-

Algemeen

Indy (29): ‘Mijn vriend wil niet bij mij wonen, omdat hij niet wil meebetalen aan mijn hypotheek’

Iedere week bieden we onze lezers de kans om hun verhalen te delen, variërend van persoonlijke betekenis tot zorgen en gedachten. Dit keer is het verhaal van Indy (29) aan de beurt.

Indy vertelt ons over haar situatie: “Vorig jaar kocht ik mijn eerste appartement met een aanzienlijke hypotheek.

De locatie is prachtig, en ik voel me erg gelukkig met mijn woning. Momenteel woon ik hier alleen, en ondanks mijn vijf jaar durende relatie met mijn vriend, lijkt het erop dat ik voorlopig nog alleen zal blijven wonen. Ik wil heel graag samenwonen, maar mijn vriend heeft daar geen interesse in.”

Waarom wil je vriend niet samenwonen?
Indy vervolgt: “Mijn vriend Sander* (28) woont nog bij zijn ouders en is terughoudend om bij mij in te trekken omdat hij dan een deel van mijn hypotheek aflost. Hij beweert dat hij er financieel niets aan overhoudt, terwijl mijn vermogen alleen maar zou toenemen. Ik vind dit een lastige situatie, want in het geval van huur bij een verhuurder ga je er ook niet financieel op vooruit.

Daarnaast vraag ik niet de hoofdprijs voor zijn bijdrage. Als dit huis ooit wordt verkocht, komt het geld bovendien goed van pas bij de aankoop van een nieuwe woning, als we tenminste nog samen zijn.

Ik weet niet hoe lang Sander nog thuis zal blijven wonen. Momenteel bekostig ik alles zelf, en zelfs als hij een beetje zou bijdragen, zou dat al een verbetering zijn. Ik begrijp niet waarom Sander zo moeilijk doet, want het leven is nu eenmaal niet kosteloos.”

Is er een andere mogelijke oplossing?
Indy overweegt: “Ik heb zelfs voorgesteld dat Sander minder zou kunnen bijdragen, maar zelfs dat wees hij af. Hij vindt het niet prettig om huur te betalen aan zijn vriendin, zo beweert hij.

Natuurlijk wil ik mijn huis niet verkopen in deze tijd, omdat het moeilijk zou zijn om iets soortgelijks terug te kopen, en dat zou waarschijnlijk veel duurder uitvallen.

Toen ik dit huis kocht, had ik niet nagedacht over deze situatie. Misschien moet ik mijn vriend dan maar gratis bij mij laten intrekken, hoewel ik dan zelf alle kosten moet dragen. Dit is echter ook geen ideale oplossing. Sander en ik zijn toe aan de volgende stap, en hij zal op een dag toch het huis uit moeten.”

Indy’s dilemma: Haar vriend wil niet meebetalen aan de hypotheek, maar ze is vastbesloten om tot een oplossing te komen. Ze heeft al verschillende opties overwogen, maar tot nu toe lijkt geen van hen ideaal te zijn. Ze wil graag samenwonen met haar vriend Sander, maar hij blijft vasthouden aan zijn standpunt dat hij niet wil bijdragen aan haar hypotheek.

Indy begrijpt dat haar vriend terughoudend is omdat hij denkt dat hij er financieel niet beter van wordt als hij meebetaalt aan de hypotheek. Ze heeft voorgesteld om Sander minder te laten bijdragen, maar ook dat idee werd afgewezen. Hij vindt het ongemakkelijk om huur te betalen aan zijn vriendin. Indy is echter vastbesloten om een oplossing te vinden zodat ze samen kunnen wonen en de volgende stap in hun relatie kunnen zetten.

Ondanks de financiële zorgen die bij dit vraagstuk komen kijken, is Indy vastberaden om een compromis te vinden dat voor hen beiden acceptabel is.

