-

Algemeen

Prinses Mabel diepbedroefd na onverwacht overlijden van haar zusje

Na het tragische verlies van haar echtgenoot, prins Friso, moet prinses Mabel van Oranje nu omgaan met het 0verlijden van haar zusje, Nicoline Wisse Smit.

Deze droevige gebeurtenis heeft in alle stilte plaatsgevonden.

Nicoline, die vorig jaar openbaar maakte dat ze leed aan een agressieve vorm van k*nker, heeft ondanks haar moedige strijd uiteindelijk verloren.

Een bron dichtbij de familie deelde met weekblad Story: “De familie heeft besloten het nieuws privé te houden.

Nicoline is op 12 november 0verleden, en zes dagen later heeft haar begr*fenis in besloten kring plaatsgevonden.”

Dit verlies is een zware klap voor de familie. Nicoline laat haar partner Robert Jan Galema en hun 23-jarige dochter Lotte achter uit haar eerdere huwelijk met ex-man Hugo Crombag.

Voor prinses Mabel, die de afgelopen maanden vaak in Nederland was om bij haar z!eke zus te zijn, betekent dit opnieuw een persoonlijk verlies.

Opmerkelijk was de openhartigheid waarmee Nicoline op haar website over haar z!ekte en de uitdagingen schreef.

Ze deelde bijvoorbeeld een anekdote over een ontmoeting in een winkel, waar de verkoper opmerkingen maakte over haar gebruinde huid.

Nicoline schreef: “Op een gegeven moment maakte hij opmerkingen over mijn gebruinde huid. Zal ik hem vertellen over de medicijnen die ik slik?

Dat deze bruine huid het gevolg is van de behandeling. Maar als ik dat doe, leidt dat tot verdere vragen.

Uitleggen dat ik amper in de zon ben geweest en dat dit hoogstwaarschijnlijk een bijwerking is van de med!cijnen van het Antoni van Leeuwenhoekz!ekenhuis brengt het gesprek automatisch op k*nker.

En soms, heel soms, heb ik daar gewoon geen behoefte aan.

Dus kijk ik hem aan en zeg met een stralende glimlach: ‘Ik ben beroepshalve zonnebankuitbater’.”

Algemeen

Erica Meiland geeft een update na diagnose van k@nker

Eerder werd bekendgemaakt dat bij Erica Meiland een voorstadium van k@nker werd geconstateerd. In het weekblad Weekend gaat ze dieper in op de kijk0peratie die volgde, waarbij ze haar baarmoeder en eierstokken liet verwijderen.

De realityster vertelde aan het weekblad hoe de fases verliepen. Eerst kreeg ze het bevolkingsonderzoek, daarna een bezoek aan de huisarts en vervolgens ging ze naar de gynaecoloog.

“Toen de huisarts belde dat ik werd doorverwezen, schrok ik me rot.” De uitslagen raakten haar diep. “Ik wil nog niet dood,” dacht ze, maar ook: “Als het mijn tijd is, kijk ik terug op een goed leven.”

Toen ze het advies kreeg om haar baarmoeder en eierstokken te laten verwijderen, vond ze dat direct een goed idee.

Kijkoperatie

Erica is goed hersteld na de ingreep. “Een kijk0peratie heeft zo weinig herstel nodig. De derde dag ging ik alweer naar de vuilnisbelt – met piepschuim, want ik mocht niet tillen,” vertelt ze aan Weekend.

Ze geeft aan “geen enkel verschil” te voelen zonder baarmoeder. In de video hieronder maakte Erica eerder het nieuws bekend in Chateau Meiland En Route.

Steun

Martien Meiland was de eerste die wist dat er bij haar een voorstadium van k@nker was geconstateerd. Hij reageerde met een bezorgd gezicht, volgens Erica: “Jeetje, nou dat weer!”

Dochters Maxime en Montana relativeerden de situatie volgens haar: “Je bent er vlug bij.” Erica noemt de gynaecologen in het Alrijne Z1ekenhuis “de grootste heldinnen.”

Lees verder