-

Algemeen

Man laat ouders 6 maanden geloven dat hij overleden is, om vervolgens te bellen: ‘Grapje!’

Een ongelofelijk verhaal uit Nieuw-Zeeland heeft recentelijk het Britse LadBible beroerd, waarin een zoon zijn ouders maar liefst zes maanden in de overtuiging liet dat hij was overleden. Callum, afkomstig uit Nieuw-Zeeland, deelde zijn opmerkelijke verhaal tijdens een verschijning in de ‘New Zealand ZM Radio Show’.

Het ongelooflijke verloop van gebeurtenissen begon met een hevige ruzie tussen zijn zus en zijn ouders. Callum onthulde: “Mijn zussen hadden een uiterst gespannen relatie met mijn ouders en ze botsten vaak met elkaar. Ik woonde destijds in Wellington, terwijl zij in Christchurch verbleven. Op een dag belde mijn oudere zus mijn ouders en deelde mee dat ik niet langer in leven was.” Volgens haar was ze zelfs al naar zijn begrafenis geweest, een absoluut ongelooflijk verhaal. De beelden en vertaling van dit verhaal kun je in de volgende alinea lezen.

Het onwerkelijke scenario waarin ouders zes maanden lang geloofden dat hun zoon was overleden
Hoe is het zover gekomen? Callum legde uit: “Ik had het erg druk met mijn eigen leven en werk, en op een gegeven moment besloot ik mijn ouders te bellen. Toen mijn moeder de telefoon opnam en besefte dat ik nog leefde, barstte ze in tranen uit. Mijn vader was sprakeloos en begreep er niets van.

Ze hebben weliswaar andere familieleden gebeld om te verifiëren of zij iets hadden gehoord, maar verder hebben ze geen actie ondernomen. Ze leken gewoon te aanvaarden dat hun zoon niet meer onder ons was. Mijn zussen hadden mijn ouders zelfs verteld dat ik op straat was vermoord. Inmiddels hebben mijn ouders dit allemaal verwerkt en zijn ze opgelucht dat ik nog leef, maar het contact met mijn zussen is volledig verbroken.” Het is duidelijk dat de relatie tussen deze ouders en hun kinderen verre van harmonieus was. Desalniettemin blijft dit een verbluffend en ongelooflijk verhaal.

Het verhaal van Callum uit Nieuw-Zeeland heeft wereldwijd de aandacht getrokken vanwege zijn schokkende wendingen. Wat begon als een ernstige familieruzie, ontaardde in een onvoorstelbaar scenario waarbij ouders geloofden dat hun eigen zoon was overleden. Hoe kon een situatie als deze zich ontwikkelen en wat waren de gevolgen voor alle betrokkenen?

De bizarre reeks gebeurtenissen begon met de gespannen relatie tussen Callum’s zussen en hun ouders. Ruzies waren aan de orde van de dag en de familieleden leken voortdurend met elkaar in conflict te zijn. Callum zelf woonde op dat moment in Wellington, terwijl zijn ouders hun thuisbasis hadden in Christchurch. Het was tijdens een van deze verhitte ruzies dat Callum’s oudere zus besloot om een wel heel extreme leugen te vertellen: ze belde hun ouders op en beweerde dat Callum niet meer in leven was.

De impact van deze schokkende mededeling was verwoestend voor Callum’s ouders. Ze werden geconfronteerd met het hartverscheurende nieuws dat hun zoon was overleden, en hun wereld stortte in. De zus van Callum ging zelfs zo ver dat ze beweerde zijn begrafenis te hebben bijgewoond, wat het verhaal nog ongelooflijker maakte. Ondanks hun verdriet en ongeloof deden de ouders echter opmerkelijk genoeg weinig om de waarheid te achterhalen. Ze leken zich te hebben neergelegd bij het idee dat hun geliefde zoon er niet meer was en namen geen verdere stappen om de situatie te verifiëren.

Callum, die zich ondertussen onbewust was van het schokkende bedrog, ging door met zijn eigen leven en werk. Zijn ouders bleven in de veronderstelling dat hij was overleden, zonder te weten dat hij veilig en wel elders verbleef. Het duurde maar liefst zes maanden voordat Callum besloot om contact op te nemen met zijn ouders. Op een dag belde hij zijn moeder, en haar reactie was overweldigend. Toen ze zijn stem hoorde en besefte dat hij nog in leven was, brak ze in tranen uit van opluchting en verbazing.

De vader van Callum was al even verbaasd en had talloze vragen over wat er precies was gebeurd. Het was op dat moment dat de schokkende waarheid aan het licht kwam: Callum was nooit overleden, zijn zus had een ongelooflijke leugen verteld, en zijn ouders hadden deze leugen zes maanden lang geloofd. Het was een situatie die elke verbeelding tartte en diep ingrijpende gevolgen had voor alle betrokkenen.

Na de onthulling van Callum was het begrijpelijk dat zijn ouders met een mix van emoties werden overspoeld. Aan de ene kant waren ze opgelucht en dolblij dat hun zoon nog leefde, maar aan de andere kant waren ze geschokt en verbijsterd door de bizarre wending van de gebeurtenissen. Ze realiseerden zich dat ze hun eigen zoon zes maanden lang onterecht hadden betreurd en dat hun relatie met hun andere kinderen, vooral de zus die de leugen had verspreid, ernstig was beschadigd.

