-

Algemeen

Moeder waarschuwt nadat kind bijna zicht verloor door badspeelgoedje

Voor de meeste kinderen betekent het einde van de dag badtijd en hoe meer speelgoed in bad, hoe beter. Maar een moeder uit Illinois waarschuwt ouders dat een ogenschijnlijk onschuldig badspeeltje gevaarlijk kan zijn voor kinderen, nadat een afschuwelijk letsel haar jonge zoon voor de mogelijkheid stelde zijn zicht te verliezen.

Eden Strong gaf haar 2-jarige zoon Baylor een bad toen ze merkte dat zijn oog geïrriteerd was. Ze dacht dat hij water in zijn oog had gekregen, maar na het bad werd Baylor’s oog erger.

Haar zoon had cellulitis opgelopen, een potentieel ernstige bacteriële huidinfectie. In slechts 12 uur veranderde zijn oog van roze naar geïnfecteerd.

“Zijn oog stak uit zijn gezicht,” zei ze in een Facebook-bericht, dat sindsdien viraal is gegaan. “Het was erg vervormd. Hij had een hoge koorts.

“Ik heb de hele rit naar een groter ziekenhuis gehuild, hopend dat hij zijn oog niet zou verliezen. “De volgende week was behoorlijk eng. Hij had ernstige cellulitis die uiteindelijk naar beneden trok naar zijn gezicht en naar beide ogen. Ze waarschuwden me dat hij het zicht in het slechtere oog kon verliezen, maar uiteindelijk, dank de Heer, genazen zijn ogen.”

De oorzaak van het afschuwelijke oogletsel van Baylor was een knijpspeeltje voor in bad. “Ik kwam er later achter dat omdat het water nooit volledig uit dat soort speelgoed wordt geperst, er gewoon bacteriën kunnen groeien die je niet kunt stoppen,” zei ze.

Eden plaatste schokkende foto’s van de verwondingen van haar zoon op Facebook om andere ouders te waarschuwen; de post is sindsdien door 192.000 mensen gedeeld. Eden werd overspoeld met foto’s van andere ouders van kinderen die soortgelijke problemen hadden meegemaakt.

Strong zei dat ze hoopt dat fabrikanten dit probleem in overweging zullen nemen bij het produceren van badspeelgoed. Ze heeft sindsdien al het knijpbare speelgoed van Baylor weggegooid.

“Ik vind die speeltjes vooral leuk. Ze zijn leuk. Ze zijn goedkoop en gemakkelijk, maar het is het niet waard.” Wat een schrik heeft dit gezin meegemaakt, ik ben zo blij dat Baylor is hersteld.

Algemeen

Gordon haalt opnieuw fors uit naar Angela de Jong: ´Dat is niet aan U´

Het lijkt bijna een vast patroon te worden: Gordon en zijn ruzies. Dit keer richt hij zijn pijlen opnieuw op tv-recensente Angela de Jong. Via Instagram deelt de zanger een bericht waarin hij haar stevig aanpakt, ditmaal met de steun van een volger die zijn onvrede uit in een brief.

In de post op Instagram schrijft Gordon: “Zoveel mensen sturen berichten, mails, brieven, etc. Waaronder deze, die precies verwoordt waar dit allemaal over gaat!” Vervolgens plaatst hij de inhoud van de brief die hij van een volger heeft ontvangen.

De brief begint met een scherpe uithaal naar De Jong: “Beste mevrouw De Jong, u heeft zich een positie verworven als het morele kompas van wat er te vinden is op tv,” schrijft de volger.

“U doet dat in de veilige beschutting van de column; tussen de aanhalingstekens openen en aanhalingstekens sluiten haalt u zonder enig voorbehoud en gêne mensen onderuit die op enigerlei wijze aan het medium televisie zijn verbonden.”

Volgens de schrijver van de brief is De Jong veel te ver gegaan in haar kritiek en zou ze zich schuldig maken aan kwetsende opmerkingen.

“Het is niet aan u om John de Mol te typeren als een laffe hond, om Gordon weg te zetten als een schizofrene patiënt, en om de integriteit van John van den Heuvel publiekelijk ter discussie te stellen,” luidt de brief.

Met deze post haalt Gordon opnieuw fel uit naar Angela de Jong, die niet bepaald onbekend is met zijn kritiek. De vraag blijft of De Jong hierop zal reageren, of dat ze zich net als eerdere keren niet zal laten beïnvloeden door de felle uitlatingen van de zanger.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door gordonheuckeroth (@gordonheuckeroth)

Lees verder