-

Algemeen

Kate Middleton verschijnt voor het eerst in het openbaar sinds kankerdiagnose tijdens de Trooping the Colour parade

Prinses Catherine keerde terug in de publieke belangstelling na haar k*nkerdiagnose door deel te nemen aan een belangrijk koninklijk evenement. Haar aanwezigheid bij de Trooping the Colour-ceremonie getuigt van kracht en toewijding.

In een ontroerend vertoon van veerkracht verscheen Prinses Catherine, vergezeld door Prins William en hun kinderen, Prins George en Prins Louis, vandaag bij de Trooping the Colour-ceremonie in Londen.

Dit markeert haar eerste publieke verschijning sinds ze eerder deze maand haar strijd tegen k*nker bekendmaakte.

Het gezin werd gezien bij hun aankomst bij Buckingham Palace, waar ze deelnamen aan de jaarlijkse viering ter ere van de officiële verjaardag van de Britse vorst.

Het evenement, een traditie sinds 1748 tijdens het bewind van koning Charles II, toont meer dan 1.500 soldaten en 300 paarden in een grootse parade.

De prinses van Wales, elegant gekleed, verscheen kalm en gracieus, terwijl ze deelnam aan de ceremoniële activiteiten ondanks haar recente persoonlijke uitdagingen.

Waarnemers en aanhangers van de koninklijke familie hebben de moed en waardigheid van prinses Catherine in deze moeilijke tijd geprezen. Haar aanwezigheid bij een dergelijk belangrijk publiek evenement spreekt boekdelen over haar toewijding aan haar koninklijke plichten en haar vastberadenheid om een gevoel van normaliteit te behouden te midden van persoonlijke gezondheidsproblemen.

Op 14 juni meldden we dat prinses Catherine openhartig sprak over haar moedige strijd tegen k*nker in een ontroerende nieuwe post.

Prinses Catherine deelde een hartverwarmende foto op sociale media, haar eerste publieke verschijning sinds de aankondiging van haar strijd tegen k*nker. Gefotografeerd door fotograaf Matt Porteous, toont het beeld de prinses naast een majestueuze boom, symbool van veerkracht te midden van haar behandeling.

In haar Instagram-bijschrift uitte de prinses diepe dankbaarheid: “Ik ben overweldigd door alle vriendelijke berichten van steun en aanmoediging,” waarmee ze de significante impact van deze gebaren op haar en Prins William erkende.

Ze besprak de realiteiten van chemotherapie en zei: “Op slechte dagen voel je je zwak, moe en moet je toegeven aan je lichaam dat rust nodig heeft. Maar op de goede dagen, wanneer je je sterker voelt, wil je het meeste halen uit het gevoel van welzijn.”

Prinses Catherine deelde haar voorzichtige optimisme met haar fans: “Ik kijk ernaar uit om dit weekend de King’s Birthday Parade bij te wonen met mijn gezin en hoop een paar publieke optredens te doen deze zomer.”

Ondanks de talloze uitdagingen die ze heeft doorstaan, blijft prinses Catherine optimistisch en dankbaar. Ze besloot met: “Heel erg bedankt voor jullie voortdurende begrip, en aan iedereen die zo moedig hun verhalen met mij heeft gedeeld.”

De afwezigheid van prinses Catherine uit het openbare leven wekte dit jaar wijdverbreide bezorgdheid te midden van speculaties van het publiek en de media. Niet verrassend was de publieke reactie op de post van vandaag overweldigend ondersteunend.

In de commentaarsectie van de nieuwste post schreef een gebruiker: “Ik wens je veel gezondheid en een voorspoedig herstel. Veel kracht en geduld gewenst ❤️.” Een ander noemde haar een “dappere vrouw.”

Een koninklijke fan was verheugd dat prinses Catherine haar familieverplichtingen hervatte en merkte op: “Goed nieuws dat de prinses van Wales morgen de Trooping Of The Colour zal bijwonen met echtgenoot William en kinderen en de rest van de koninklijke familie.”

Terwijl ze deze obstakels overwonnen, hebben de ouders van Prins George, Prinses Charlotte en Prins Louis hun familie-eerste benadering behouden. Zoals koninklijke biograaf Ingrid Seward bevestigde: “Voor William draait alles om Kate’s welzijn.”

De Prins van Wales heeft ongetwijfeld veel moeite gehad om te gaan met zijn vrouw en vader die tegelijkertijd tegen k*nker vechten. Hoewel hij zijn openbare taken heeft hervat na enige tijd vrij te hebben genomen om bij zijn kerngezin te zijn, blijven zij zijn hoogste prioriteit. Hopelijk hebben ze een hoek omgeslagen en zal de rest van het jaar soepeler verlopen.

Algemeen

Erica Meiland geeft een update na diagnose van k@nker

Eerder werd bekendgemaakt dat bij Erica Meiland een voorstadium van k@nker werd geconstateerd. In het weekblad Weekend gaat ze dieper in op de kijk0peratie die volgde, waarbij ze haar baarmoeder en eierstokken liet verwijderen.

De realityster vertelde aan het weekblad hoe de fases verliepen. Eerst kreeg ze het bevolkingsonderzoek, daarna een bezoek aan de huisarts en vervolgens ging ze naar de gynaecoloog.

“Toen de huisarts belde dat ik werd doorverwezen, schrok ik me rot.” De uitslagen raakten haar diep. “Ik wil nog niet dood,” dacht ze, maar ook: “Als het mijn tijd is, kijk ik terug op een goed leven.”

Toen ze het advies kreeg om haar baarmoeder en eierstokken te laten verwijderen, vond ze dat direct een goed idee.

Kijkoperatie

Erica is goed hersteld na de ingreep. “Een kijk0peratie heeft zo weinig herstel nodig. De derde dag ging ik alweer naar de vuilnisbelt – met piepschuim, want ik mocht niet tillen,” vertelt ze aan Weekend.

Ze geeft aan “geen enkel verschil” te voelen zonder baarmoeder. In de video hieronder maakte Erica eerder het nieuws bekend in Chateau Meiland En Route.

Steun

Martien Meiland was de eerste die wist dat er bij haar een voorstadium van k@nker was geconstateerd. Hij reageerde met een bezorgd gezicht, volgens Erica: “Jeetje, nou dat weer!”

Dochters Maxime en Montana relativeerden de situatie volgens haar: “Je bent er vlug bij.” Erica noemt de gynaecologen in het Alrijne Z1ekenhuis “de grootste heldinnen.”

Lees verder