-

Algemeen

Anna’s buurvrouw dreigt met bellen naar Veilig Thuis als peuter en baby niet stil zijn

Een lawaaierige buur is voor niemand ideaal, maar wat als je buurvrouw buitengewoon opdringerig blijkt te zijn als het om geluid gaat?

Anna (35) woont al vijf jaar naast haar buurvrouw, een oudere dame van 65, en de verstandhouding tussen hen was aanvankelijk redelijk neutraal.

Hoewel ze geen hechte band hadden, begroetten ze elkaar beleefd en maakten soms een praatje over het weer. Dit alles veranderde echter drastisch na de geboorte van Anna’s oudste dochter, drie jaar geleden, toen klachten van de buurvrouw hun intrede deden.

De huilende baby
In Anna’s ogen was haar dochter geen bijzonder lastige baby. Zoals elke pasgeborene huilde ze af en toe, maar niet buitensporig. Slechts een week nadat Anna uit het ziekenhuis was teruggekeerd na de bevalling, stond de buurvrouw voor het eerst op de stoep.

Blijkbaar grensde haar slaapkamer aan de babykamer van Anna’s dochter en had ze enorm veel last van het ‘gejank’, zoals ze het omschreef.

In een poging om de vrede te bewaren, besloten Anna en haar man om het wiegje naar hun eigen slaapkamer te verplaatsen, althans tot hun dochter wat ouder was. Maar het bleek al snel dat de buurvrouw niet snel tevreden was…

Wekelijkse klachten
Vanaf dat moment leek de buurvrouw wekelijks langs te komen om te ‘buurten’. Er was altijd wel iets waar ze zich aan stoorde. Soms was het een huilende baby, dan weer te veel lawaai op de trap, en laten we het niet eens hebben over die ene keer per jaar dat ze een verjaardagsfeestje vierden.

Anna en haar man lieten haar vooral praten, beseffend dat ze haar toch niet tevreden konden stellen. Bovendien veroorzaakten ze echt geen buitensporige overlast. De buurvrouw leek simpelweg last te hebben van alledaagse geluiden.

Een verslechterde situatie
Dit ging zo’n drie jaar door. Onlangs beviel Anna van hun tweede kind, een jongetje, en sindsdien is de situatie geëscaleerd. De buurvrouw staat nu dagelijks woedend aan hun deur te bonken vanwege het gehuil van de baby, het lawaai van hun dochter tijdens het spelen in haar kamer of de woonkamer, of als er kraamvisite langskomt.

Een dieptepunt
Het dieptepunt kwam toen Anna letterlijk in tranen uitbarstte nadat de buurvrouw weer voor de deur verscheen om te klagen.

De vermoeidheid van de bevalling, de kraamperiode en het constante gezeur van de buurvrouw waren haar te veel geworden. Op dat moment dreigde de buurvrouw dat Anna maar beter snel kon zorgen dat ‘die kinderen’ stil werden gehouden, anders zou ze Veilig Thuis inschakelen.

Uitgeput
Anna is uitgeput door al het gedoe. Ze merkt dat ze niet meer zo gezellig is omdat ze wanhopig probeert haar driejarige dochter stil te houden. Telkens als hun zoon begint te huilen, raakt ze in paniek. Ze weet niet hoe ze de buurvrouw van hun stoep kan houden en, nog erger, hoe ze kan voorkomen dat ze plotseling Jeugdzorg inschakelt. De stress en zorgen beginnen hun tol te eisen.

Algemeen

VIDEO: Man steekt voorbijgangers neer in Rotterdam: ‘Meerdere slacht0ffers’

Op donderdagavond heeft zich een ernstig ste*kincident voorgedaan aan de voet van de Erasmusbrug in Rotterdam. Hierbij is één persoon om het leven gek0men en raakten twee anderen zwaargew0nd, zo meldt de Rotterdamse p0litie. Het incident vond plaats nabij het Willemsplein, een drukke locatie in het centrum van de stad. De verd*chte is gearr*steerd en gew0nd naar het z!ekenhuis gebracht.

Ooggetu!genverklaringen en Eerste H(lp

Ooggetu!gen meldden dat een man willekeurig mensen aanv!el onder de brug. Hij was bew*pend met twee grote m*ssen en leek op zoek te zijn naar meerdere slacht0ffers. De paniek verspreidde zich snel onder de mensen op het plein, waaronder bezoekers van een nabijgelegen restaurant en museum. Mensen zochten dekking toen de verd*chte agress!ef om zich heen stak.

Een heldhaftige ingreep kwam van de 32-jarige personal trainer Reniël, die op dat moment op het plein een training gaf. Met behulp van twee stokken wist hij de dader te overmeesteren en bewustel00s te slaan. Vervolgens hielpen 0mstanders door meubilair naar de verd*chte te gooien om hem verder te immobiliseren. Niet veel later arriveerde de p0litie, die de man arr*steerde.

Situatie en Onderzoek

De p0litie was snel ter plaatse met veel eenheden en sloot de omgeving direct af voor onderzoek. Het incident vond plaats nabij museum Remastered, waar mensen opgevangen werden en afzetlinten werden geplaatst om de plek af te schermen. De gew0nden werden met spoed naar het z1ekenhuis gebracht voor behandeling.

Volgens de p0litie begon de aanv*l mogelijk in een nabijgelegen parkeergarage, waar het eerste slacht0ffer ernstig gew0nd raakte. De dader zou daarna zijn weg hebben vervolgd naar het Willemsplein, waar hij een tweede slacht0ffer neerstak, die de aanv*l helaas niet 0verleefde. Op het terras van bar-restaurant Prachtig ontstond grote paniek toen de d*der verder om zich heen begon te steken.

Verklaringen over de Motivatie van de D*der

Enkele getuigen meldden dat de verd*chte “Allahoe akbar” riep tijdens zijn aanv*l. De p0litie onderzoekt deze verklaringen zorgvuldig om een mogelijk motief te achterhalen. Voorlopig is er nog geen duidelijkheid over de achtergrond van de verdachte of de reden achter de aanval. De p0litie heeft aangegeven dat ze alle mogelijke scenario’s onderzoeken, waaronder een terr0ristisch motief, maar doet verder nog geen uitspraken totdat het onderzoek is afgerond.

Reacties en Nasleep

De gebeurtenis heeft veel schok en verdriet teweeggebracht in Rotterdam. De p0litie roept mensen op die getu!ge waren of beelden hebben van het incident om zich te melden en hun informatie te delen om het onderzoek te ondersteunen. Het plein blijft voorlopig afgesloten voor verder forensisch onderzoek, en de politie blijft aanwezig om de situatie te monitoren en verdere veiligheid te waarborgen.

Dit tragische incident heeft niet alleen de betrokken families diep geraakt, maar ook de bredere gemeenschap, die probeert te begrijpen wat zich precies heeft afgespeeld en waarom dit geweld heeft plaatsgevonden. De nabestaanden van het 0verleden slacht0ffer worden bijgestaan door slacht0fferhulp, en er wordt gehoopt dat de gew0nden volledig zullen herstellen.

Lees verder