-

Algemeen

Rust in vrede: beroemde acteur en zijn twee dochters zijn er niet meer

Op een schijnbaar rustige donderdag, een dag die gevuld had moeten zijn met de vreugden van een vader en zijn dochters op vakantie, voltrok zich een tragedie die niet alleen een gezin verscheurde, maar ook een diepe impact had op de wereld van cinema en theater.

De Amerikaanse acteur Christian Oliver, geboren als Christian Klepser in Duitsland, wiens carrière vele hoogtepunten kende, stierf samen met zijn twee jonge dochters, Annik en Madita, in een dramatisch vliegtuigongeluk in het prachtige Caribisch gebied. Het nieuws van dit ongeval heeft de filmgemeenschap en fans over de hele wereld geschokt en bedroefd.

Christian Oliver, wiens acteertalent erkend werd in samenwerkingen met grootheden als Tom Cruise en George Clooney, had net een vaderlijke vakantie met zijn dochters gepland.

Ze waren aan boord van een eenmotorig vliegtuig, gevlogen door piloot en vliegtuigeigenaar Robert Sachs. Het vliegtuig vertrok rond het middaguur vanaf het kleine, serene eiland Bequia, een onderdeel van St. Vincent en de Grenadines, met als bestemming het nabijgelegen eiland St. Lucia.

Helaas ondervond het vliegtuig kort na het opstijgen ernstige technische problemen, wat leidde tot een fatale crash in de oceaan.

Het tragische nieuws van de crash verspreidde zich als een lopend vuurtje, waarna een snelle respons van lokale duikers, vissers en kustwachtteams volgde.

Deze groepen heldhaftige individuen haastten zich naar de crashlocatie in een poging hulp te bieden. Hun gezamenlijke inspanningen leidden tot de berging van de slachtoffers, die helaas ter plekke d00d werden verklaard. De gemeenschap van Bequia, waar de Oliver familie bekend en geliefd was, werd diep geraakt door dit verlies.

De impact van het verlies van Christian Oliver en zijn dochters strekte zich uit ver voorbij de grenzen van hun thuisbasis. Collega’s uit de filmindustrie, waaronder regisseurs, acteurs en fans, hebben hun diepe medeleven en respect betuigd.

Specifiek bracht Nick Lyon, de regisseur van Oliver’s laatste film “Forever Hold Your Peace”, een emotioneel eerbetoon door een laatste foto van zichzelf en Oliver te delen, genomen op hun laatste dag op de set. Bai Ling, Oliver’s medespeler, beschreef hem als een “moedig acteur en een prachtig mens” in haar eerbetoon op sociale media.

Christian Oliver’s reis als acteur begon met zijn rol in “Saved by the Bell: The New Class” in 1994, waarna hij prominente rollen speelde in films zoals “The Good German” en “Valkyrie”. Zijn vermogen om complexe karakters tot leven te

brengen en zijn toewijding aan zijn vak waren inspirerend voor velen binnen en buiten de filmindustrie. De plotselinge d00d van Christian Oliver en zijn dochters is een sombere herinnering aan hoe onvoorspelbaar en kostbaar het leven is.

Het is een verlies dat niet alleen pijn doet vanwege de gemiste toekomstige bijdragen van Oliver aan de filmwereld, maar ook vanwege de persoonlijke leegte die achterblijft bij familie, vrienden en collega’s.

Algemeen

Erica Meiland geeft een update na diagnose van k@nker

Eerder werd bekendgemaakt dat bij Erica Meiland een voorstadium van k@nker werd geconstateerd. In het weekblad Weekend gaat ze dieper in op de kijk0peratie die volgde, waarbij ze haar baarmoeder en eierstokken liet verwijderen.

De realityster vertelde aan het weekblad hoe de fases verliepen. Eerst kreeg ze het bevolkingsonderzoek, daarna een bezoek aan de huisarts en vervolgens ging ze naar de gynaecoloog.

“Toen de huisarts belde dat ik werd doorverwezen, schrok ik me rot.” De uitslagen raakten haar diep. “Ik wil nog niet dood,” dacht ze, maar ook: “Als het mijn tijd is, kijk ik terug op een goed leven.”

Toen ze het advies kreeg om haar baarmoeder en eierstokken te laten verwijderen, vond ze dat direct een goed idee.

Kijkoperatie

Erica is goed hersteld na de ingreep. “Een kijk0peratie heeft zo weinig herstel nodig. De derde dag ging ik alweer naar de vuilnisbelt – met piepschuim, want ik mocht niet tillen,” vertelt ze aan Weekend.

Ze geeft aan “geen enkel verschil” te voelen zonder baarmoeder. In de video hieronder maakte Erica eerder het nieuws bekend in Chateau Meiland En Route.

Steun

Martien Meiland was de eerste die wist dat er bij haar een voorstadium van k@nker was geconstateerd. Hij reageerde met een bezorgd gezicht, volgens Erica: “Jeetje, nou dat weer!”

Dochters Maxime en Montana relativeerden de situatie volgens haar: “Je bent er vlug bij.” Erica noemt de gynaecologen in het Alrijne Z1ekenhuis “de grootste heldinnen.”

Lees verder