschrijdend dat iemand het onderwerp dan toch aankaart.”

Focus op Muziek

Volgens Roxeanne ligt de focus in interviews voor haar op haar muziek, niet op familieperikelen. “Waarom zou ik het in de vier minuten tijd die ik krijg aan een talkshowtafel over mijn familie gaan hebben, terwijl ik keihard heb gewerkt aan een nieuw album?” zegt ze. Ze voegt toe: “Ik kom daar om over mijn muziek te praten, niet om clickbait te worden op een showbizzkanaal.”

Juridische Conflicten met Moeder Rachel Hazes

Naast de herstelde band tussen Roxeanne en André, is er ook spanning met hun moeder, Rachel Hazes. Rachel is verwikkeld in juridische conflicten met haar kinderen.

Ze eist dat André stopt met het gebruik van de naam André Hazes en als André Hazes Junior optreedt. Roxeanne spande in 2023 een kort geding aan om de inkomsten die Rachel mogelijk onterecht ontving als erfgename van haar overleden echtgenoot. De rechter heeft bepaald dat er een bodemprocedure moet komen, maar die is nog niet gestart.

Algemeen

Onderzoek toont aan: ´Je gootsteen is viezer dan je denkt´

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Iedereen weet dat de gootsteen niet de schoonste plek in de keuken is. Maar dat bacteriën zich hier zó gemakkelijk verzamelen, is misschien wel schokkender. Hoewel je de gootsteen gebruikt om van alles schoon te maken, is het ook een plek waar vocht en etensresten samenkomen. En daar zijn schadelijke bacteriën zoals salmonella, E. coli en listeria dol op.

De hardnekkigheid van bacteriën in de gootsteen

Amerikaanse onderzoekers waren benieuwd hoe snel ziektekiemen zich in de gootsteen verzamelen én hoe snel kruisbesmetting plaatsvindt. De deelnemers aan het onderzoek maakten een ontbijt met vlees, ei en meloen. Vervolgens werd er gekeken hoeveel bacteriën er in en rondom de gootsteen achterbleven.

Wat bleek? In ruim een derde (34 procent) van de gevallen raakte de gootsteen besmet met bacteriën. Op meer dan een kwart van de gesneden meloenen werden achteraf ook ziektekiemen aangetroffen: een duidelijk teken van kruisbesmetting.

Het onderzoek bevestigt dat de gootsteen een plek is waar doorgaans een hoge concentratie aan ziektekiemen aanwezig is. “Soms is er flink wat geboen nodig om vuil van borden, kommen of groente en fruit te verwijderen, maar vaak is dat niet voldoende,” stellen de onderzoekers. “Ziektekiemen kunnen erg hardnekkig zijn en vervolgens aan de gootsteen blijven kleven, zelfs nadat die is geschrobd.”

Achtergebleven ziektekiemen kunnen vervolgens ook weer op je handen terechtkomen, of op eten dat je in de gootsteen afspoelt. Vooral kwetsbare mensen kunnen daar goed ziek van worden. Je groenten laten uitlekken in een vieze gootsteen is daarom absoluut geen goed idee.

Je gootsteen schoonmaken: zo doe je dat

Er is maar één manier om te voorkomen dat je ziek wordt van een vieze gootsteen: regelmatig schoonmaken. En dan bedoelen we niet zo nu en dan snel een vochtig doekje erdoorheen, want dat doodt de bacteriën niet.

Wat dan wel? Zorg er in elk geval voor dat je dagelijks etensresten uit de gootsteen verwijdert, met name als je rauw vlees hebt bereid. Doe je dit met een spons, gebruik dan elke keer een nieuwe, want sponsjes zijn een broedplaats voor schimmels en bacteriën. Maak de gootsteen daarnaast twee keer per week grondig schoon met warm water en een schoonmaakmiddel, gevolgd door een desinfecterend middel. Bacteriën in je gootsteen zijn nooit helemaal te voorkomen, maar op deze manier kom je al een heel eind om je keuken veiliger te maken. Hoe vaak maak jij je gootsteen grondig schoon?

Lees verder