-

Algemeen

Speler van Oranje veroorzaakt auto-ongeval en rijdt gewoon door

Duitse autoriteiten in München hebben een onderzoek geopend naar Matthijs de Ligt, de verdediger van Bayern München. De aanleiding is een verkeers0ngeluk waarbij De Ligt betrokken zou zijn geweest. Volgens berichten zou hij een geparkeerde auto hebben aangereden en daarna zijn weg zijn gegaan zonder zich te verantwoorden. Dit heeft geleid tot een serieuze reactie van de autoriteiten.

Het Incident

Eergisteren vond het 0ngeval plaats nabij het clubgebouw van Bayern München aan de Säbener Straße. Matthijs de Ligt zou met zijn Audi Q8 e-tron op een stilstaande auto zijn gebotst en vervolgens zonder omkijken doorgereden zijn. Gelukkig zijn er geen sl@chtoffers gevallen bij dit voorval. De p0litie in München heeft snel gehandeld en het voertuig van De Ligt, dat inmiddels is weggesleept en beveiligd, is in beslag genomen voor verder onderzoek.

Onderzoek en Reacties

Het onderzoek richt zich nu op de vraag of De Ligt zich bewust was van de a@nrijding of dat hij het simpelweg niet heeft opgemerkt. Tot nu toe hebben zowel de p0litie als Bayern München en Matthijs de Ligt zelf geen commentaar gegeven over de situatie. Het is nog niet duidelijk of er binnenkort een officiële verklaring zal volgen.

Coen Nederpel merkte op op Twitter: “Matthijs de Ligt rijdt door na botsing, auto van Oranje-international in beslag genomen. Wat is dat met die voetballers die overbetaald denken alles te kunnen maken en regels aan hun laars te lappen?” Deze opmerking weerspiegelt de bezorgdheid en frustratie van veel mensen over het gedrag van overbetaalde atleten.

Persoonlijk Nieuws

Ondanks de negatieve publiciteit heeft Matthijs de Ligt recentelijk ook persoonlijk nieuws te delen. Hij heeft zijn vriendin Annekee Molenaar in het huwelijk genomen.

De ceremonie vond plaats in het schilderachtige Broek in Waterland, een traditionele en intieme setting die een mooi contrast biedt met de huidige controverse. In een video van Shownieuws is te zien hoe hun speciale dag verliep, wat een glimp biedt van een gelukkig moment in de anders turbulente tijd van de voetballer.

Het blijft afwachten hoe de situatie zich verder zal ontwikkelen en of De Ligt enige uitleg zal geven over het voorval. In de tussentijd blijft het onderwerp van discussie onder voetbalfans en de media.

Algemeen

Tim Hofman doet opvallende uitspraak tijdens pr0ces tegen man die hem wilde verm00rden

Het 0penbaar m1nisterie eist 12 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging tegen Chris T. (42) voor zijn poging tot m00rd op tv-presentator Tim Hofman. Op 6 september 2023 drong T. gewapend met een omgebouwd gaspistool het BNNVara-gebouw binnen en verklaarde dat hij Hofman wilde doodschieten.

Tim Hofman

Chris T.’s Motivatie en Acties

Chris T., die woensdag voor het eerst in de r*chtszaak verscheen, verklaarde dat hij naar Hilversum was gereisd om ‘controle op te zoeken’ en ‘de confrontatie aan te gaan’ met Hofman.

Hij gaf aan dat hij overwoog om Hofman daadwerkelijk neer te schieten, maar twijfelde of hij het daadwerkelijk zou doen. “Als hij zou komen, zou ik het waarschijnlijk niet eens kunnen,” aldus T. Hij overwoog zelfs een smoesje om Hofman naar de receptie te lokken, maar dit plan werd niet uitgevoerd omdat hij dat ‘zielig voor de baliemedewerkster’ vond.

Na een middag rondfietsen in Hilversum, keerde T. terug naar het BNNVara-gebouw. Hij verklaarde dat hij niet precies wist waarom hij toen naar binnen liep en verklaarde dat hij Hofman zou komen doodschieten en buiten zou wachten. “Dat is echt heel moeilijk,” zei hij tegen de rechter.

Tim Hofman

Verklaring van Tim Hofman

Hoewel Tim Hofman niet in de r*chtszaak aanwezig was, las zijn advocaat Maarten Pijnenburg een verklaring voor. Hofman benadrukte de grote impact van het incident op zichzelf en zijn omgeving.

Hij pleit niet voor een hoge str@f, maar voor een goede behandeling van T. In zijn verklaring merkte Hofman op dat de dreiging tegen hem een maatschappelijk probleem aan de kaak stelt, met name de invloed van radicale en extremistische figuren op kwetsbare personen.

Hofman sprak ook over de rol van sociale media en andere beïnvloeders die radicale ideeën verspreiden, wat kan bijdragen aan dergelijke gewelddadige daden. “Het idee om een mediamaker te vermoorden om wat hij zegt of maakt, druist tegen de democratische fundamenten als persvrijheid en vrijheid van meningsuiting,” aldus Hofman.

Tim Hofman

De Herbeleving van het 1ncident

Hofman heeft het incident eerder gereconstrueerd in zijn programma Boos. Hij verklaarde dat T. wilde demonstreren tegen ‘extreemlinkse personen’. Hofman gaf aan dat hij het incident als een moment van rouw heeft ervaren, waarbij hij bewust de angst en het verdriet heeft gevoeld. Hij vergeleek zijn situatie met die van Peter R. de Vries, en verklaarde dat hij, indien nodig, met een rechte rug zou blijven staan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tim Hofman (@debroervanroos)

Chris T. wordt nu geconfronteerd met een zware str@f en een tbs-maatregel, waarbij de rechter de ernst van zijn daad onderkent en de noodzaak van behandeling benadrukt.

Lees verder