-

Algemeen

Foto gaat viraal na posten met label: ‘Dit is het uiterlijk van de gemiddelde vrouw’

In de afgelopen jaren is de manier waarop we schoonheid waarnemen ingrijpend veranderd, zowel in Amerika als wereldwijd. Sociale media hebben een revolutie teweeggebracht in hoe vrouwen hun schoonheid laten zien en beleven.

In plaats van dat schoonheidsnormen voornamelijk werden opgelegd door reclamecampagnes en modeontwerpers, hebben vrouwen in het digitale tijdperk nu de mogelijkheid om hun ware zelf te tonen. Deze verandering heeft geleid tot een grotere acceptatie en viering van diversiteit en schoonheid.

Sociale Media

Dankzij sociale media kunnen vrouwen nu hun unieke schoonheid delen op populaire platforms zoals Instagram, TikTok en Facebook. Deze platforms bieden de mogelijkheid om een breed scala aan schoonheidsnormen te tonen, variërend van diverse lichaamsmaten en vormen tot verschillende huidskleuren en stijlen.

Hierdoor wordt een inclusieve en diverse representatie van schoonheid bevorderd. Berichten ontvangen vaak duizenden likes en reacties, wat bijdraagt aan een cultuur van inclusiviteit en authenticiteit. Deze verandering heeft geleid tot een verschuiving in hoe schoonheid wordt gedefinieerd en gewaardeerd.

Vrouwen hoeven niet meer te voldoen aan traditionele schoonheidsidealen die vroeger werden opgelegd door de mode- en reclame-industrie. In plaats daarvan kunnen ze ervoor kiezen om hun natuurlijke schoonheid te omarmen en te vieren, en worden ze aangemoedigd om trots te zijn op hun unieke kenmerken en individualiteit.

Veranderingen

Recent onderzoek gepubliceerd in het International Journal of Fashion Design, Technology, and Education heeft aangetoond dat de gemiddelde lichaamsmaten van vrouwen in de Verenigde Staten in de loop der tijd zijn veranderd. Deze studie analyseerde gegevens van meer dan 5.500 vrouwen en onthulde dat de gemiddelde tailleomvang van vrouwen aanzienlijk is toegenomen sinds het begin van de 21e eeuw, wat wijst op een zorgwekkende trend van toenemend overgewicht en obesitas onder vrouwen.

Aan het begin van het millennium was de gemiddelde tailleomvang 34,9 inch, maar deze is nu gestegen naar gemiddeld 37,5 inch, wat een toename van 2,6 inch betekent. Deze verandering weerspiegelt niet alleen een stijging in de gemiddelde lichaamsomvang, maar benadrukt ook de diversiteit binnen verschillende etnische groepen.

Elk individu heeft unieke kenmerken en fysieke eigenschappen die bijdragen aan de rijke culturele en genetische variëteit die onze samenleving kenmerkt. Onderzoekers Susan Dunn en Deborah Christel van de Washington State University benadrukken dat de mode-industrie wordt beïnvloed door de veranderende demografie en benadrukken het belang van het aanbieden van kleding die past bij de realiteit van moderne vrouwen.

De Mode-Industrie

De toename van de gemiddelde tailleomvang heeft de mode-industrie geconfronteerd met de vraag hoe de sector zich kan aanpassen aan de evoluerende behoeften van consumenten.

Op dit moment dragen de meeste Amerikaanse vrouwen maat 16 tot 18, wat overeenkomt met de ondergrens van de plus-size categorie. Ondanks deze realiteit, waarin de diversiteit van lichaamsvormen en maten steeds meer wordt erkend, blijft een aanzienlijk deel van de mode-industrie vasthouden aan maat 2 als norm. Susan Dunn benadrukt dat het voor de mode-industrie cruciaal is om de huidige maten en pasvormen kritisch te evalueren en waar nodig te herzien, om een meer inclusieve en diverse benadering van mode te bevorderen.

