-

Economie

Getrouwd stelletje wacht op kindjes en weet niet dat ze iets moeten doen om baby te maken.

Een medewerker van de Britse gezondheidszorg onthulde dat ze ooit een stelletje begeleidde dat niet besefte dat ze zelf ook nog iets moesten doen om kinderen te krijgen. Het koppel dacht dat het gewoon iets was dat automatisch gebeurde wanneer je getrouwd bent.

Rachael Hearson (59) werkte meer dan 40 jaar bij de Britse gezondheidszorg. Ze was aan de slag als verloskundige, verpleegster en gezondheidshelper, iemand die gezinnen met kinderen begeleidt.

Uiteraard heeft ze met zo’n rijke carrière een heleboel interessante verhalen en anekdotes te vertellen. Rachael bundelde haar memoires in een boek getiteld Handle With Care: Confessions of a NHS Health Visitor.

Rachael deelde met de Britse krant The Mirror wel een heel opmerkelijk verhaal dat plaatsvond voor het internettijdperk.

Een huisarts vertelde Rachael over een koppel dat hij behandelde en ‘niet wist hoe ze baby’s moesten maken’. Rachael had de dankbare opdracht om hen te leren over de bloemetjes en de bijtjes.

De ‘health visitor’ onthulde: “Ze waren al enkele jaren getrouwd, maar kinderen waren nog niet gekomen. De huisarts besefte dat ze niet wisten hoe ze kinderen moesten maken, en het was mijn opdracht om ervoor te zorgen dat ze dat deden!”

De vrouw gaat verder: “Ze dachten echt dat baby’s kwamen als gevolg van gewoon getrouwd te zijn en hadden niet het minste idee. Iemand iets over de bloemetjes en de bijtjes leren, is een grote verantwoordelijkheid. Maar na een paar bezoekjes konden ze niet meer van elkaar afblijven.”

Het verhaal kende dus een blije afloop!

Vandaag de dag met televisie en internet kunnen we ons dergelijke verhalen uiteraard niet meer voorstellen!

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder