-

Economie

Miljonair geeft fortuin uit om slachthuis om te bouwen tot hondenopvang.

Wat zou jij doen als je miljonair was? Iedereen heeft er weleens over gefantaseerd. Deze miljonair met een hart voor dieren trok zijn portefeuille open om het leven van duizenden honden te redden.

Wang Yan verdiende miljoenen met zijn staalbedrijf in de Chinese stad Changchun. Maar geen geld van de wereld kon zijn trouwe hond vervangen, die jaren terug plotseling vermist was.

Hij zocht overal, maar tevergeefs. Uiteindelijk stelde iemand voor om eens te kijken op een laagste, lugubere plaats: het hondenslachthuis.

In de stad leven talrijke straathonden, die vaak een grimmig lot te wachten staan. Ze worden gevangen, geslacht en vervolgens voor hun vlees verkocht op markten.

Helaas vond Wang Yan zijn hond ook daar niet, maar wat hij daar zag, veranderde zijn leven voorgoed.

De miljonair wist dat hij niet lijdzaam kon blijven toezien en besloot om actie te ondernemen. Hij had een geniaal plannetje: hij kocht een slachthuis op en bouwde het om tot een opvang voor honden!

Volgens bepaalde bronnen zou hij een groot deel van zijn rijkdom uitgegeven hebben aan het project. Hij kocht de slachterij voor om en bij de 350.000 euro en staat zelf in voor de opvang … ook al betekent dat hij nu zelf schulden moet maken.

Yan vertelde aan Metro: “Ik aanvaard geen geldelijke donaties, ik hoop alleen dat mensen met een goed hart een beetje voedsel kunnen schenken om te helpen.”

Zijn offer leverde geweldige resultaten op: sinds 2015 redde de miljonair al meer dan 2.000 straathonden en bezorgde 200 dieren een gouden mandje.

Laten we deze man met een groot hart voor dieren overladen met hartjes!

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder