-

Algemeen

Voormalig MAFS-ster Chantal deelt vreselijk nieuws

Het televisieprogramma Married At First Sight (MAFS) geniet een enorme populariteit, met duizenden kijkers die wekelijks de afleveringen volgen.

Maar voor (oud-)deelnemers is de ervaring vaak minder rooskleurig, zo onthult Chantal Huf.

In een interview met Libelle vertelt Chantal dat ze na haar breuk met Henk “met de d00d is bedre!gd” en dat haar kind voor “m0ngool” is uitgemaakt.

Ze werd overladen met online haat tijdens en na haar deelname, wat haar veel mentale en fysieke pijn bezorgde.

Chantal kreeg last van buikpijn, hyperventilatie en intense mentale pijn. Voorafgaand aan haar deelname had RTL haar geadviseerd om social media tijdelijk uit te zetten, maar ze begreep aanvankelijk niet waarom.

“Ik had nooit verwacht dat ik zo veel haat zou ontvangen en behandeld zou worden als uitschot, niet als mens.”

Het werd nog erger voor Chantal, want ze werd ook thuis lastiggevallen. “Er zijn eieren tegen mijn ramen gegooid.

Hoewel ik adresgeheimhouding heb bij de gemeente, was ik door de beelden op tv makkelijk te vinden.”

Na vier jaar beschouwt Chantal de prijs voor haar deelname als hoog, maar ze benadrukt dat ze sterker uit de ervaring is gekomen.

“Ik sta nu sterker in mijn schoenen dan voorheen, ondanks alles wat ik heb meegemaakt.”

Eerder deze week deelde ook Jeffrey, deelnemer aan het huidige seizoen, emotioneel zijn verhaal. Op zijn Instagram-kanaal meldde hij dat hij met een amb*lance naar het z!ekenhuis was gebracht, waar een ontstoken hartzakje werd geconstateerd.

Jeffrey gelooft dat de stress, vooral veroorzaakt door online reacties en roddels, waarschijnlijk heeft bijgedragen aan zijn gezondheidsproblemen.

Hij roept op tot meer bewustzijn en overweging voordat mensen iets schrijven op sociale media.

Chantal en Jeffrey zijn niet de enige deelnemers die te maken hebben gehad met heftige reacties en negatieve ervaringen na hun deelname aan Married At First Sight.

Het lijkt erop dat de blootstelling aan het publiek, gecombineerd met de intense emotionele rollercoaster van het programma, sommige deelnemers kwetsbaar maakt voor online haat en intimidatie.

De impact van sociale media op de mentale gezondheid van deelnemers wordt steeds duidelijker, met Chantal en Jeffrey als recente voorbeelden van de tol die het kan eisen.

Hun verhalen benadrukken het belang van respectvol en bedachtzaam gedrag online, vooral wanneer het gaat om het bespreken van andermans leven en relaties.

Het is essentieel dat televisieproducties zoals Married At First Sight niet alleen deelnemers voorbereiden op de mogelijkheid van negatieve reacties, maar ook actief stappen ondernemen om hen te beschermen tegen m!sbruik en online int!midatie.

Dit kan onder meer inhouden dat deelnemers ondersteuning krijgen bij het omgaan met sociale media en dat er maatregelen worden genomen om hun privacy te waarborgen, zelfs nadat het programma is uitgezonden.

Als kijkers is het ook onze verantwoordelijkheid om kritisch na te denken over hoe we omgaan met de deelnemers van dergelijke reality-tv-programma’s.

Het is belangrijk om te onthouden dat de mensen die we op het scherm zien echte individuen zijn met emoties en kwetsbaarheden, en dat online haat en pesterijen verwoestende gevolgen kunnen hebben voor hun welzijn.

Hopelijk dienen de moedige openbaringen van Chantal en Jeffrey als een wake-up call voor een meer respectvolle en empathische benadering van reality-tv-deelnemers, zowel door de industrie als door het publiek.

Algemeen

Gordon haalt opnieuw fors uit naar Angela de Jong: ´Dat is niet aan U´

Het lijkt bijna een vast patroon te worden: Gordon en zijn ruzies. Dit keer richt hij zijn pijlen opnieuw op tv-recensente Angela de Jong. Via Instagram deelt de zanger een bericht waarin hij haar stevig aanpakt, ditmaal met de steun van een volger die zijn onvrede uit in een brief.

In de post op Instagram schrijft Gordon: “Zoveel mensen sturen berichten, mails, brieven, etc. Waaronder deze, die precies verwoordt waar dit allemaal over gaat!” Vervolgens plaatst hij de inhoud van de brief die hij van een volger heeft ontvangen.

De brief begint met een scherpe uithaal naar De Jong: “Beste mevrouw De Jong, u heeft zich een positie verworven als het morele kompas van wat er te vinden is op tv,” schrijft de volger.

“U doet dat in de veilige beschutting van de column; tussen de aanhalingstekens openen en aanhalingstekens sluiten haalt u zonder enig voorbehoud en gêne mensen onderuit die op enigerlei wijze aan het medium televisie zijn verbonden.”

Volgens de schrijver van de brief is De Jong veel te ver gegaan in haar kritiek en zou ze zich schuldig maken aan kwetsende opmerkingen.

“Het is niet aan u om John de Mol te typeren als een laffe hond, om Gordon weg te zetten als een schizofrene patiënt, en om de integriteit van John van den Heuvel publiekelijk ter discussie te stellen,” luidt de brief.

Met deze post haalt Gordon opnieuw fel uit naar Angela de Jong, die niet bepaald onbekend is met zijn kritiek. De vraag blijft of De Jong hierop zal reageren, of dat ze zich net als eerdere keren niet zal laten beïnvloeden door de felle uitlatingen van de zanger.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door gordonheuckeroth (@gordonheuckeroth)

Lees verder