-

Economie

Eindelijk weer quality time voor Jada en Marco Borsato.

Het is geen geheim dat Marco Borsato een echte krak achter de barbecue is. Ieder jaar organiseert hij normaal een barbecue voor de zangtalenten die hij in The Voice of Holland onder zijn vleugels had. De zanger barbecuede deze week echter niet met een grote groep, maar samen met zijn dochter Jada Borsato.

Op haar Instagram Stories postte Jada een filmpje van hoe zij en haar vader genieten van een overheerlijke barbecue. Voor Marco aan zijn zangcarrière begon, was de zanger immers aan de slag als kok. Jada zegt op de achtergrond: “Ziet er goed uit, pap.” Daarop antwoordt Marco: “Lekker hè.”

De familie Borsato beleeft roerige tijden. In het begin van dit jaar raakte bekend dat het over en out is tussen Marco en Leontine. Zijn vermeende affaires zouden daar de oorzaak van zijn. De zanger gaf eerder zijn affaire met pianiste Iris Hond toe, maar er circuleren nog veel meer namen van vrouwen met wie hij het heel gezellig zou hebben gehad.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

???? ???? ????? ??? ???????????? ??? ??? ?????, ???? ??????????.

Een bericht gedeeld door Jada Borsato (@jadaborsato) op

Economie

Slecht nieuws voor ING-klanten: Vanaf vandaag werkt deze functie niet meer

Vanaf vandaag kunnen ING-klanten geen gebruik meer maken van de dienst ING Mobiel Betalen, wat betekent dat contactloos betalen in winkels en andere fysieke locaties via deze service niet langer mogelijk zal zijn. In plaats daarvan biedt ING de mogelijkheid om over te stappen naar Google Pay, waarmee klanten nog steeds hun aankopen contactloos kunnen afrekenen.

Wat verandert er precies?

De wijziging heeft betrekking op de ING Mobiel Betalen-service, die specifiek was ontworpen voor Android-gebruikers om met hun telefoon contactloos te betalen. Deze service wordt per 1 september stopgezet, maar dit heeft geen invloed op de ING Mobiel Bankieren App, die gewoon beschikbaar blijft voor andere bankgerelateerde activiteiten.

Vanaf 1 september kunnen ING-klanten alleen nog contactloos betalen via Google Pay. Dit betekent dat als je in een winkel staat en wilt afrekenen, Google Pay de enige optie is om dit snel en eenvoudig via je Android-telefoon te doen. Het overstappen naar Google Pay is gelukkig eenvoudig en snel geregeld.

Wat is Google Pay?

Google Pay is een digitale portemonnee ontwikkeld door Google, waarmee gebruikers snel en veilig betalingen kunnen doen via hun Android-apparaten. Het biedt dezelfde functionaliteiten als ING Mobiel Betalen, maar komt met enkele extra voordelen, zoals bredere compatibiliteit met andere apps en diensten.

Op de ING-website beschrijft de bank de overgang naar Google Pay als een verbetering, waarbij betalingen eenvoudiger worden en dezelfde veiligheidsstandaarden worden gehandhaafd die klanten gewend zijn.

Hoe stap je over naar Google Pay?

Om Google Pay te kunnen gebruiken, moet je Android-telefoon aan bepaalde vereisten voldoen. Het belangrijkste is dat je apparaat draait op Android 8.0 of hoger en beschikt over een NFC-chip (Near Field Communication). Deze chip is essentieel voor het uitvoeren van contactloze betalingen.

Zo controleer je of je telefoon geschikt is:

  1. Ga naar ‘Instellingen’ op je Android-apparaat.
  2. Navigeer naar ‘Verbonden apparaten’.
  3. Zoek naar de optie ‘NFC’. Als je deze optie ziet, betekent dit dat je telefoon over de NFC-chip beschikt.
  4. Schakel de NFC-functie in. Dit is een essentiële stap om Google Pay te kunnen gebruiken.

Als je bovenstaande stappen hebt doorlopen en je telefoon aan de vereisten voldoet, kun je Google Pay instellen om te beginnen met contactloos betalen.

Hoe stel je Google Pay in?

Het instellen van Google Pay is eenvoudig en duurt slechts enkele minuten:

  1. Download de Google Pay-app vanuit de Google Play Store als je deze nog niet op je telefoon hebt.
  2. Open de app en log in met je Google-account.
  3. Voeg je ING-betaalpas toe door de instructies in de app te volgen. Je kunt je pasgegevens handmatig invoeren of de pas scannen met de camera van je telefoon.
  4. Bevestig je betaalmethode via de verificatiestappen van ING, zoals het invoeren van een code die je per sms ontvangt.
  5. Alles gereed? Je kunt nu beginnen met contactloos betalen in winkels en andere locaties waar Google Pay wordt geaccepteerd.

Waarom stapt ING over naar Google Pay?

ING heeft ervoor gekozen om de eigen Mobiel Betalen-service te beëindigen en volledig over te stappen naar Google Pay om verschillende redenen:

  1. Breed gebruik: Google Pay is een wereldwijd erkende en veelgebruikte dienst, die klanten toegang biedt tot een breder scala aan mogelijkheden dan ING Mobiel Betalen.
  2. Beveiliging: Google Pay biedt geavanceerde beveiligingsopties, zoals tokenisatie, waarbij je echte kaartgegevens nooit worden gedeeld met winkels of verkopers.
  3. Gebruiksgemak: Google Pay is gemakkelijk te gebruiken, integreert goed met andere Google-services, en biedt een gestroomlijnde ervaring voor contactloos betalen.

Wat als je Google Pay niet kunt gebruiken?

Als je Android-telefoon niet aan de vereisten voldoet, zijn er een paar alternatieven om contactloos te blijven betalen:

  1. Gebruik je fysieke ING-betaalpas: Veel betaalautomaten ondersteunen nog steeds contactloze betalingen met een fysieke bankpas.
  2. Overweeg een telefoonupgrade: Als je apparaat geen NFC-chip heeft of een oudere versie van Android gebruikt, kan het overwegen van een upgrade naar een nieuwer toestel een optie zijn.
  3. Kijk naar andere betaalopties: Hoewel Google Pay nu de standaard is voor ING-klanten met Android-telefoons, zijn er andere digitale portemonnees en bankdiensten beschikbaar die mogelijk compatibel zijn met jouw toestel.

Conclusie

De overgang van ING Mobiel Betalen naar Google Pay is een belangrijke verandering voor ING-klanten die gewend waren om hun betalingen via hun Android-telefoon af te handelen. Hoewel het misschien even wennen is, biedt Google Pay een veilige en eenvoudige manier om contactloos te betalen, met veel extra voordelen. Zorg ervoor dat je telefoon voldoet aan de vereisten en dat je Google Pay tijdig instelt, zodat je geen betalingsproblemen ondervindt wanneer je in een winkel staat.

Als je vragen hebt of hulp nodig hebt bij het instellen van Google Pay, kun je de gedetailleerde handleiding op de ING-website raadplegen of de ondersteuningsvideo bekijken die ING beschikbaar heeft gesteld. Deel dit nieuws met vrienden en familie om hen ook op de hoogte te brengen van deze verandering, zodat zij niet voor verrassingen komen te staan wanneer ze willen afrekenen.

Lees verder