Algemeen
Verandering in kindermenu’s: Patat en pizza niet langer aangeboden in restaurants

Horecaondernemers in Nissewaard en Voorne aan Zee werken aan vernieuwde kindermenu’s, omdat zowel ouders als kinderen op zoek zijn naar meer gevarieerde opties dan de traditionele kipnuggets met friet of pannenkoeken.
Deze nieuwe initiatieven voor kindermaaltijden worden geleid
door Sander Smit van restaurant Aan Zee.
Hij benadrukt dat het aanbieden van gezondere opties automatisch
leidt tot betere eetgewoonten bij kinderen.
Volgens hem willen kinderen vaak meer variatie dan wat
traditioneel op kindermenu’s wordt aangeboden.
Een creatief aspect van deze vernieuwing is het betrekken van
basisschoolkinderen bij het samenstellen van hun ideale
maaltijd.
Dit heeft geresulteerd in menu’s met meer diversiteit, zoals
pasta met garnalen, witvis, pokébowls en kleurrijke wraps.
Kinderdiëtist Olga Benjamin is enthousiast over dit initiatief
en benadrukt het belang van gevarieerde kindermenu’s.
Ze legt uit dat kinderen meer geneigd zijn om te genieten van
kleinere, kleurrijke porties.
Uit een enquête van Ouders van Nu blijkt dat veel ouders vinden
dat kindermenu’s gezonder en gevarieerder kunnen zijn.
Wendy van Poorten, hoofdredacteur van het tijdschrift, bespreekt
de uitdagingen en mogelijkheden om kindermenu’s te verbeteren.
Van Poorten suggereert dat zelfs kleine aanpassingen, zoals het
vervangen van gewone frietjes door zoete-aardappelfriet, een groot
verschil kunnen maken.
Ook raadt kinderdiëtist Benjamin aan om halve porties van
‘volwassen’ gerechten aan te bieden, zodat kinderen samen met hun
ouders kunnen eten.

Algemeen
Dilan Yesilgoz gaat helemaal uit de kleren
