-

Algemeen

Dit is de allergoedkoopste supermarkt in januari 2024

De prijzen in de supermarkten zijn de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen, waardoor boodschappen doen voor veel gezinnen een dure aangelegenheid is geworden. De prijsstijgingen hebben verschillende oorzaken, waaronder inflatie en geopolitieke gebeurtenissen zoals de voortdurende conflicten tussen Rusland en Oekraïne. Desondanks lijkt er volgens de Consumentenbond en supermarkten zelf enige stabilisatie en zelfs een lichte daling in de prijzen plaats te vinden.

Toch is het voor consumenten belangrijk om bewust te zijn van de prijsverschillen tussen supermarkten, aangezien de kosten voor dezelfde boodschappen aanzienlijk kunnen variëren. Hieronder worden de duurste en goedkoopste supermarkten in januari 2024 besproken, zodat je als consument slimme keuzes kunt maken om geld te besparen.

De duurste supermarkt in januari 2024 is Spar, waar boodschappen gemiddeld 15 procent duurder zijn dan het landelijke gemiddelde. Poiesz, voornamelijk actief in de noordelijke provincies, staat op de tweede plaats met prijzen die gemiddeld 9 procent hoger liggen dan het gemiddelde. Picnic, een online supermarkt die in ongeveer 120 plaatsen bezorgt, volgt met een prijsverschil van 4 procent ten opzichte van het gemiddelde.

Voor consumenten die willen besparen op boodschappen zijn er gelukkig acht supermarkten die onder het gemiddelde zitten van de landelijke boodschappenprijzen. Jumbo en Albert Heijn bieden beide boodschappen aan die 1 procent onder het gemiddelde liggen. Lidl en Aldi, bekend om hun scherpe prijzen, zitten respectievelijk 3 procent en 4 procent onder het gemiddelde. Ook Dekamarkt (4%), Hoogvliet (5%) en de Vomar (6%) behoren tot de goedkopere opties.

De allergoedkoopste supermarkt in januari 2024 blijft Dirk, waar boodschappen maar liefst 8 procent goedkoper zijn dan het landelijke gemiddelde. Het onderzoek van de Consumentenbond heeft zich gericht op basisboodschappen en heeft aanbiedingen niet meegenomen in de berekeningen.

Het is dus raadzaam voor consumenten om bewust te winkelen en prijzen te vergelijken bij verschillende supermarkten om geld te besparen, vooral in deze tijden van prijsstijgingen.

Het is begrijpelijk dat veel gezinnen zich zorgen maken over de stijgende kosten van boodschappen, en het is belangrijk om slimme keuzes te maken om de financiële lasten te verlichten. Hier zijn enkele tips om te besparen op boodschappen:

1. Maak een boodschappenlijstje: Plan je boodschappen van tevoren en maak een lijstje van de items die je nodig hebt. Probeer je aan de lijst te houden en vermijd impulsaankopen.

2. Vergelijk prijzen: Zoals eerder vermeld, kunnen de prijzen sterk variëren tussen verschillende supermarkten. Neem de tijd om prijzen te vergelijken en kies de supermarkt met de beste aanbiedingen.

3. Koop in bulk: Als je de ruimte hebt om bulkverpakkingen te bewaren, kan dit een kosteneffectieve manier zijn om boodschappen te doen. Vaak zijn grotere verpakkingen goedkoper per eenheid.

4. Let op aanbiedingen: Houd aanbiedingen en kortingen in de gaten en sla je slag wanneer producten die je vaak gebruikt in de aanbieding zijn.

5. Beperk impulsaankopen: Probeer impulsaankopen te vermijden door je te concentreren op wat er op je boodschappenlijstje staat. Supermarkten zetten vaak verleidelijke items bij de kassa, dus wees op je hoede.

6. Gebruik kortingsbonnen en apps: Veel supermarkten bieden kortingsbonnen en speciale aanbiedingen via hun apps. Download de apps van je favoriete supermarkten en maak gebruik van de beschikbare kortingen.

7. Overweeg huismerken: Huismerkproducten zijn vaak goedkoper dan merkproducten, en de kwaliteit is vaak vergelijkbaar. Probeer huismerken uit om te zien of ze aan je verwachtingen voldoen.

8. Kook zelf: Door zelf te koken in plaats van kant-en-klare maaltijden te kopen, kun je geld besparen. Bovendien heb je meer controle over de ingrediënten die je gebruikt.

