-

Algemeen

Mona (51) gelooft in Nigeriaans internetliefje (24) en twijfelt niet: “Hij is zo eerlijk”

Het is een liefdesverhaal dat doet denken aan een sprookje, maar met een moderne twist. Mona Lewis, een 51-jarige vrouw, werd verliefd op een Nigeriaanse prins die ze via Twitter leerde kennen. Wat dit verhaal zo bijzonder maakt, is dat Mona geen idee had hoe haar prins eruitzag of hoe oud hij eigenlijk was, maar toch bloeide er een diepe verbondenheid op.

Een onverwacht bericht in de commentaren
Mona was eigenlijk helemaal niet op zoek naar een nieuwe relatie toen ze in mei 2020 een bericht plaatste op Twitter over muziek. Tot haar verbazing ontving ze een reactie van ene Spencer. Mona besloot te antwoorden en al snel ontvouwde zich een bijzondere correspondentie. Spencer onthulde dat hij zich in Nigeria, in Benin, bevond en bovendien een acteur en model was.

Gedurende zes maanden bleven ze elkaar berichtjes sturen, en opmerkelijk genoeg hadden ze geen idee hoe de ander eruitzag. Voor Mona was het uiterlijk of de leeftijd van Spencer niet van belang. Ze gaf meer om zijn karakter en persoonlijkheid. Maar alles veranderde toen ze elkaar voor het eerst belden. Mona kreeg te horen dat Spencer 27 jaar oud was, terwijl zij op dat moment al 48 was. Het leeftijdsverschil was aanzienlijk, maar tot haar opluchting leek het Spencer niet te deren.

Familie en twijfels
Toen Mona uiteindelijk een foto van zichzelf stuurde, ontving ze talloze complimenten van Spencer. Hij prees haar schoonheid, en Mona vond hem zelf ook aantrekkelijk. Ze vertelde haar 17-jarige zoon over haar nieuwe liefde en opperde zelfs dat Spencer wellicht een nieuwe stiefvader zou kunnen worden. Maar haar zoon was niet enthousiast en vroeg zich af waar zijn moeder mee bezig was.

Ook Mona’s zus kon haar oren niet geloven en waarschuwde voor mogelijke oplichtingspraktijken. Ze had verhalen gehoord over Afrikanen die oudere vrouwen trouwen om hen vervolgens financieel uit te buiten. Ze maakte zich ernstige zorgen dat Spencer hetzelfde met Mona van plan was.

Een ontmoeting in Lagos
In december 2020 besloot Mona de stoute schoenen aan te trekken en vloog ze naar Lagos om Spencer voor het eerst te ontmoeten. De vonken vlogen ervan af en hun liefde bloeide op tot ongekende hoogten. Mona voelde zich als een prinses behandeld, en de ontmoeting was voor beiden magisch en onvergetelijk.

Pas in december 2022 bezocht Mona haar Afrikaanse prins opnieuw, waar ze samen de kerstdagen vierden en het nieuwe jaar inluidden. Tijdens dit bezoek biechtte Spencer echter een klein leugentje op: hij was eigenlijk net 25 geworden. Maar Mona maakte zich hier niet druk om en aanvaardde zijn bekentenis met begrip.

Toekomstplannen: Trouwen en een visum
Ondanks dat ze elkaar slechts twee keer fysiek hebben ontmoet, wordt er al gesproken over een huwelijk. Spencer vertelt iedereen dat Mona zijn vrouw is en heeft haar al herhaaldelijk gevraagd wanneer ze willen trouwen. Mona heeft het plan om dit jaar te trouwen, zodat ze daarna kunnen werken aan het verkrijgen van een visum voor Spencer.

Ze koestert de wens dat Spencer bij haar komt wonen. Mona heeft er alle vertrouwen in dat zijn intenties oprecht zijn. Na jaren van ongelukkige relaties is ze er honderd procent van overtuigd dat Spencer de ware liefde van haar leven is.

In een bijgevoegde tweet staan privéfoto’s van het stel, maar vanwege hun keuze om deze foto’s aan roddelbladen te verkopen voor financiële steun voor hun huwelijk, kunnen deze hier helaas niet worden gedeeld.

