-

Nieuwste

Rachel heeft moeite om haar kinderen dagelijks te voeden: “Anders heb ik zelf niets”

Het is een bekend probleem: financiële problemen bij huishoudens. Ook Rachel (28) heeft hiermee te kampen. Ze is moeder van twee kinderen, maar kan nauwelijks rondkomen.

Soms heeft ze hen zelfs geen eten kunnen geven omdat ze anders zelf niets meer zou hebben. Rachel heeft een goede opleiding genoten en na het vwo gestudeerd. Na haar studie kon ze echter geen passend werk vinden.

Ze ging aan de slag in een callcenter, maar hield het na drie maanden voor gezien. Ze solliciteerde op banen die aansloten bij haar opleiding, maar er werden vaak ervaren mensen gevraagd. Uiteindelijk besloot Rachel een sabbatical te nemen om er vervolgens weer vol tegen aan te gaan.

Tijdens een avondje stappen ontmoette ze Steven. Ze hadden het gezellig en belandden samen in bed. Rachel raakte zwanger van hem, terwijl ze hem nauwelijks kende. Na die avond zag ze hem nooit meer.

Ze had zijn telefoonnummer niet eens en kon hem niet vertellen dat hij vader zou worden. Rachel dacht geen seconde aan abortus. Ze vond dat je geen leven mag ontnemen en er kan geen goede reden voor bestaan.

Tot haar grote schrik bleek ze zwanger te zijn van een tweeling. Ze had nauwelijks geld om voor een kinderkamer te zorgen en haar studentenwoning was veel te klein. Haar familie steunde haar wel met spullen, maar verder had ze geen stabiele omgeving. Gelukkig kon ze terecht in de woning van haar opa en oma. Ze hebben een pensioentje en Rachel wil hen niet om geld of eten vragen.

Inmiddels zijn haar kinderen bijna vier jaar oud en eten ze als weerwolven. Rachel leeft van een uitkering en houdt naast de vaste lasten nauwelijks geld over om te eten.

Er zijn dagen geweest dat ze zelf het minimale at en haar kinderen met honger naar bed moest sturen. Ze wist dat kinderen altijd voor gaan, maar nam zichzelf het lange tijd kwalijk. Ze was te trots om haar familie in te lichten en vertelde altijd dat het goed ging.

Zodra haar kinderen naar de basisschool gaan, is Rachel van plan om werk te zoeken. Ze weet dat het haar niet veel meer oplevert dan een uitkering, maar ze wil zichzelf niet nutteloos voelen. Ook wil ze een voorbeeld zijn voor haar kinderen, iets wat ze lange tijd niet is geweest.

Rachel is op dit moment op zoek naar Steven. Ze vindt dat hij zijn verantwoordelijkheid moet nemen en maandelijks geld moet betalen voor de kinderen. Hij heeft haar tenslotte zwanger gemaakt en mag daar niet voor weglopen.

Rachel denkt dat hij zich rot zal schrikken als hij hoort dat hij twee kinderen heeft. Ze wil de kinderen laten zien wie hun vader is. Haar leven is anders gelopen dan ze had voorgespiegeld, maar ze wil er alles aan doen om haar kinderen een zorgeloze toekomst te geven.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder