-

Nieuwste

Aanstormende trein ramt auto met fatale afloop: alle inzittenden komen om

Gisteren heeft er vlakbij de Noord-Duitse stad Hannover een zeer ernst!g 0ngeval plaatsgevonden waarbij een trein op volle snelheid een auto heeft geramd, met drie d0delijke slacht0ffers tot gevolg.

De bestuurder van de auto, een 22-jarige man uit Hannover, en twee vrouwelijke passagiers van respectievelijk 22 en 21 jaar oud, zijn allen 0mgekomen bij de aanrijd!ng.

In de trein zaten op het moment van het 0ngeluk 38 passagiers en vier spoormedewerkers. Eén van hen is overgebracht naar het ziekenhu!s.

Het 0ngeluk heeft plaatsgevonden doordat de bestuurder van de auto besloot om de dichte slagbomen op de spoorwegovergang te negeren en om de (halve) bomen heen te slalommen, die niet de volledige breedte van de weg overspannen.

Hierdoor zag hij de aanstormende trein niet aankomen en kon de machinist niet op tijd remmen, waardoor de auto frontaal werd aanger&den. Het 0ngeluk vond plaats ten noorden van Neustadt am Rubenberg, in de regio Hannover.

De p0litie heeft laten weten dat de inzittenden van de auto, die alle drie om het leven zijn gekomen, afkomstig waren uit Hannover. De precieze toedracht van het 0ngeluk wordt nog onderzocht.

Het is een zeer trag!sche gebeurtenis en onze gedachten gaan uit naar de nabesta*nden van de slacht0ffers.

Het is onvoorstelbaar wat zij moeten doormaken na het verlies van hun dierbaren. We wensen hen dan ook ontzettend veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Dit 0ngeluk laat opnieuw zien hoe belangrijk het is om de verkeersregels te respecteren en altijd alert te zijn op de weg, om zo 0ngelukken zoals deze te voorkomen.

Spoorbomen genegeerd
Het 0ngeluk kon gebeurden, doordat de bestuurder besloot om de dichte slagbomen op de spoorwegovergang te negeren.

Hij slalomde om de (halve) bomen heen, die niet de volledige breedte van de weg overspannen, maar zag de aanstormende trein niet.

De machinist van het gevaarte kon niet meer op tijd remmen en reed de auto frontaal aan. Dat gebeurde ten noorden van Neustadt am Rubenberg, in de regio Hannover.

Inzittenden
De drie inzittenden van het personenvoertuig zijn allemaal om het leven gekomen, zo meldt een p0litiewoordvoerder.

Het gaat om de 22-jarige bestuurder en twee vrouwen van respectievelijk 22 en 21 jaar oud. Allen zijn afkomstig uit de stad Hannover.

In de trein zaten op het moment van de b0tsing 38 passagiers, van wie vier spoormedewerkers. Een van is overgebracht naar het ziekenhu!s.

De machinist van het gevaarte kon niet meer op tijd remmen en reed de auto frontaal aan. Dat gebeurde ten noorden van Neustadt am Rubenberg, in de regio Hannover.

We wensen de nabesta*nden vanzelfsprekend ontzettend veel sterkte met het trag!sche verl!es van hun dierbaren. Je zou dit maar thuis krijgen ?

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder