-

Nieuwste

Vijfdaagse werkweek van Eva (26): “Soms werk ik wel acht uur per dag”

In onze huidige samenleving is werk een belangrijk aspect van ons dagelijks leven. We brengen vaak meer tijd door op ons werk dan thuis, en onze carrière kan een belangrijk onderdeel zijn van onze identiteit.

Voor sommigen betekent dit dat ze meer werken dan de gemiddelde Nederlander. Zo ook voor de 26-jarige Eva Scharnier uit Mijdrecht, die vijf dagen per week werkt en soms wel tot 17:00 uur doorwerkt.

Eva is altijd al ambitieus geweest en gaat graag een stapje verder dan haar collega’s. Deze extra inzet heeft ervoor gezorgd dat ze binnen twee jaar opklom tot senior growth strategist bij haar bedrijf. Maar deze prestatie komt niet zonder de nodige inzet.

“Er zijn dagen waarop ik om negen uur ’s ochtends al op mijn werk ben”, vertelt Eva. “En soms ga ik rustig tot 17:00 uur door. Als je het gaat uitrekenen, kom je op een werkdag van acht uur. Ik snap dat mensen mij een workaholic noemen, maar voor mij is dit normaal.”

Hoewel Eva’s harde werk heeft bijgedragen aan haar succes, begrijpt ze ook dat er risico’s aan verbonden zijn. “Mijn vriendinnen waarschuwen mij regelmatig voor een burnout”, zegt Eva. “In dit tempo doorbuffelen, dat houdt geen mens vol.

Dat snap ik ook wel. Als je consequent veertig uur per week werkt, is de kans groot dat je jezelf opbrandt.” Het is duidelijk dat Eva zich bewust is van de risico’s en dat ze bereid is om haar werktempo in de toekomst aan te passen.

Het is interessant om te kijken naar de huidige werkweek van de gemiddelde Nederlander. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werkt de gemiddelde Nederlander 32,2 uur per week. Dit betekent dat Eva’s werkweek van vijf dagen en soms wel acht uur per dag werken, ruim boven het gemiddelde uitkomt.

Toch is het niet ongebruikelijk dat mensen meer werken dan het gemiddelde. Sommigen vinden hun werk gewoon leuk en willen graag meer tijd doorbrengen met hun collega’s en het bedrijf. Anderen hebben financiële of andere verplichtingen die hen dwingen meer te werken.

Maar hoe zit het met de gezondheidsrisico’s van het werken van lange dagen en weken? Uit onderzoek blijkt dat overmatig werken kan leiden tot burnout, depressie, angststoornissen en andere gezondheidsproblemen.

Mensen die lange dagen werken hebben ook een groter risico op hart- en vaatziekten en diabetes. Het is daarom belangrijk om de balans te vinden tussen werk en privéleven en voldoende tijd te nemen om te ontspannen en op te laden.

Eva lijkt zich bewust te zijn van de risico’s en is van plan haar werktempo in de toekomst aan te passen. “Ik blijf dit ook niet jarenlang doen”, zegt ze. “Over een jaar of tien wil ik het rustiger aan gaan doen.

Bron: Nieuwspaal

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder