-

Algemeen

7-jarig meisje met kinderdementie – Deze kerst kan haar laatste zijn: “We moeten onze dochter begraven”

Deze kerst zal hoogstwaarschijnlijk de allerlaatste zijn voor de zevenjarige Addy. Ze lijdt aan de zeldzame z!ekte van Batten, die ook wel bekendstaat als ‘kinderdementie’, en haar vermogen om te lopen, te eten en te praten vervaagt snel.

Haar moeder, Hayley, deelde met verslagenheid dat haar dochter langzaam aan het verdwijnen is. “Onze dochter vervaagt voor onze ogen,” vertelde ze aan de Daily Mirror.

Elk jaar worden vijf Britse kinderen gediagnosticeerd met de z!ekte van Batten, een genetische aandoening die het zenuwstelsel aantast. Helaas is de 7-jarige Addy een van de slachtoffers van deze verwoestende z!ekte, en haar familie staat machteloos tegenover de genadeloze progressie ervan. Ze vrezen dat dit hun laatste kerst samen zal zijn, maar ze ontvangen nu steun van een kinderhospice.

Het feit dat Addy niet meer zelfstandig kan lopen of eten, en haar gezichtsvermogen verliest, is hartverscheurend voor haar ouders, Hayley en Dave. Haar mobiliteit verslechtert met de dag, en elke nieuwe dag lijkt een strijd te zijn.

Hayley, de moeder van Addy, benadrukte: “We zijn ons terdege bewust dat deze kerst waarschijnlijk de laatste zal zijn waarin Addy nog kan zien. Onze dochter vervaagt voor onze ogen.”

De diagnose van de z!ekte van Batten kwam toen Addy slechts vier jaar oud was, nadat ze een reeks aanvallen had ondergaan. Deze meedogenloze z!ekte rooft elke vaardigheid die kinderen ooit hebben verworven. Hayley legde uit dat de hersenen van Addy krimpen omdat haar lichaam niet in staat is om zich te ontdoen van celafval.

De emotionele tol voor het gezin is onbeschrijflijk. Hayley voegde eraan toe: “Deze vreselijke z!ekte heeft de Addy gestolen die we kenden. Het voelt alsof het kleine meisje op de foto’s aan mijn muur niet langer mijn kind is. Ik herinner me nog dat mijn man in tranen uitbarstte en zei dat we onze dochter moeten begraven.”

Voor Addy de z!ekte van Batten kreeg, leefde ze het leven van een typische vierjarige. Ze was vol energie, scheurde rond op haar scooter en bouwde zandkastelen in het park. Het contrast met haar huidige situatie kan niet schrijnender zijn.

In een hartverwarmende poging om andere gezinnen te helpen die met vergelijkbare uitdagingen worden geconfronteerd, zijn Addy’s familieleden bezig met het inzamelen van geld voor het plaatselijke kinderhospice. Ze hopen dat het geld dat voor Kerstmis wordt opgehaald, zal bijdragen aan het creëren van onvergetelijke herinneringen voor kinderen en enige verlichting zal brengen voor families zoals die van Addy.

Deze tragedie is ongelooflijk aangrijpend en een ware nachtmerrie voor het hele gezin. We kunnen alleen maar hopen dat Addy een liefdevolle en vreugdevolle kerst mag beleven met haar ouders en haar broer Samuel, en dat ze samen kostbare herinneringen kunnen maken in deze moeilijke tijd.

De situatie van Addy en haar familie raakt diep in het hart en herinnert ons aan de kwetsbaarheid van het leven en de kracht van onvoorwaardelijke liefde. Terwijl ze zich voorbereiden op wat mogelijk hun laatste kerst samen kan zijn, proberen ze het meeste te halen uit de tijd die ze nog hebben.

De steun van het lokale kinderhospice is een welkome zegen voor Addy’s familie. Het biedt niet alleen praktische hulp en zorg, maar ook een plek waar ze kostbare momenten kunnen delen en waardevolle herinneringen kunnen creëren. In een wereld van pijn en verdriet proberen ze lichtpuntjes te vinden, hoe klein die ook mogen zijn.

Addy’s verhaal brengt ook bewustzijn over de z!ekte van Batten, die relatief zeldzaam is maar verwoestende gevolgen heeft. Het benadrukt de noodzaak van onderzoek en middelen om te begrijpen en te behandelen wat voor velen een onbekende en angstaanjagende z!ekte is.

De kracht en moed van Addy en haar familie zijn bewonderenswaardig. Ze staan voor onvoorstelbare uitdagingen, maar ze blijven vechten voor Addy en proberen de kwaliteit van haar leven te verbeteren. Hun vastberadenheid om te genieten van de momenten die ze nog hebben, ondanks de duisternis die hen omringt, is inspirerend.

In een wereld die soms onrechtvaardig en wreed lijkt, kunnen we van Addy’s verhaal leren om dankbaar te zijn voor de tijd die we hebben met onze dierbaren, en om liefde en medeleven te tonen aan degenen die lijden. Het herinnert ons eraan dat elke dag een geschenk is, en dat we het moeten koesteren en delen met anderen.

Terwijl Addy en haar familie zich voorbereiden op deze kerst, hopen we dat ze momenten van vreugde en liefde kunnen ervaren te midden van de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd. Hun verhaal herinnert ons aan de kracht van menselijke verbondenheid en de hoop die zelfs in de moeilijkste tijden kan schijnen. We wensen Addy en haar familie vredige en liefdevolle dagen toe, vol kostbare herinneringen die ze voor altijd in hun harten zullen dragen.

Algemeen

VIDEO: Man steekt voorbijgangers neer in Rotterdam: ‘Meerdere slacht0ffers’

Op donderdagavond heeft zich een ernstig ste*kincident voorgedaan aan de voet van de Erasmusbrug in Rotterdam. Hierbij is één persoon om het leven gek0men en raakten twee anderen zwaargew0nd, zo meldt de Rotterdamse p0litie. Het incident vond plaats nabij het Willemsplein, een drukke locatie in het centrum van de stad. De verd*chte is gearr*steerd en gew0nd naar het z!ekenhuis gebracht.

Ooggetu!genverklaringen en Eerste H(lp

Ooggetu!gen meldden dat een man willekeurig mensen aanv!el onder de brug. Hij was bew*pend met twee grote m*ssen en leek op zoek te zijn naar meerdere slacht0ffers. De paniek verspreidde zich snel onder de mensen op het plein, waaronder bezoekers van een nabijgelegen restaurant en museum. Mensen zochten dekking toen de verd*chte agress!ef om zich heen stak.

Een heldhaftige ingreep kwam van de 32-jarige personal trainer Reniël, die op dat moment op het plein een training gaf. Met behulp van twee stokken wist hij de dader te overmeesteren en bewustel00s te slaan. Vervolgens hielpen 0mstanders door meubilair naar de verd*chte te gooien om hem verder te immobiliseren. Niet veel later arriveerde de p0litie, die de man arr*steerde.

Situatie en Onderzoek

De p0litie was snel ter plaatse met veel eenheden en sloot de omgeving direct af voor onderzoek. Het incident vond plaats nabij museum Remastered, waar mensen opgevangen werden en afzetlinten werden geplaatst om de plek af te schermen. De gew0nden werden met spoed naar het z1ekenhuis gebracht voor behandeling.

Volgens de p0litie begon de aanv*l mogelijk in een nabijgelegen parkeergarage, waar het eerste slacht0ffer ernstig gew0nd raakte. De dader zou daarna zijn weg hebben vervolgd naar het Willemsplein, waar hij een tweede slacht0ffer neerstak, die de aanv*l helaas niet 0verleefde. Op het terras van bar-restaurant Prachtig ontstond grote paniek toen de d*der verder om zich heen begon te steken.

Verklaringen over de Motivatie van de D*der

Enkele getuigen meldden dat de verd*chte “Allahoe akbar” riep tijdens zijn aanv*l. De p0litie onderzoekt deze verklaringen zorgvuldig om een mogelijk motief te achterhalen. Voorlopig is er nog geen duidelijkheid over de achtergrond van de verdachte of de reden achter de aanval. De p0litie heeft aangegeven dat ze alle mogelijke scenario’s onderzoeken, waaronder een terr0ristisch motief, maar doet verder nog geen uitspraken totdat het onderzoek is afgerond.

Reacties en Nasleep

De gebeurtenis heeft veel schok en verdriet teweeggebracht in Rotterdam. De p0litie roept mensen op die getu!ge waren of beelden hebben van het incident om zich te melden en hun informatie te delen om het onderzoek te ondersteunen. Het plein blijft voorlopig afgesloten voor verder forensisch onderzoek, en de politie blijft aanwezig om de situatie te monitoren en verdere veiligheid te waarborgen.

Dit tragische incident heeft niet alleen de betrokken families diep geraakt, maar ook de bredere gemeenschap, die probeert te begrijpen wat zich precies heeft afgespeeld en waarom dit geweld heeft plaatsgevonden. De nabestaanden van het 0verleden slacht0ffer worden bijgestaan door slacht0fferhulp, en er wordt gehoopt dat de gew0nden volledig zullen herstellen.

Lees verder