Dit bijzondere liefdesverhaal toont aan dat liefde geen grenzen kent en soms op de meest onverwachte plaatsen kan bloeien. Het is een herinnering dat leeftijd en afstand geen belemmeringen hoeven te zijn voor een diepe en oprechte verbondenheid tussen twee mensen. Mona en Spencer bewijzen dat liefde soms gewoon gebeurt, zelfs als je niet weet hoe iemand eruitziet of waar ze vandaan komen.

Algemeen

VIDEO: Man steekt voorbijgangers neer in Rotterdam: ‘Meerdere slacht0ffers’

Op donderdagavond heeft zich een ernstig ste*kincident voorgedaan aan de voet van de Erasmusbrug in Rotterdam. Hierbij is één persoon om het leven gek0men en raakten twee anderen zwaargew0nd, zo meldt de Rotterdamse p0litie. Het incident vond plaats nabij het Willemsplein, een drukke locatie in het centrum van de stad. De verd*chte is gearr*steerd en gew0nd naar het z!ekenhuis gebracht.

Ooggetu!genverklaringen en Eerste H(lp

Ooggetu!gen meldden dat een man willekeurig mensen aanv!el onder de brug. Hij was bew*pend met twee grote m*ssen en leek op zoek te zijn naar meerdere slacht0ffers. De paniek verspreidde zich snel onder de mensen op het plein, waaronder bezoekers van een nabijgelegen restaurant en museum. Mensen zochten dekking toen de verd*chte agress!ef om zich heen stak.

Een heldhaftige ingreep kwam van de 32-jarige personal trainer Reniël, die op dat moment op het plein een training gaf. Met behulp van twee stokken wist hij de dader te overmeesteren en bewustel00s te slaan. Vervolgens hielpen 0mstanders door meubilair naar de verd*chte te gooien om hem verder te immobiliseren. Niet veel later arriveerde de p0litie, die de man arr*steerde.

Situatie en Onderzoek

De p0litie was snel ter plaatse met veel eenheden en sloot de omgeving direct af voor onderzoek. Het incident vond plaats nabij museum Remastered, waar mensen opgevangen werden en afzetlinten werden geplaatst om de plek af te schermen. De gew0nden werden met spoed naar het z1ekenhuis gebracht voor behandeling.

Volgens de p0litie begon de aanv*l mogelijk in een nabijgelegen parkeergarage, waar het eerste slacht0ffer ernstig gew0nd raakte. De dader zou daarna zijn weg hebben vervolgd naar het Willemsplein, waar hij een tweede slacht0ffer neerstak, die de aanv*l helaas niet 0verleefde. Op het terras van bar-restaurant Prachtig ontstond grote paniek toen de d*der verder om zich heen begon te steken.

Verklaringen over de Motivatie van de D*der

Enkele getuigen meldden dat de verd*chte “Allahoe akbar” riep tijdens zijn aanv*l. De p0litie onderzoekt deze verklaringen zorgvuldig om een mogelijk motief te achterhalen. Voorlopig is er nog geen duidelijkheid over de achtergrond van de verdachte of de reden achter de aanval. De p0litie heeft aangegeven dat ze alle mogelijke scenario’s onderzoeken, waaronder een terr0ristisch motief, maar doet verder nog geen uitspraken totdat het onderzoek is afgerond.

Reacties en Nasleep

De gebeurtenis heeft veel schok en verdriet teweeggebracht in Rotterdam. De p0litie roept mensen op die getu!ge waren of beelden hebben van het incident om zich te melden en hun informatie te delen om het onderzoek te ondersteunen. Het plein blijft voorlopig afgesloten voor verder forensisch onderzoek, en de politie blijft aanwezig om de situatie te monitoren en verdere veiligheid te waarborgen.

Dit tragische incident heeft niet alleen de betrokken families diep geraakt, maar ook de bredere gemeenschap, die probeert te begrijpen wat zich precies heeft afgespeeld en waarom dit geweld heeft plaatsgevonden. De nabestaanden van het 0verleden slacht0ffer worden bijgestaan door slacht0fferhulp, en er wordt gehoopt dat de gew0nden volledig zullen herstellen.

Lees verder