Financieel
Verliefde stier achtervolgt vrachtwagen met koe – nu zijn ze terug samen.
De romance tussen deze stier en deze koe raakte bij heel wat mensen een gevoelige snaar. De ontroerende beelden van de stier die de vrachtwagen achtervolgde, gingen compleet viraal en uiteindelijk zorgde het zelfs voor een hereniging!
In de video zien we hoe een Indiase stier, Manajamalai, bijna een kilometer lang achter een vrachtwagen rent. Achter in de vrachtwagen zit de koe genaamd Lakshmi, met wie de stier samenwoonde.
De stier in Tamil Nadu in India is het niet eens met het feit dat zijn partner wordt meegenomen. Hij wilde niet dat zijn tortelduifje wegging en bleef de vrachtwagen achtervolgen.
De koe was verkocht door een inwoner van Palamedu. Manikandan heeft een theewinkeltje en laadde het koebeest in zijn vrachtwagen.
De man legde uit: “De koe in de video is Lakshmi en ze was de voorbije vier jaar bij mijn familie. We hadden financiële problemen vanwege de lockdown en besloten om Lakshmi te verkopen aan een melkveebedrijf.”
De hartverscheurende beelden van de twee dieren roerde de inwoners van de staat tot tranen toe. Mensen boden Manikandan spontaan geld aan om de koe terug te brengen.
Toen O. Jayapradeep, een vooraanstaande politicus, over het voorval hoorde, wist hij meteen wat hem te doen stond. Hij besloot om de koe terug te kopen en haar te herenigen met de stier.
Wat een prachtig verhaal! Wist jij dat koeien zo’n diepe emoties hadden?
Financieel
Voedselnood: wat zijn boodschappenkaarten en hoe moet je er eentje aanvragen?
Door de hoge vaste lasten en stijgende inflatie komen steeds meer Nederlanders in de problemen met hun voedselvoorziening. De vraag naar voedselhulpinitiatieven, zoals de boodschappenkaarten van het Rode Kruis, groeit daardoor. Wat houden deze boodschappenkaarten in en voor wie zijn ze bedoeld?
Ondersteuning bij voedselnood
Uit onderzoek van het Rode Kruis blijkt dat ruim 450.000 Nederlanders te maken hebben met verborgen voedselnood. Sinds 2020 heeft de organisatie al meer dan een miljoen boodschappenkaarten uitgegeven. Dit initiatief werd gestart omdat steeds meer Nederlanders door de coronacrisis in financiële problemen verkeerden. De vraag naar deze hulp is sindsdien alleen maar toegenomen.
Wat zijn boodschappenkaarten en voor wie zijn ze bedoeld?
Boodschappenkaarten bieden financiële ondersteuning voor het doen van boodschappen. Ze zijn bedoeld voor mensen die extra hulp nodig hebben om voldoende voedsel te kunnen kopen. Hoewel deze mensen vaak een inkomen hebben, kunnen de stijgende kosten ervoor zorgen dat ze niet genoeg geld overhouden voor voedsel. Voedseluitgaven worden dan vaak als laatste prioriteit gezien, nadat alle vaste lasten zijn betaald. Reguliere hulp, zoals de Voedselbank, is vaak niet toegankelijk voor deze groep omdat zij niet over de benodigde papieren beschikken.
Hoe vraag je een boodschappenkaart aan?
Boodschappenkaarten worden verstrekt via partnerorganisaties in de wijk. Wanneer zij constateren dat iemand baat kan hebben bij een boodschappenkaart, kan deze gezamenlijk aangevraagd worden bij het Rode Kruis. Op de boodschappenkaart wordt wekelijks een bedrag gezet, afhankelijk van het aantal personen in het huishouden. Dit varieert van 21,50 euro voor een eenpersoonshuishouden tot 86 euro voor een huishouden van zes personen. Volgens de richtlijnen van het Nibud is dit bedrag voldoende voor zeven warme maaltijden per week. Elke situatie wordt individueel bekeken om de juiste hulp te bieden.
Wil je helpen?
Heb je zelf geen hulp nodig, maar wil je wel iets bijdragen? Je kunt je inschrijven als boodschappenmaatje en een maandelijkse donatie doen om de boodschappenkaarten mogelijk te maken.