-

Economie

Getrouwd stelletje wacht op kindjes en weet niet dat ze iets moeten doen om baby te maken.

Een medewerker van de Britse gezondheidszorg onthulde dat ze ooit een stelletje begeleidde dat niet besefte dat ze zelf ook nog iets moesten doen om kinderen te krijgen. Het koppel dacht dat het gewoon iets was dat automatisch gebeurde wanneer je getrouwd bent.

Rachael Hearson (59) werkte meer dan 40 jaar bij de Britse gezondheidszorg. Ze was aan de slag als verloskundige, verpleegster en gezondheidshelper, iemand die gezinnen met kinderen begeleidt.

Uiteraard heeft ze met zo’n rijke carrière een heleboel interessante verhalen en anekdotes te vertellen. Rachael bundelde haar memoires in een boek getiteld Handle With Care: Confessions of a NHS Health Visitor.

Rachael deelde met de Britse krant The Mirror wel een heel opmerkelijk verhaal dat plaatsvond voor het internettijdperk.

Een huisarts vertelde Rachael over een koppel dat hij behandelde en ‘niet wist hoe ze baby’s moesten maken’. Rachael had de dankbare opdracht om hen te leren over de bloemetjes en de bijtjes.

De ‘health visitor’ onthulde: “Ze waren al enkele jaren getrouwd, maar kinderen waren nog niet gekomen. De huisarts besefte dat ze niet wisten hoe ze kinderen moesten maken, en het was mijn opdracht om ervoor te zorgen dat ze dat deden!”

De vrouw gaat verder: “Ze dachten echt dat baby’s kwamen als gevolg van gewoon getrouwd te zijn en hadden niet het minste idee. Iemand iets over de bloemetjes en de bijtjes leren, is een grote verantwoordelijkheid. Maar na een paar bezoekjes konden ze niet meer van elkaar afblijven.”

Het verhaal kende dus een blije afloop!

Vandaag de dag met televisie en internet kunnen we ons dergelijke verhalen uiteraard niet meer voorstellen!

Economie

Blikjesroof van de eeuw: Hoofddorp opgeschrikt door brutale dief!

In Hoofddorp is een opmerkelijke en brutale diefstal gepleegd die de inwoners met ongeloof achterliet. Wat begon als een doodgewone dag in de wijk, eindigde in wat velen al gekscherend de “blikjesroof van de eeuw” noemen. Een man slaagde erin om in korte tijd een indrukwekkende hoeveelheid lege blikjes te stelen, met verbazing en zelfs hilariteit tot gevolg.

Een ongebruikelijke diefstal

Het incident vond plaats in een rustige buurt, waar bewoners vaak hun lege blikjes in containers bewaren voor recycling. Deze blikjes zijn niet alleen bedoeld voor milieuvriendelijke doeleinden, maar bieden vaak ook een kleine financiële beloning bij inlevering. Dit leek precies de motivatie te zijn voor de onbekende dader, die zijn zinnen had gezet op een grote buit.

Bewoners hadden al eerder verdachte activiteiten opgemerkt rond de afvalcontainers, maar niemand had gedacht dat het zo ver zou gaan. Volgens getuigen werd er een persoon gezien die met grote zakken rond de containers liep en ze razendsnel vulde met blikjes. “Het leek wel alsof hij een missie had,” zei een buurtbewoner. “Hij was niet zomaar een blikjesverzamelaar, dit was professioneel.”

De roof in actie

De dader ging uiterst geraffineerd te werk. Hij kwam aan met een kleine bakfiets, waarin hij een speciaal vak had om de blikjes in op te slaan. Volgens getuigen was hij in minder dan tien minuten klaar met zijn actie en vertrok hij met een opvallend grote hoeveelheid zakken vol blikjes. Het leek een perfect uitgevoerde operatie.

“Ik keek uit het raam en zag hoe hij alles inpakte,” zei een bewoner. “Ik dacht nog: dat is best veel blikjes voor één persoon. Maar voordat ik het doorhad, was hij al weg.”

Reacties uit de buurt

Het incident heeft tot veel reacties geleid in de buurt. Sommige bewoners konden er wel om lachen, terwijl anderen boos waren over de brutaliteit van de actie. “Die blikjes zijn voor ons bedoeld om te recyclen. Het is gewoon respectloos om zoiets te stelen,” zei een verontwaardigde buurtbewoner. Anderen zagen de humor er wel van in. “Het is toch een beetje briljant. Wie bedenkt dit?”

Wat doet de politie?

Hoewel de politie doorgaans niet ingrijpt bij dit soort diefstallen, heeft de omvang van de buit ervoor gezorgd dat er toch een onderzoek wordt gestart. Volgens een woordvoerder van de politie is het belangrijk om te achterhalen of dit een eenmalige actie was of dat er sprake is van een groter patroon. “We nemen dit serieus, omdat het niet alleen om diefstal gaat, maar ook om respect voor de buurt.”

De vraag naar blikjes

De stijgende prijzen van recyclebare materialen zoals aluminium kunnen een verklaring zijn voor dit soort incidenten. Blikjes hebben de afgelopen jaren een hogere inruilwaarde gekregen, waardoor ze aantrekkelijk zijn geworden voor dieven die snel geld willen verdienen.

Conclusie

De blikjesroof van de eeuw blijft het gesprek van de dag in Hoofddorp. Het laat zien dat zelfs de kleinste dingen, zoals lege blikjes, aanleiding kunnen zijn voor een opmerkelijk misdrijf. Of de dader gepakt wordt, blijft voorlopig de grote vraag. Eén ding is zeker: dit incident zal nog lang worden besproken in de buurt.

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MISDAADNL (@misdaadnl)

Lees verder