-

Algemeen

The Passion-kijkers gaan helemaal los: ”Hij faalt echt keihard”

Het aanstaande paasweekend betekent traditiegetrouw dat Nederland massaal voor de buis zit om naar The Passion te kijken.

Dit jaar zal het verhaal worden verteld door schrijver Kluun, maar de meningen hierover onder de kijkers zijn sterk verdeeld.

Kluun, bekend van zijn romans, neemt de rol van verteller op zich voor deze editie van The Passion.

In voorgaande jaren werden deze vertellers verzorgd door Ruud de Wild in 2022 en Thomas van Luyn vorig jaar.

Echter, de keuze voor Kluun lijkt niet bij iedereen in goede aarde te vallen. Op sociale media, zoals Twitter, uiten veel mensen hun ontevredenheid over zijn vertelkunsten.

Het feit dat Kluun als verteller is gekozen voor The Passion heeft een golf van kritiek teweeggebracht onder de kijkers.

Velen betwijfelen of hij de juiste persoon is om dit verhaal op een overtuigende manier te presenteren.

Op Twitter uiten verschillende kijkers hun teleurstelling en scepticisme over deze keuze.

De meningen variëren sterk, waarbij sommige kijkers openlijk hun afkeuring uiten over Kluun als verteller.

Ze vinden dat zijn stijl niet past bij het karakter van The Passion en dat zijn vertelwijze afbreuk doet aan de beleving van het verhaal.

Anderen geven echter aan dat ze Kluun wel een kans willen geven en hopen dat hij zich als verteller zal bewijzen.

Het is duidelijk dat de keuze voor Kluun als verteller voor The Passion voor de nodige opschudding heeft gezorgd.

Of hij in staat zal zijn om de kijkers te overtuigen met zijn vertelkunsten zal blijken tijdens de uitzending.

Tot die tijd blijft de discussie onder de kijkers over zijn geschiktheid als verteller voortduren op sociale media.

Algemeen

Mag je deze grijze biefstuk nog wel opeten? Expert legt uit wat het betekent

Het kiezen van het perfecte stukje vlees kan soms een uitdaging zijn, vooral omdat we allemaal willen vermijden dat we een voedselvergiftiging oplopen.

Daarom zijn we vaak geneigd om te vertrouwen op de kleur van het vlees als een indicatie van versheid en kwaliteit. Maar is dat echt zo?

Rood vlees, zoals biefstuk en gehakt, wordt vaak geassocieerd met een helderrode kleur als teken van versheid. Maar wat als het vlees een beetje grijs begint te worden?

Betekent dit automatisch dat het bedorven is? Niet per se. De kleurverandering komt eigenlijk voort uit het contact van de proteïnen in het vlees met zuurstof, wat betekent dat een grijs stukje vlees niet per se minder vers is dan een felrood exemplaar.

Dan is er nog kip, waarbij we vaak denken dat roze of wit vlees het veiligst is om te consumeren. Maar wist je dat kipfilets soms een gelige of zelfs blauwachtige tint kunnen vertonen?

Hoewel dit er misschien niet erg smakelijk uitziet, heeft de kleur meer te maken met factoren zoals leeftijd, voeding en ras van de kip dan met de versheid van het vlees zelf.

Dus, hoe bepaal je of het vlees nog veilig is om te eten? Een goede vuistregel is om gehakt niet langer dan twee dagen te bewaren en andere stukken vlees niet langer dan vijf dagen, mits ze goed gekoeld worden bewaard. Het is altijd beter om op safe te spelen als het gaat om voedselveiligheid, maar laat je niet misleiden door de kleur alleen!

Lees verder