-

Algemeen

Albert Verlinde doet bizarre uitspraak over Vandaag Inside: ´Kijk er zelf nooit naar´

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Albert Verlinde, een bekende naam in de Nederlandse televisiewereld, heeft zijn plek gevonden als vaste tafelgast bij Vandaag Inside. Opvallend is dat Albert zelf nauwelijks naar het programma keek voordat hij zijn opwachting maakte. “In het verleden heb ik het programma ook weleens Homohaat Laat genoemd,” geeft hij toe.

Van Kritische Observator naar Vaste Woensdag-Gijp

Albert, ooit de drijvende kracht achter RTL Boulevard, heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een essentiële schakel binnen Vandaag Inside.

Vanaf morgen neemt hij wekelijks de rol van vaste woensdag-Gijp over, waarbij hij de honneurs van René van der Gijp waarneemt. Zijn achtergrond in theater helpt hem daarbij: “Ik kan opmerkingen maken met een bepaalde toon of blik. Dat is mijn theaterachtergrond. Ik weet hoe ik mijn stem en ogen kan gebruiken, waardoor iets best pittig de huiskamer in kan komen,” zegt hij in een interview met Nieuwe Revu.

Een Moeilijke Start

Het duurde een jaar voordat Wilfred Genee, presentator van Vandaag Inside, Albert kon overtuigen om aan te schuiven. “Daar had ik geen zin in, want als ik ergens iets zeg, dan ben ik daarna nog twee dagen bezig met nazorg,” vertelt Albert. Maar na zijn eerste optreden voelde het meteen als thuiskomen. “Ik vond het meteen leuk, want er gebeurt altijd iets. Dat was bij RTL Boulevard ook altijd zo.”

Albert Verlinde

Spannende Livetelevisie

Albert vergelijkt Vandaag Inside met een spannende wedstrijd waarbij je niet naar de keuken durft te gaan, bang om iets belangrijks te missen. “Vandaag Inside is spannende, leuke livetelevisie. Daarom zit ik daar op mijn gemak,” verklaart hij. Maar vanwege de nasleep van sommige uitspraken wil hij niet vaker dan twee keer per maand aan tafel zitten.

Publieksreacties

Albert wordt enthousiast ontvangen door het publiek. “Wat ik vooral hoor, is: ‘Wanneer ben je er weer?’ En dat hoor ik niet alleen van mannen, zoals ik eerst dacht. Het publiek is heel divers. Van tuinmannen tot stewardessen,” deelt hij. Een recente ervaring op een KLM-vlucht illustreert dit: “Een stewardess vroeg: ‘Wanneer zie ik je weer bij Vandaag Inside? Ik kijk altijd.’ Sinds RTL Boulevard heb ik geen programma meer gedaan waar zo positief op wordt gereageerd.”

Albert Verlinde lijkt zijn plek gevonden te hebben in het levendige en vaak spraakmakende Vandaag Inside, een programma waar hij ooit met kritische ogen naar keek, maar waar hij nu met plezier onderdeel van is.

Algemeen

Onderzoek toont aan: ´Je gootsteen is viezer dan je denkt´

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Iedereen weet dat de gootsteen niet de schoonste plek in de keuken is. Maar dat bacteriën zich hier zó gemakkelijk verzamelen, is misschien wel schokkender. Hoewel je de gootsteen gebruikt om van alles schoon te maken, is het ook een plek waar vocht en etensresten samenkomen. En daar zijn schadelijke bacteriën zoals salmonella, E. coli en listeria dol op.

De hardnekkigheid van bacteriën in de gootsteen

Amerikaanse onderzoekers waren benieuwd hoe snel ziektekiemen zich in de gootsteen verzamelen én hoe snel kruisbesmetting plaatsvindt. De deelnemers aan het onderzoek maakten een ontbijt met vlees, ei en meloen. Vervolgens werd er gekeken hoeveel bacteriën er in en rondom de gootsteen achterbleven.

Wat bleek? In ruim een derde (34 procent) van de gevallen raakte de gootsteen besmet met bacteriën. Op meer dan een kwart van de gesneden meloenen werden achteraf ook ziektekiemen aangetroffen: een duidelijk teken van kruisbesmetting.

Het onderzoek bevestigt dat de gootsteen een plek is waar doorgaans een hoge concentratie aan ziektekiemen aanwezig is. “Soms is er flink wat geboen nodig om vuil van borden, kommen of groente en fruit te verwijderen, maar vaak is dat niet voldoende,” stellen de onderzoekers. “Ziektekiemen kunnen erg hardnekkig zijn en vervolgens aan de gootsteen blijven kleven, zelfs nadat die is geschrobd.”

Achtergebleven ziektekiemen kunnen vervolgens ook weer op je handen terechtkomen, of op eten dat je in de gootsteen afspoelt. Vooral kwetsbare mensen kunnen daar goed ziek van worden. Je groenten laten uitlekken in een vieze gootsteen is daarom absoluut geen goed idee.

Je gootsteen schoonmaken: zo doe je dat

Er is maar één manier om te voorkomen dat je ziek wordt van een vieze gootsteen: regelmatig schoonmaken. En dan bedoelen we niet zo nu en dan snel een vochtig doekje erdoorheen, want dat doodt de bacteriën niet.

Wat dan wel? Zorg er in elk geval voor dat je dagelijks etensresten uit de gootsteen verwijdert, met name als je rauw vlees hebt bereid. Doe je dit met een spons, gebruik dan elke keer een nieuwe, want sponsjes zijn een broedplaats voor schimmels en bacteriën. Maak de gootsteen daarnaast twee keer per week grondig schoon met warm water en een schoonmaakmiddel, gevolgd door een desinfecterend middel. Bacteriën in je gootsteen zijn nooit helemaal te voorkomen, maar op deze manier kom je al een heel eind om je keuken veiliger te maken. Hoe vaak maak jij je gootsteen grondig schoon?

Lees verder