-

Algemeen

Geert Wilders zwaar onder vuur na uitspraken over uitzetten ´demonstranten tuig´ en ´Halsema erbij´

Geert Wilders’ uitspraak over pro-Palestijnse demonstranten en burgemeester Femke Halsema heeft veel reacties uitgelokt, vooral binnen de politiek.

Wilders schreef op X dat de demonstranten het land uit moeten en voegde eraan toe: “En Halsema mag mee.” Dit heeft geleid tot kritiek van verschillende burgemeesters en politici.

Kritiek op Wilders’ uitspraak

  • Sharon Dijksma, burgemeester van Utrecht, noemde de woorden van Wilders “volstrekt onverantwoord” en pleit ervoor dat het kabinet afstand neemt van zijn uitspraak.
  • Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen, betitelde de opmerking als “ongepast en intimiderend” en riep op tot een stevige reactie van minister van Binnenlandse Zaken Judith Uitermark.
  • Burgemeester Paul Depla van Breda bekritiseerde Wilders ook en beschuldigde hem van polarisatie, waarbij hij Halsema ten onrechte in een politiek kamp zou plaatsen.

Reacties van de regering

Minister-president Dick Schoof gaf aan dat het kabinet achter Halsema staat, maar wilde niet verder ingaan op Wilders’ woorden. Uitermark sloot zich hierbij aan en benadrukte dat politici het goede voorbeeld moeten geven.

Zij benadrukte echter dat het kabinet enkel verantwoordelijk is voor zijn eigen uitspraken.

Steun voor burgemeesters

Burgemeester Jan van Zanen van Den Haag en het Nederlands Genootschap van Burgemeesters riepen op tot steun voor burgemeesters, vooral in tijden van politieke en sociale spanning. De oproep is om te focussen op vreedzame en veilige samenwerking binnen gemeenten.

Ondanks de controverse, heeft Halsema zelf besloten niet te reageren op de uitspraken van Wilders.

Algemeen

Maxime Meiland waarschuwt andere ouders: ´Mijn kind had kunnen stikken in ons eigen huis!´

Maxime Meiland heeft in haar podcast Maxime’s Mini Misdaad opnieuw een schokkende onthulling gedaan, dit keer over een levensgevaarlijke situatie in haar oude woning.

Het gaat om de twee-onder-een-kapwoning in Noordwijk, die ze in 2021 samen met haar partner Leroy kocht. Op zolder hadden ze een kamer ingericht voor hun jongste dochter, Vivé, zonder te weten dat deze ruimte een groot risico inhield.

Gevaarlijke situatie ontdekt

Jaren na de aankoop sprak Maxime met de huidige eigenaar van het huis, die haar informeerde over een schokkende ontdekking. De cv-ketel op zolder had geen afzuiging naar buiten, wat levensgevaarlijk had kunnen zijn door het risico op koolmonoxidevergiftiging.

“Een man, die ik ken en die de nieuwe eigenaar is, vertelde me: ‘Meid, jullie kind had kunnen sterven aan koolmonoxide.’ Daar ben ik zó van geschrokken!” vertelt Maxime emotioneel in haar podcast.

Frustratie over de vorige eigenaar

Maxime uit ook haar woede richting de vorige eigenaar van de woning, die hen deze gevaarlijke situatie heeft achtergelaten. “Dan denk ik: ben je niet goed bij je hoofd! Mijn kind had gewoon kunnen stikken!

Je gaat slapen en wordt gewoon niet meer wakker.” De nieuwe eigenaar heeft gelukkig direct maatregelen genomen om de situatie op te lossen. “Die vent zei tegen de nieuwe eigenaren: er mag hier niemand slapen totdat dit is opgelost, want het is levensgevaarlijk.”

Waarschuwing voor anderen

Maxime hoopt met haar verhaal andere ouders bewust te maken van mogelijke gevaren in hun huizen. Ze benadrukt hoe belangrijk het is om veiligheidsmaatregelen te controleren en geen risico’s te nemen, vooral als het om kinderen gaat.

Lees verder