Ze realiseert zich dat het leven kosten met zich meebrengt en dat ze samen moeten werken om hun relatie en woonwensen te laten slagen. Voor nu blijft ze op zoek naar een oplossing die hen in staat stelt om samen te wonen en een nieuwe fase in hun leven te beginnen.

Algemeen

VIDEO: Man steekt voorbijgangers neer in Rotterdam: ‘Meerdere slacht0ffers’

Op donderdagavond heeft zich een ernstig ste*kincident voorgedaan aan de voet van de Erasmusbrug in Rotterdam. Hierbij is één persoon om het leven gek0men en raakten twee anderen zwaargew0nd, zo meldt de Rotterdamse p0litie. Het incident vond plaats nabij het Willemsplein, een drukke locatie in het centrum van de stad. De verd*chte is gearr*steerd en gew0nd naar het z!ekenhuis gebracht.

Ooggetu!genverklaringen en Eerste H(lp

Ooggetu!gen meldden dat een man willekeurig mensen aanv!el onder de brug. Hij was bew*pend met twee grote m*ssen en leek op zoek te zijn naar meerdere slacht0ffers. De paniek verspreidde zich snel onder de mensen op het plein, waaronder bezoekers van een nabijgelegen restaurant en museum. Mensen zochten dekking toen de verd*chte agress!ef om zich heen stak.

Een heldhaftige ingreep kwam van de 32-jarige personal trainer Reniël, die op dat moment op het plein een training gaf. Met behulp van twee stokken wist hij de dader te overmeesteren en bewustel00s te slaan. Vervolgens hielpen 0mstanders door meubilair naar de verd*chte te gooien om hem verder te immobiliseren. Niet veel later arriveerde de p0litie, die de man arr*steerde.

Situatie en Onderzoek

De p0litie was snel ter plaatse met veel eenheden en sloot de omgeving direct af voor onderzoek. Het incident vond plaats nabij museum Remastered, waar mensen opgevangen werden en afzetlinten werden geplaatst om de plek af te schermen. De gew0nden werden met spoed naar het z1ekenhuis gebracht voor behandeling.

Volgens de p0litie begon de aanv*l mogelijk in een nabijgelegen parkeergarage, waar het eerste slacht0ffer ernstig gew0nd raakte. De dader zou daarna zijn weg hebben vervolgd naar het Willemsplein, waar hij een tweede slacht0ffer neerstak, die de aanv*l helaas niet 0verleefde. Op het terras van bar-restaurant Prachtig ontstond grote paniek toen de d*der verder om zich heen begon te steken.

Verklaringen over de Motivatie van de D*der

Enkele getuigen meldden dat de verd*chte “Allahoe akbar” riep tijdens zijn aanv*l. De p0litie onderzoekt deze verklaringen zorgvuldig om een mogelijk motief te achterhalen. Voorlopig is er nog geen duidelijkheid over de achtergrond van de verdachte of de reden achter de aanval. De p0litie heeft aangegeven dat ze alle mogelijke scenario’s onderzoeken, waaronder een terr0ristisch motief, maar doet verder nog geen uitspraken totdat het onderzoek is afgerond.

Reacties en Nasleep

De gebeurtenis heeft veel schok en verdriet teweeggebracht in Rotterdam. De p0litie roept mensen op die getu!ge waren of beelden hebben van het incident om zich te melden en hun informatie te delen om het onderzoek te ondersteunen. Het plein blijft voorlopig afgesloten voor verder forensisch onderzoek, en de politie blijft aanwezig om de situatie te monitoren en verdere veiligheid te waarborgen.

Dit tragische incident heeft niet alleen de betrokken families diep geraakt, maar ook de bredere gemeenschap, die probeert te begrijpen wat zich precies heeft afgespeeld en waarom dit geweld heeft plaatsgevonden. De nabestaanden van het 0verleden slacht0ffer worden bijgestaan door slacht0fferhulp, en er wordt gehoopt dat de gew0nden volledig zullen herstellen.

Lees verder