-

Algemeen

Kate Middleton zwaar van slag over geruchten William

De afgelopen maanden zijn een uitdagende periode geweest voor Kate Middleton, ongeacht welke bril je opzet om ernaar te kijken.

Hoewel de prinses van Wales ervoor heeft gekozen om haar herstel van een nog onbekende abdominale ingreep in januari niet te publiceren, is haar afwezigheid tot nu toe misschien wel het belangrijkste gespreksonderwerp binnen de koninklijke familie van 2024 geworden – dit ondanks de sch0kkende k@nkerdiagnose van koning Charles.

Sinds het nieuws over de operatie van Kate naar buiten kwam, circuleren er een achtbaan van complottheorieën. De waarheid van de zaak is natuurlijk dat niemand, behalve misschien een zeer select aantal mensen, enig idee heeft wat er met de prinses aan de hand is wat betreft haar gezondheid.

Het heeft de zaken nauwelijks geholpen dat de debaclast van vorige week betrekking had op de afbeelding die werd vrijgegeven om Moederdag in het VK te vieren. Dat alleen al bracht een hele nieuwe tak van sappige roddels voort waar de koninklijke familie mee moest omgaan.

Tenzij je onder een steen hebt geleefd, heb je de berichten gelezen over fotoagentschappen die de eerste afbeelding van Kate Middleton in meer dan 70 dagen hebben ingetrokken vanwege zorgen dat deze “gemanipuleerd” was.

Gezien het feit dat grote delen van het publiek toch al argwanend stonden tegenover de transparantie van de koninklijke familie met betrekking tot Kate, zorgde het feit dat de eerste foto van haar bewerkt was ervoor dat complottheoretici in overdrive gingen.

Kate gaf zelf toe de bewuste foto “zelf te hebben bewerkt”, maar op dat moment was het kwaad al geschied. Cue verdere geruchten dat de prinses van Wales zich om andere redenen dan wat de officiële updates hebben beweerd, schuilhoudt.

Een dergelijke gesuggereerde reden – niet geverifieerd, moeten we toevoegen – is dat Kate en prins William huwelijksproblemen ervaren, waarbij allerlei geruchten de ronde doen over wat de toekomst voor de monarchie zou kunnen inhouden als gevolg hiervan.

Volgens koninklijke bronnen die met de Sunday Times hebben gesproken, zijn William en Kate zich bewust van de storm van speculatie en zijn ze er zelfs door “geschokt” achtergelaten.

Een vriend vertelde de Sunday Times: “Het is niet dat ze niet dachten dat er veel speculatie en interesse zou zijn, maar ze hadden het vertrouwen dat mensen hen de ruimte zouden geven die ze vroegen, wat ze ongeveer een maand deden.”

Een andere bron voegde toe: “Als je de fout wilt benoemen, dan was het Kate die haar team niet vertelde dat ze het [de foto] had bewerkt. Maar ze kwam naar buiten en zei sorry.

“De foto was een misstap: zelfs met iets zo onschuldigs als dat, zou je moeten melden dat je het hebt bewerkt. “Maar in de geschiedenis van het bijsnijden van afbeeldingen en het bewerken van foto’s om een verhaal te vertellen, was veel van de reactie van fotoagentschappen hypocriet.”

De komende dagen kunnen nieuw licht werpen op de problemen waarmee de koninklijke familie momenteel wordt geconfronteerd, waarbij wordt gemeld dat de BBC is verteld om een belangrijke aankondiging af te wachten.

Deze beweringen zijn ongegrond, hoewel we kunnen aannemen dat zaken eerder vroeg dan laat opgehelderd moeten worden.

Algemeen

Mag je deze grijze biefstuk nog wel opeten? Expert legt uit wat het betekent

Het kiezen van het perfecte stukje vlees kan soms een uitdaging zijn, vooral omdat we allemaal willen vermijden dat we een voedselvergiftiging oplopen.

Daarom zijn we vaak geneigd om te vertrouwen op de kleur van het vlees als een indicatie van versheid en kwaliteit. Maar is dat echt zo?

Rood vlees, zoals biefstuk en gehakt, wordt vaak geassocieerd met een helderrode kleur als teken van versheid. Maar wat als het vlees een beetje grijs begint te worden?

Betekent dit automatisch dat het bedorven is? Niet per se. De kleurverandering komt eigenlijk voort uit het contact van de proteïnen in het vlees met zuurstof, wat betekent dat een grijs stukje vlees niet per se minder vers is dan een felrood exemplaar.

Dan is er nog kip, waarbij we vaak denken dat roze of wit vlees het veiligst is om te consumeren. Maar wist je dat kipfilets soms een gelige of zelfs blauwachtige tint kunnen vertonen?

Hoewel dit er misschien niet erg smakelijk uitziet, heeft de kleur meer te maken met factoren zoals leeftijd, voeding en ras van de kip dan met de versheid van het vlees zelf.

Dus, hoe bepaal je of het vlees nog veilig is om te eten? Een goede vuistregel is om gehakt niet langer dan twee dagen te bewaren en andere stukken vlees niet langer dan vijf dagen, mits ze goed gekoeld worden bewaard. Het is altijd beter om op safe te spelen als het gaat om voedselveiligheid, maar laat je niet misleiden door de kleur alleen!

Lees verder