-

Algemeen

Terminaal zieke hond leeft net lang genoeg om baasje naar altaar te begeleiden

Je trouwdag behoort tot een van de meest gedenkwaardige dagen van je leven, en velen willen deze speciale dag delen met hun dierbaren, waaronder ook hun geliefde huisdieren.

Er zijn talloze verhalen van stellen die hun trouwe viervoeters betrekken bij hun huwelijksceremonie, soms zelfs als ‘getuige’. Maar één verhaal zal je diep raken: een hond die aan kanker leed, hield net lang genoeg vol om zijn baasjes door het gangpad te zien lopen.

Kelly O’Connell, een dierenarts, ontmoette Charlie toen ze slechts 19 was. Deze zwarte Labrador-mix werd midden in de winter achtergelaten en gevonden in een winkelwagentje. Hoewel Kelly oorspronkelijk niet van plan was een hond te adopteren, wist ze dat het liefde op het eerste gezicht was.

“Ik weet niet wat het was. Ik had zoiets van: ‘Ja, dit is mijn hond. Ik neem hem mee naar huis’”, vertelde ze aan Denver Channel. Kelly en Charlie werden snel beste vrienden, en hij bracht een positieve verandering in haar leven teweeg. Deze energieke, speelse hond inspireerde Kelly zelfs om te gaan hardlopen. Toen ze haar toekomstige echtgenoot James Garvin ontmoette, een eveneens dierenarts, was een van haar grootste zorgen of hij en zijn kinderen goed met Charlie konden opschieten. Gelukkig klikte het meteen. “Charlie vindt niet iedereen leuk. Maar hij hield meteen van ze,” aldus Kelly.

“Hij begon net zoveel van hem te houden als ik,” vertelde ze aan CNN. “[Charlie] was een symbool van het samenkomen van de familie.” Na 15 jaar samen begon Charlie echter te vertragen. Na een toeval werd bij hem een hersentumor vastgesteld. Tegelijkertijd bereidden Kelly en James zich voor op hun trouwdag. “Het brak mijn hart; hij had de week voor de bruiloft vijf aanvallen,” zei Kelly tegen People. “We overwogen hem in te laten slapen, maar hij leek beter te worden, dus wachtten we.”

Charlie hield het net lang genoeg vol om zijn baasjes te zien trouwen. Op hun grote dag, ondanks zijn zwakte door kanker en op de rand van de dood, vond Charlie de kracht om naast Kelly en James door het gangpad te gaan voor hun geloften. Helaas was hij te zwak om terug te lopen, maar Kelly’s zus tilde hem op en droeg hem terug door het gangpad.

“Mijn zus, typisch mijn zus, pakte hem op – met al zijn gewicht – en droeg hem terug door het gangpad,” vertelde Kelly aan Denver Channel. Het was een emotioneel moment voor iedereen, en zelfs op haar trouwdag kon Kelly alleen maar denken aan hoe trots ze was op haar geliefde hond.

“We negeerden letterlijk iedereen. We vielen gewoon op onze knieën en bleven maar zeggen: ‘Je hebt het gedaan, vriend. Je hebt het gehaald. Je bent hier. Je bent hier.’ Iedereen huilde.” Dit bleek een van hun laatste gedeelde herinneringen te zijn: Charlie stierf slechts negen dagen na de ceremonie. Ondanks het verdriet van het verlies was Kelly dankbaar dat Charlie het had gered tot de bruiloft en dat de mooie momenten waren vastgelegd door hun trouwfotograaf Jen Dziuvenis.

“Die herinneringen. Dat moment – ik was gewoon blij om hem te hebben, dat hij er was en voor de jaren die ik met hem had gehad,” zei ze. “En op de foto’s lacht hij. Je kunt het niet ontkennen. Hij glimlacht.” “Ik zal Charlie missen; hij was mijn beste vriend,” vertelde ze aan People. “Maar hij zal nooit vergeten worden. En we zullen altijd de trouwfoto’s hebben om hem te herinneren.”

Algemeen

VIDEO: Man steekt voorbijgangers neer in Rotterdam: ‘Meerdere slacht0ffers’

Op donderdagavond heeft zich een ernstig ste*kincident voorgedaan aan de voet van de Erasmusbrug in Rotterdam. Hierbij is één persoon om het leven gek0men en raakten twee anderen zwaargew0nd, zo meldt de Rotterdamse p0litie. Het incident vond plaats nabij het Willemsplein, een drukke locatie in het centrum van de stad. De verd*chte is gearr*steerd en gew0nd naar het z!ekenhuis gebracht.

Ooggetu!genverklaringen en Eerste H(lp

Ooggetu!gen meldden dat een man willekeurig mensen aanv!el onder de brug. Hij was bew*pend met twee grote m*ssen en leek op zoek te zijn naar meerdere slacht0ffers. De paniek verspreidde zich snel onder de mensen op het plein, waaronder bezoekers van een nabijgelegen restaurant en museum. Mensen zochten dekking toen de verd*chte agress!ef om zich heen stak.

Een heldhaftige ingreep kwam van de 32-jarige personal trainer Reniël, die op dat moment op het plein een training gaf. Met behulp van twee stokken wist hij de dader te overmeesteren en bewustel00s te slaan. Vervolgens hielpen 0mstanders door meubilair naar de verd*chte te gooien om hem verder te immobiliseren. Niet veel later arriveerde de p0litie, die de man arr*steerde.

Situatie en Onderzoek

De p0litie was snel ter plaatse met veel eenheden en sloot de omgeving direct af voor onderzoek. Het incident vond plaats nabij museum Remastered, waar mensen opgevangen werden en afzetlinten werden geplaatst om de plek af te schermen. De gew0nden werden met spoed naar het z1ekenhuis gebracht voor behandeling.

Volgens de p0litie begon de aanv*l mogelijk in een nabijgelegen parkeergarage, waar het eerste slacht0ffer ernstig gew0nd raakte. De dader zou daarna zijn weg hebben vervolgd naar het Willemsplein, waar hij een tweede slacht0ffer neerstak, die de aanv*l helaas niet 0verleefde. Op het terras van bar-restaurant Prachtig ontstond grote paniek toen de d*der verder om zich heen begon te steken.

Verklaringen over de Motivatie van de D*der

Enkele getuigen meldden dat de verd*chte “Allahoe akbar” riep tijdens zijn aanv*l. De p0litie onderzoekt deze verklaringen zorgvuldig om een mogelijk motief te achterhalen. Voorlopig is er nog geen duidelijkheid over de achtergrond van de verdachte of de reden achter de aanval. De p0litie heeft aangegeven dat ze alle mogelijke scenario’s onderzoeken, waaronder een terr0ristisch motief, maar doet verder nog geen uitspraken totdat het onderzoek is afgerond.

Reacties en Nasleep

De gebeurtenis heeft veel schok en verdriet teweeggebracht in Rotterdam. De p0litie roept mensen op die getu!ge waren of beelden hebben van het incident om zich te melden en hun informatie te delen om het onderzoek te ondersteunen. Het plein blijft voorlopig afgesloten voor verder forensisch onderzoek, en de politie blijft aanwezig om de situatie te monitoren en verdere veiligheid te waarborgen.

Dit tragische incident heeft niet alleen de betrokken families diep geraakt, maar ook de bredere gemeenschap, die probeert te begrijpen wat zich precies heeft afgespeeld en waarom dit geweld heeft plaatsgevonden. De nabestaanden van het 0verleden slacht0ffer worden bijgestaan door slacht0fferhulp, en er wordt gehoopt dat de gew0nden volledig zullen herstellen.

Lees verder