“De kledingindustrie moet erkennen dat de gemiddelde vrouw niet zal verdwijnen. Ze is er en verdient kleding die zowel stijlvol als passend is,” zegt Dunn. De mode-industrie wordt aangemoedigd om kleding te ontwerpen die de diversiteit van lichaamstypes weerspiegelt, zodat alle vrouwen, ongeacht hun maat of vorm, mode kunnen dragen die hen zelfvertrouwen geeft en hen in staat stelt zich comfortabel en trots te voelen in hun kleding.

De Toekomst

De mode-industrie staat voor de uitdaging om zich aan te passen aan de veranderende schoonheidsnormen en demografische gegevens. Met de toenemende diversiteit in de samenleving ontstaat er een kans voor kledingontwerpers om innovatieve en inclusieve kledingopties te ontwikkelen. Het is essentieel voor de relevantie en vooruitgang van de mode-industrie om kledingmaten en -ontwerpen af te stemmen op moderne lichaamstypes.

Algemeen

Tim Hofman doet opvallende uitspraak tijdens pr0ces tegen man die hem wilde verm00rden

Het 0penbaar m1nisterie eist 12 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging tegen Chris T. (42) voor zijn poging tot m00rd op tv-presentator Tim Hofman. Op 6 september 2023 drong T. gewapend met een omgebouwd gaspistool het BNNVara-gebouw binnen en verklaarde dat hij Hofman wilde doodschieten.

Tim Hofman

Chris T.’s Motivatie en Acties

Chris T., die woensdag voor het eerst in de r*chtszaak verscheen, verklaarde dat hij naar Hilversum was gereisd om ‘controle op te zoeken’ en ‘de confrontatie aan te gaan’ met Hofman.

Hij gaf aan dat hij overwoog om Hofman daadwerkelijk neer te schieten, maar twijfelde of hij het daadwerkelijk zou doen. “Als hij zou komen, zou ik het waarschijnlijk niet eens kunnen,” aldus T. Hij overwoog zelfs een smoesje om Hofman naar de receptie te lokken, maar dit plan werd niet uitgevoerd omdat hij dat ‘zielig voor de baliemedewerkster’ vond.

Na een middag rondfietsen in Hilversum, keerde T. terug naar het BNNVara-gebouw. Hij verklaarde dat hij niet precies wist waarom hij toen naar binnen liep en verklaarde dat hij Hofman zou komen doodschieten en buiten zou wachten. “Dat is echt heel moeilijk,” zei hij tegen de rechter.

Tim Hofman

Verklaring van Tim Hofman

Hoewel Tim Hofman niet in de r*chtszaak aanwezig was, las zijn advocaat Maarten Pijnenburg een verklaring voor. Hofman benadrukte de grote impact van het incident op zichzelf en zijn omgeving.

Hij pleit niet voor een hoge str@f, maar voor een goede behandeling van T. In zijn verklaring merkte Hofman op dat de dreiging tegen hem een maatschappelijk probleem aan de kaak stelt, met name de invloed van radicale en extremistische figuren op kwetsbare personen.

Hofman sprak ook over de rol van sociale media en andere beïnvloeders die radicale ideeën verspreiden, wat kan bijdragen aan dergelijke gewelddadige daden. “Het idee om een mediamaker te vermoorden om wat hij zegt of maakt, druist tegen de democratische fundamenten als persvrijheid en vrijheid van meningsuiting,” aldus Hofman.

Tim Hofman

De Herbeleving van het 1ncident

Hofman heeft het incident eerder gereconstrueerd in zijn programma Boos. Hij verklaarde dat T. wilde demonstreren tegen ‘extreemlinkse personen’. Hofman gaf aan dat hij het incident als een moment van rouw heeft ervaren, waarbij hij bewust de angst en het verdriet heeft gevoeld. Hij vergeleek zijn situatie met die van Peter R. de Vries, en verklaarde dat hij, indien nodig, met een rechte rug zou blijven staan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tim Hofman (@debroervanroos)

Chris T. wordt nu geconfronteerd met een zware str@f en een tbs-maatregel, waarbij de rechter de ernst van zijn daad onderkent en de noodzaak van behandeling benadrukt.

Lees verder