De gevolgen van deze uitzonderlijke gebeurtenissen hebben diepe sporen nagelaten in de familie van Callum. Hoewel zijn ouders uiteindelijk de waarheid ontdekten en verheugd waren dat hij nog in leven was, was de schade aan het gezinsverband onherstelbaar. De breuk tussen de ouders en de dochters, vooral de oudere zus, was definitief. De eens zo hechte familie werd verscheurd door deze bizarre leugen, en de emotionele wonden zouden langdurig blijven.

Dit buitengewone verhaal uit Nieuw-Zeeland dient als een schrijnend voorbeeld van hoe ruzies en conflicten binnen families kunnen escaleren tot ongekende proporties. Het legt de verwoestende impact bloot die leugens en bedrog kunnen hebben op de relaties tussen geliefden en hoe cruciaal eerlijke communicatie is binnen elke familie.

Hoewel Callum’s ouders hun zoon weer in hun armen konden sluiten, zullen ze nooit vergeten hoe ze zes maanden lang geloofden dat hij was overleden, en hoe een enkele leugen hun leven voor altijd veranderde. Het blijft een verhaal dat de verbeelding te boven gaat en een blijvende les biedt over de kracht van waarheid en de fragiliteit van menselijke relaties.

@fvhzm

Callum wins the award for the greatest sentence ever said on-air in ZM history 😳

♬ original sound – FVHZM

Algemeen

VIDEO: Man steekt voorbijgangers neer in Rotterdam: ‘Meerdere slacht0ffers’

Op donderdagavond heeft zich een ernstig ste*kincident voorgedaan aan de voet van de Erasmusbrug in Rotterdam. Hierbij is één persoon om het leven gek0men en raakten twee anderen zwaargew0nd, zo meldt de Rotterdamse p0litie. Het incident vond plaats nabij het Willemsplein, een drukke locatie in het centrum van de stad. De verd*chte is gearr*steerd en gew0nd naar het z!ekenhuis gebracht.

Ooggetu!genverklaringen en Eerste H(lp

Ooggetu!gen meldden dat een man willekeurig mensen aanv!el onder de brug. Hij was bew*pend met twee grote m*ssen en leek op zoek te zijn naar meerdere slacht0ffers. De paniek verspreidde zich snel onder de mensen op het plein, waaronder bezoekers van een nabijgelegen restaurant en museum. Mensen zochten dekking toen de verd*chte agress!ef om zich heen stak.

Een heldhaftige ingreep kwam van de 32-jarige personal trainer Reniël, die op dat moment op het plein een training gaf. Met behulp van twee stokken wist hij de dader te overmeesteren en bewustel00s te slaan. Vervolgens hielpen 0mstanders door meubilair naar de verd*chte te gooien om hem verder te immobiliseren. Niet veel later arriveerde de p0litie, die de man arr*steerde.

Situatie en Onderzoek

De p0litie was snel ter plaatse met veel eenheden en sloot de omgeving direct af voor onderzoek. Het incident vond plaats nabij museum Remastered, waar mensen opgevangen werden en afzetlinten werden geplaatst om de plek af te schermen. De gew0nden werden met spoed naar het z1ekenhuis gebracht voor behandeling.

Volgens de p0litie begon de aanv*l mogelijk in een nabijgelegen parkeergarage, waar het eerste slacht0ffer ernstig gew0nd raakte. De dader zou daarna zijn weg hebben vervolgd naar het Willemsplein, waar hij een tweede slacht0ffer neerstak, die de aanv*l helaas niet 0verleefde. Op het terras van bar-restaurant Prachtig ontstond grote paniek toen de d*der verder om zich heen begon te steken.

Verklaringen over de Motivatie van de D*der

Enkele getuigen meldden dat de verd*chte “Allahoe akbar” riep tijdens zijn aanv*l. De p0litie onderzoekt deze verklaringen zorgvuldig om een mogelijk motief te achterhalen. Voorlopig is er nog geen duidelijkheid over de achtergrond van de verdachte of de reden achter de aanval. De p0litie heeft aangegeven dat ze alle mogelijke scenario’s onderzoeken, waaronder een terr0ristisch motief, maar doet verder nog geen uitspraken totdat het onderzoek is afgerond.

Reacties en Nasleep

De gebeurtenis heeft veel schok en verdriet teweeggebracht in Rotterdam. De p0litie roept mensen op die getu!ge waren of beelden hebben van het incident om zich te melden en hun informatie te delen om het onderzoek te ondersteunen. Het plein blijft voorlopig afgesloten voor verder forensisch onderzoek, en de politie blijft aanwezig om de situatie te monitoren en verdere veiligheid te waarborgen.

Dit tragische incident heeft niet alleen de betrokken families diep geraakt, maar ook de bredere gemeenschap, die probeert te begrijpen wat zich precies heeft afgespeeld en waarom dit geweld heeft plaatsgevonden. De nabestaanden van het 0verleden slacht0ffer worden bijgestaan door slacht0fferhulp, en er wordt gehoopt dat de gew0nden volledig zullen herstellen.

Lees verder