9. Let op de houdbaarheidsdatum: Controleer altijd de houdbaarheidsdatum van producten om te voorkomen dat je voedsel moet weggooien.

10. Wees creatief met restjes: Gooi geen voedsel weg. Probeer creatief te zijn met restjes en maak er nieuwe maaltijden van.

Met deze tips kun je hopelijk wat geld besparen op je boodschappen, zelfs in een tijd waarin prijzen stijgen. Het is belangrijk om bewust te blijven winkelen en op zoek te gaan naar de beste deals om je budget te beheren.

Algemeen

VIDEO: Man steekt voorbijgangers neer in Rotterdam: ‘Meerdere slacht0ffers’

Op donderdagavond heeft zich een ernstig ste*kincident voorgedaan aan de voet van de Erasmusbrug in Rotterdam. Hierbij is één persoon om het leven gek0men en raakten twee anderen zwaargew0nd, zo meldt de Rotterdamse p0litie. Het incident vond plaats nabij het Willemsplein, een drukke locatie in het centrum van de stad. De verd*chte is gearr*steerd en gew0nd naar het z!ekenhuis gebracht.

Ooggetu!genverklaringen en Eerste H(lp

Ooggetu!gen meldden dat een man willekeurig mensen aanv!el onder de brug. Hij was bew*pend met twee grote m*ssen en leek op zoek te zijn naar meerdere slacht0ffers. De paniek verspreidde zich snel onder de mensen op het plein, waaronder bezoekers van een nabijgelegen restaurant en museum. Mensen zochten dekking toen de verd*chte agress!ef om zich heen stak.

Een heldhaftige ingreep kwam van de 32-jarige personal trainer Reniël, die op dat moment op het plein een training gaf. Met behulp van twee stokken wist hij de dader te overmeesteren en bewustel00s te slaan. Vervolgens hielpen 0mstanders door meubilair naar de verd*chte te gooien om hem verder te immobiliseren. Niet veel later arriveerde de p0litie, die de man arr*steerde.

Situatie en Onderzoek

De p0litie was snel ter plaatse met veel eenheden en sloot de omgeving direct af voor onderzoek. Het incident vond plaats nabij museum Remastered, waar mensen opgevangen werden en afzetlinten werden geplaatst om de plek af te schermen. De gew0nden werden met spoed naar het z1ekenhuis gebracht voor behandeling.

Volgens de p0litie begon de aanv*l mogelijk in een nabijgelegen parkeergarage, waar het eerste slacht0ffer ernstig gew0nd raakte. De dader zou daarna zijn weg hebben vervolgd naar het Willemsplein, waar hij een tweede slacht0ffer neerstak, die de aanv*l helaas niet 0verleefde. Op het terras van bar-restaurant Prachtig ontstond grote paniek toen de d*der verder om zich heen begon te steken.

Verklaringen over de Motivatie van de D*der

Enkele getuigen meldden dat de verd*chte “Allahoe akbar” riep tijdens zijn aanv*l. De p0litie onderzoekt deze verklaringen zorgvuldig om een mogelijk motief te achterhalen. Voorlopig is er nog geen duidelijkheid over de achtergrond van de verdachte of de reden achter de aanval. De p0litie heeft aangegeven dat ze alle mogelijke scenario’s onderzoeken, waaronder een terr0ristisch motief, maar doet verder nog geen uitspraken totdat het onderzoek is afgerond.

Reacties en Nasleep

De gebeurtenis heeft veel schok en verdriet teweeggebracht in Rotterdam. De p0litie roept mensen op die getu!ge waren of beelden hebben van het incident om zich te melden en hun informatie te delen om het onderzoek te ondersteunen. Het plein blijft voorlopig afgesloten voor verder forensisch onderzoek, en de politie blijft aanwezig om de situatie te monitoren en verdere veiligheid te waarborgen.

Dit tragische incident heeft niet alleen de betrokken families diep geraakt, maar ook de bredere gemeenschap, die probeert te begrijpen wat zich precies heeft afgespeeld en waarom dit geweld heeft plaatsgevonden. De nabestaanden van het 0verleden slacht0ffer worden bijgestaan door slacht0fferhulp, en er wordt gehoopt dat de gew0nden volledig zullen herstellen.

Lees verder