-

Nieuwste

Tweede Kamer ontruimd om verdacht pakketje: ‘Knuffelbeer met bedrading gericht aan Wilders’

Op dinsdag 13 april 2023 is de Tweede Kamer kortstondig ontruimd vanwege de vondst van een verdacht pakketje.

Het pakketje was gericht aan de politicus Geert Wilders en bevatte een teddybeer met bedrading erin.

Na onderzoek door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) bleek het om een nepbom te gaan en kon de Tweede Kamer weer worden vrijgegeven.

Het incident vond plaats tijdens een drukke vergaderdag in de Tweede Kamer. Rond 10:30 uur werd het verdachte pakketje ontdekt bij de postkamer.

Medewerkers van de Kamer hebben direct alarm geslagen en de hulpdiensten werden opgeroepen. Het gebouw werd onmiddellijk ontruimd en de omgeving werd afgezet. Politieagenten en explosievenexperts van de EOD kwamen ter plaatse om het pakketje te onderzoeken.

Het bleek om een knuffelbeer te gaan die was voorzien van bedrading en een timer. De beer was specifiek gericht aan Geert Wilders en was afkomstig uit het buitenland.

De politie en de EOD hebben het pakketje grondig onderzocht en concludeerden uiteindelijk dat het om een nepbom ging. De bedrading bleek niet verbonden te zijn met een explosief en de timer was nep.

Geert Wilders heeft direct na het incident via Twitter gereageerd. Hij noemde het een “laffe daad” en sprak zijn waardering uit voor de “snelle en professionele reactie” van de hulpdiensten.

Ook andere politici hebben gereageerd op het incident en hun steun betuigd aan Wilders en de Tweede Kamer.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de afzender van het pakketje. Ook wordt onderzocht hoe het pakketje de beveiliging van de Tweede Kamer heeft weten te omzeilen en hoe het door de postkamer is gekomen.

De Tweede Kamer heeft inmiddels laten weten dat er extra maatregelen worden genomen om de beveiliging verder aan te scherpen.

Het incident heeft opnieuw de aandacht gevestigd op de beveiliging van politici en overheidsgebouwen. In de afgelopen jaren zijn er meerdere incidenten geweest waarbij politici doelwit waren van bedreigingen en aanslagen.

De beveiliging van politici en overheidsgebouwen is dan ook een belangrijk onderwerp op de politieke agenda.

Al met al heeft het incident bij de Tweede Kamer op 13 april 2023 voor de nodige opschudding gezorgd. Hoewel het gelukkig om een nepbom bleek te gaan, heeft het laten zien dat de beveiliging van de Tweede Kamer en politici nog altijd een punt van zorg is. Het onderzoek naar het incident zal dan ook ongetwijfeld de nodige aandacht krijgen in de media en de politiek.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder