-

Algemeen

Echtgenoot schreeuwt tijdens verjaardagsfeestje tegen vrouw dat ze te oud is – vriendin reageert namens haar

Emma’s 57e verjaardag veranderde in een ramp toen haar man, Mike, publiekelijk haar leeftijd belachelijk maakte. De spanning escaleerde toen haar beste vriendin opkwam voor Emma en een geheim onthulde dat iedereen, inclusief Emma, geschokt achterliet.

Gisteren was mijn zevenenvijftigste verjaardag, en ondanks wat anderen denken, geniet ik van deze leeftijd. Ik weet wie ik ben, hoef niets te bewijzen, en ben trots op elke grijze haar en rimpel.

Als mijn man, Mike, hetzelfde voelde, had het veel pijn kunnen besparen. Mike maakt constant mijn leeftijd belachelijk alsof hij een komiek is. “Oh, Emma, ben je je kunstgebit vergeten?” gevolgd door zijn irritante lach. Echt origineel, Mike.

Maar ik liet hem mijn verjaardag niet verpesten. Ik nodigde al mijn vrienden uit, versierde het huis en kocht een nieuwe outfit. Ik was zo enthousiast totdat Mike zijn mond opendeed. “Je denkt echt dat je dat kunt dragen?” vroeg hij vol ongeloof.

“Tuurlijk kan ik dat,” antwoordde ik, vastberaden om me niet door hem te laten beïnvloeden. Mike grinnikte. “Misschien moeten we je laten testen op dementie, want je verliest duidelijk de realiteit uit het oog.” Zijn woorden waren als een mes in mijn hart. Voordat ik iets kon zeggen, ging de deurbel.

Mijn beste vriendin, Karen, arriveerde als eerste en gaf meteen complimenten over mijn outfit. Het gaf me de boost die ik nodig had na Mike’s beledigingen. Het huis vulde zich met gelach en gepraat, maar Mike moest natuurlijk de sfeer verpesten. “Emma, denk je echt dat je die wijn moet drinken? Het is toch al bedtijd?”

Ik klemde mijn kaken op elkaar en glimlachte door de pijn heen. “Ik red me wel, Mike.” De feestvreugde ging door, maar Mike bleef doorgaan met zijn nare opmerkingen. “Je gaat die taart eten? Wil je echt oud en dik worden?” zei hij toen ik naar een stuk reikte.

Ik kon niet langer zwijgen. “Waarom ben je zo’n klootzak?” siste ik naar Mike. Mike’s gezicht werd rood. “Ik geef je een reality check,” schreeuwde hij. “Je bent te oud voor mij, Emma! Accepteer het gewoon.”

De kamer viel stil. Voordat ik iets kon zeggen, stapte Karen naar voren, haar ogen vurig. “Te oud voor jou? Maar ben JIJ niet degene die niets in bed kan zonder je pillen?” Mike werd paars. Ik was verbijsterd. Hoe wist ze dat? Karen ging door. “Mike kan niet presteren zonder blauwe pilletjes. En weet je hoe ik dat weet? Omdat hij Emma bedrogen heeft met mijn vriendin, Linda.”

Een collectieve schok ging door de gasten. Linda, die in een hoek stond, wilde verdwijnen. Het verraad trof me als een mokerslag. Mike’s reactie was als een klap in mijn gezicht. “Je kunt mijn reputatie niet zomaar ruïneren!” Ik vond eindelijk mijn stem. “Je reputatie? Wat dacht je van die van mij? Ik ben klaar met je wreedheid en je leugens.”

Mijn vrienden steunden me. “Laten we gaan, Emma. Je hoeft dit niet langer te verdragen,” zei Karen. Mike probeerde me tegen te houden, maar ik voelde me sterker dan ooit. “Ik ben klaar met jou, Mike. Ik ga weg!” Karen en ik liepen naar de deur, omringd door de steun van mijn vrienden. Mike schreeuwde nog dat niemand anders mij zou willen, maar ik lachte en zei: “Aangezien de vakantiewoning op mijn naam staat, zal het ergste wat me kan overkomen een permanente vakantie zijn!”

Toen we het feest verlieten, voelde ik de last van jaren van kwelling van mijn schouders glijden. We gingen naar mijn favoriete restaurant, waar een laatste verrassing op me wachtte. “Op Emma,” zei Karen, “op nieuwe beginnen en nooit iemand onze glans laten doven!”

Ik voelde een warmte die niets te maken had met de wijn. Mike’s verraad deed pijn, maar het was ook een wake-up call. Omringd door vrienden besefte ik hoe gelukkig ik was en hoe sterk hun steun me had gemaakt.

Karen merkte een man op en stelde hem voor als Alex, een charmante en single vaste klant van het restaurant. Misschien was dit het begin van een nieuw hoofdstuk.

Vanaf die dag omarmde ik mijn leeftijd en mijn leven met nieuwe energie. En Mike? Hij moest de gevolgen van zijn daden dragen, te laat beseffend dat hij een vrouw had verloren die veel beter verdiende.

Mijn reis begon net, en ik was klaar om deze met alle herontdekte kracht en veerkracht aan te gaan. En misschien was er zelfs ruimte voor een beetje romantiek.

Algemeen

Erica Meiland geeft een update na diagnose van k@nker

Eerder werd bekendgemaakt dat bij Erica Meiland een voorstadium van k@nker werd geconstateerd. In het weekblad Weekend gaat ze dieper in op de kijk0peratie die volgde, waarbij ze haar baarmoeder en eierstokken liet verwijderen.

De realityster vertelde aan het weekblad hoe de fases verliepen. Eerst kreeg ze het bevolkingsonderzoek, daarna een bezoek aan de huisarts en vervolgens ging ze naar de gynaecoloog.

“Toen de huisarts belde dat ik werd doorverwezen, schrok ik me rot.” De uitslagen raakten haar diep. “Ik wil nog niet dood,” dacht ze, maar ook: “Als het mijn tijd is, kijk ik terug op een goed leven.”

Toen ze het advies kreeg om haar baarmoeder en eierstokken te laten verwijderen, vond ze dat direct een goed idee.

Kijkoperatie

Erica is goed hersteld na de ingreep. “Een kijk0peratie heeft zo weinig herstel nodig. De derde dag ging ik alweer naar de vuilnisbelt – met piepschuim, want ik mocht niet tillen,” vertelt ze aan Weekend.

Ze geeft aan “geen enkel verschil” te voelen zonder baarmoeder. In de video hieronder maakte Erica eerder het nieuws bekend in Chateau Meiland En Route.

Steun

Martien Meiland was de eerste die wist dat er bij haar een voorstadium van k@nker was geconstateerd. Hij reageerde met een bezorgd gezicht, volgens Erica: “Jeetje, nou dat weer!”

Dochters Maxime en Montana relativeerden de situatie volgens haar: “Je bent er vlug bij.” Erica noemt de gynaecologen in het Alrijne Z1ekenhuis “de grootste heldinnen.”

Lees verder