Economie
Siamese tweelingen die 14 jaar geleden ‘gescheiden’ werden, opgegroeid tot prachtige jongedames.

De tweelingmeisjes Maliyah en Kendra Herrin zagen het levenslicht op 26 februari 2002 en hun ouders waren in de zevende hemel met hun komst. Maar tegelijk moesten ze een moeilijke beslissing nemen, die de toekomst van hun kinderen zou bepalen.
Maliyah en Kendra waren geboren als een Siamese tweeling en waren aan de heup vergroeid met elkaar. Ze deelden onder andere een nier, de lever en de blaas.
De ouders stonden voor een moeilijke beslissing. Zouden ze hen voor de rest van hun leven samen laten, of zouden ze het riskeren om een levensgevaarlijke operatie uit te voeren om hen te scheiden? De twee opties waren niet zonder gevaren. De dokters konden niet garanderen dat de operatie succesvol zou verlopen.
Operatie
Toen de kleintjes vier jaar oud waren, namen de ouders dan toch de beslissing om de tweeling te scheiden. Zo zouden ze de kans op een normaal en zelfstandig leven krijgen.
De tweeling kreeg in de Verenigde Staten heel wat aandacht omdat Siamese tweelingen best zeldzaam zijn.
De hele wereld leefde tijdens de 16-uur durende operatie mee met de meisjes. Die operatie vond plaats in 2006. De dokters leverden een geweldige prestatie en de operatie was een klinkend succes!
Schijnwerpers
Toen ze elf jaar oud waren, kwamen ze opnieuw in de belangstelling toen ze uitgenodigd werden bij de Oprah Winfrey Show. Iedereen was onder de indruk over hoe ver ze het al geschopt hadden na hun spraakmakende operatie.
Zeven jaar na de operatie, in 2013, begonnen de meiden hun eigen YouTube-kanaal en blog, waar ze hun avonturen met de hele wereld delen. Zo vertellen ze voor het eerst over hun scheiding.
Het doet ons plezier om te zien dat deze meisjes het zo goed doen. Deel dit bericht om hen het allerbeste toe te wensen!

Economie
Sylvie Meis haalt snoeihard uit naar ‘gefrustreerde witte mannen’ van VI: ‘Ze zijn respectloos’

Sylvie Meis heeft opnieuw voor opschudding gezorgd met een vlijmscherp interview in de YouTube-serie Open Kaart van Robbert Rodenburg. In het openhartige gesprek neemt de presentatrice geen blad voor de mond. Vooral haar harde woorden over mediamagnaat John de Mol en de mannen van Vandaag Inside maakten indruk. Volgens Sylvie is het onbegrijpelijk dat zulke “oude, gefrustreerde witte mannen” anno 2025 nog steeds een platform krijgen.
Geen blad voor de mond
Vanaf de eerste minuut laat Sylvie duidelijk merken dat ze niets meer inslikt. Ze is kritisch op hoe de media werken, wie daarin de macht hebben en waarom bepaalde figuren – zoals de mannen van VI – nog steeds op televisie mogen zeggen wat ze willen. Volgens haar is het tijd voor verandering. “Waarom krijgen dit soort mannen nog altijd zoveel zendtijd?” vraagt ze zich hardop af. De uitspraken zijn fel, maar voor Sylvie gaat het om meer dan alleen media-analyse: het is een pleidooi voor respect en eerlijkheid.
Een vrouw met haar eigen pad
Tijdens het interview staat Sylvie ook stil bij haar eigen positie in het medialandschap. Jarenlang heeft ze zich blootgesteld aan de publieke opinie, maar daar is verandering in gekomen. Ze geeft aan dat ze haar grenzen heeft leren stellen. “Ik heb geen man nodig om mijn leven te leiden,” zegt ze resoluut. De hardnekkige beeldvorming dat ze alleen geïnteresseerd zou zijn in rijke mannen, noemt ze onterecht en beledigend. “Ik ben zelfstandig, succesvol en ik red me prima.”
De impact van een woninginbraak
Tussen de kritische noten door deelt Sylvie ook een persoonlijke gebeurtenis: de woninginbraak in Hamburg. Tijdens deze brute diefstal verloor ze kostbare spullen, waaronder exclusieve Hermès-tassen en sieraden. Maar nog ingrijpender was het verlies van haar gevoel van veiligheid. Sylvie vertelt dat ze lange tijd slecht sliep na de inbraak. Het trauma van die nacht werkt nog steeds door in haar dagelijks leven.
Online haat en steun van Robbert Rodenburg
De aflevering van Open Kaart kreeg al snel veel aandacht, maar riep ook hevige reacties op. Presentator Robbert Rodenburg liet via Instagram weten dat hij geschrokken was van de haatberichten die binnenstroomden. Sommige reacties waren volgens hem zo heftig, dat hij besloot ze te verwijderen. “Dit gesprek verdiende meer respect,” schreef hij. Ondanks alles liet Robbert weten trots te zijn op Sylvie’s openheid en de manier waarop zij zich kwetsbaar én krachtig opstelde.
Geen plaats meer voor respectloze talkshows
Sylvie maakt in het interview duidelijk dat ze heel bewust kiest met wie ze haar verhaal deelt. Ze schuift niet langer aan bij talkshows waar ze zich niet veilig voelt. “Ik laat me niet langer afmaken voor kijkcijfers,” zegt ze. Die houding komt voort uit ervaring: Sylvie heeft geleerd haar grenzen te bewaken en voelt zich sterker dan ooit.
Vastberaden en standvastig
Dat Sylvie niet bang is om haar mening te geven, is na dit interview wel duidelijk. Ze durft zich uit te spreken tegen grote namen in de media en trekt zich niets aan van publieke verontwaardiging. Ze blijft trouw aan zichzelf en aan haar principes. Haar uitgesproken houding levert haar soms kritiek op, maar ook bewondering.
Geen terugtrekkende beweging
Waar anderen zich wellicht zouden terugtrekken na zoveel ophef, kiest Sylvie er juist voor om door te gaan. Ze wil een stem geven aan vrouwen die zich miskend voelen in de media. Haar verhaal in Open Kaart is daar het bewijs van: persoonlijk, eerlijk en zonder concessies.
Een vrouw die blijft opvallen
Met dit interview bevestigt Sylvie Meis haar status als sterke en onafhankelijke vrouw. Ze laat zich niet kleineren, spreekt zich uit en bepaalt zélf haar koers. Haar kritische blik en persoonlijke verhalen zorgen ervoor dat we nog lang niet het laatste van haar gehoord hebben.