-

Verhalen

Camerateam onthult wat 98-jarige iedere dag doet – en de hele wereld huilt om harde realiteit.

Deze lieve oude dame heet Mary Tony en is 98 jaar oud. De Amerikaanse woont eenzaam in een klein huisje en probeert wanhopig de tijd te verdrijven. Het is een hete zomerdag, groene blaadjes ruisen zachtjes in de wind, de vogeltjes fluiten en de buren genieten op het terras. Maar Mary zit vastgeroest in haar huis.

Daarom houdt er dagelijks een kleine bus halt voor het huis van Mary om de vriendelijke dame naar het plaatselijke seniorencentrum te brengen. Daar kan ze enkele uurtjes haar droevige bestaan vergeten. Maar deze keer is haar bezoek anders want er is een camerateam aanwezig. Terwijl de camera filmt, lacht Mary vrolijk en uitbundig.

Laatste dag vol vreugde

In het seniorencentrum probeert men alles om de gepensioneerden een mooie tijd te bezorgen. “Ik hoop, dat als ze naar huis gaan en de volgende dag niet meer terugkomen omdat ze er niet meer zijn, dat hun laatste dag vol vreugde was”, zegt een medewerkster van het centrum. Als het camerateam vraagt of ze haar werk belangrijk vindt, antwoordt ze eenvoudig: “Omdat ze nog leven. Ze zijn niet anders dan toen ze jonger waren.”

Verdriet in ogen

Wanneer de bus de oude mensen terug ophaalt, ziet men het verdriet in Mary’s ogen, want thuis is ze eenzaam en op zichzelf aangewezen. Maar de interesse van het camerateam is gewekt en ze willen weten wat Mary thuis doet. “Wat moet ik doen? Waar kan ik naartoe? Ik ben alleen. Ik zie niet meer goed. Ik hoor niet goed. Ik kan niet bij mijn nichtjes leven want die hebben allemaal een gezin”, zegt ze droevig. Het seniorencentrum is een lichtpuntje in haar droevige alledag. “Ik kan nauwelijks wachten tot het morgen is om terug te komen. Ik vind het zo leuk. Maar zaterdag en zondag is er niemand.”

Wat ze doet om deze twee eindeloze dagen door te brengen, grijpt recht naar de keel: “Ik knip de reclamefolders in reepjes. Daarna knip ik de repen in kleine stukjes en stop ze zo in een vuilniszak”, zegt ze met een gebroken, hese stem. “Ik moet iets doen, anders word ik helemaal gek.”

Wat ze doen als ze alleen zijn

Als de medewerkster van het seniorencentrum op bezoek komt en ontdekt hoe Mary haar weekend doorbrengt, barst ze in tranen uit: “Ik heb er nooit over nagedacht, als ze vertrekken en ik naar m’n leven terugkeer, wat ze doen als ze alleen zijn.” Maar haar eenzaamheid is voor Mary geen reden om in zelfmedelijden te vervallen. Ze zegt daarentegen: “Welke 98-jarige kan er nog op eigen benen staan? Ik kan het. En dat wil ik doen zolang het nog gaat.”

Als haar bezoek vertrekt, kijkt ze haar nog lang achterna. “Ik hou van je omdat je gekomen bent. Dit heeft mijn dag gered. En dat zal ik niet vergeten”, zucht Mary, zichtbaar aangegrepen door de aandacht die haar eindelijk te beurt viel.

Voor Mary is dat beetje aandacht meer waard dan alles ter wereld. Ze weet nu dat ze niet alleen is en dat er mensen zijn die om haar geven en op haar letten. Mary’s bitterzoete verhaal herinnert ons eraan dat geen enkel mens vergeten mag worden, ongeacht hoe oud ze ook zijn.

DEEL dit belangrijke verhaal met iedereen die je kent!

Verhalen

Ouder dan 100 werden ze verliefd in verpleeghuis – nu zijn ze getrouwd.

De beste liefdesverhalen hebben hun hoogtes en dalen, de ene al wat dramatischer dan de andere. We vergeten het soms, zeker in slechte tijden, maar liefde is overal en waar we dat het minst zouden verwachten.

Liefde is een van de meest intense gevoelens ter wereld en er zijn maar weinig dingen die zo vurig zijn als ware liefde.

De warmte in je lichaam is onbeschrijflijk. Iedereen kent dit verliefde gevoel wel. Vroeg of laat mag je het ervaren. Hoe intens de liefde is en wanneer het gebeurt, hangt af van persoon tot persoon.

Sommigen ervaren het al in hun jeugd, anderen wanneer ze in de bloei van hun leven zijn, en nog anderen in het verpleeghuis.

Deze twee tortelduifjes ontdekten elkaar in een verpleeghuis en nu stapten ze in het huwelijksbootje.

John en Phyllis Cook leerden elkaar kennen in een bejaardentehuis in Ohio. Ze waren op slag verliefd. Nu bezegelden ze hun liefde met een huwelijk! Dit koppel is het levende bewijs dat het nooit te laat is om verliefd te worden!

John (100) en Phyllis (103) werden drie jaar geleden verliefd.

Hun liefde was zo groot, dat besloten om te trouwen, amper een jaar na hun eerste afspraakje. Hun verpleeghuis in Ohio doet het verhaal op Facebook.

Phyllis Cook legde uit aan WNWO: “Om eerlijk te zijn, we waren verliefd op elkaar. Ik snap dat dat misschien overdreven klinkt, maar we waren echt verliefd op elkaar.”

John en Phyllis zijn beiden twee keer getrouwd geweest, maar deze derde keer was voor hen de normaalste zaak van de wereld.

John vertelde: “We vullen elkaar op vele manieren aan en we houden van elkaars gezelschap.”

Gevraagd wat John het liefste zou doen, antwoordt John mysterieus: “Nou, daar zou ik waarschijnlijk niet over moeten praten.”

Echte liefde is iets geweldig! Denk eraan: je bent nooit te oud om verliefd te worden!

Lees verder