Economie
Alleenstaande papa adopteert meisje met Down dat door 20 families werd afgewezen.
Laten we deze superpapa overladen met hartjes!

Het leven van een klein meisje veranderde voorgoed nadat ze eerst door haar moeder werd afgewezen en dan nog eens door 20 potentiële adoptiefamilies.
Het verhaal van Luca Trapanese en zijn poging om de kleine baby Alba te adopteren ging compleet viraal om allerlei redenen. Het komt immers niet zo vaak voor dat een homoseksuele, alleenstaande man de toestemming krijgt om een kind te adopteren.
Maar in het geval van Luca werd er een uitzondering gemaakt … en we zijn zo blij dat hij deze kans kreeg!
De 41-jarige man schreef zelfs een boek over zijn avontuur om papa te proberen worden van de kleine Alba, een meisje met het syndroom van Down.
Tijdens een radio-interview legde Luca uit dat zijn verhaal zo bijzonder is omdat het “komaf maakt met stereotypen over vaderschap, religie en familie.”
In Italië zijn adopties door homoseksuele en alleenstaande ouders traditioneel een gecompliceerde materie.
20 keer afgewezen
Luca adopteerde Alba in 2017, toen ze amper 13 dagen oud was. Het meisje was toen al afgewezen door 20 potentiële adoptiefamilies. Dat had helaas te maken met haar aandoening.
Luca had al in verschillende verzorgingsinstellingen gewerkt met mensen met speciale behoeftes en wilde altijd al vader worden.
Daarom was het zijn vurige wens om papa te worden van Alba. Nu geniet het meisje met volle teugen van haar nieuwe thuis bij haar liefdevolle papa.
Alba is een energiek meisje dat soms een beetje koppig kan zijn. Ze houdt van spelen en dansen, en geniet van het gezelschap van andere mensen.
We wensen papa en zijn prachtige dochter het allerbeste toe. Luca is een man met een groot hart en dankzij hem staat dit meisje een geweldige toekomst te wachten!

Economie
Oud-VVD-leider Hans Wiegel (83) heen gegaan

Hans Wiegel, een markant figuur binnen de Nederlandse politiek, is op 83-jarige leeftijd overleden. Zijn familie heeft het nieuws bevestigd en laat weten met trots terug te kijken op wat hij voor Nederland heeft betekend. Wiegel was jarenlang een toonaangevende persoonlijkheid binnen de politieke arena en werd door velen gezien als een van de meest invloedrijke liberale stemmen van zijn generatie.
Een loopbaan van betekenis
Wiegel begon zijn politieke carrière al op jonge leeftijd en groeide uit tot partijleider van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD). Hij stond bekend om zijn scherpe debatstijl, toegankelijke communicatie en strategisch inzicht. Tijdens het kabinet-Van Agt I (1977-1981) bekleedde hij de functie van vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken, waarmee hij een belangrijke rol speelde in het landsbestuur.
Na zijn tijd in Den Haag zette hij zijn loopbaan voort als Commissaris van de Koningin in Friesland. In deze functie bleef hij zich inzetten voor de publieke zaak en wist hij ook op regionaal niveau brede waardering te oogsten.
Betrokken tot op hoge leeftijd
Hoewel Hans Wiegel zich later formeel terugtrok uit de actieve politiek, bleef hij in de publieke belangstelling staan. Regelmatig deelde hij zijn visie op maatschappelijke ontwikkelingen en werd hij geraadpleegd voor zijn ervaring en politieke kennis. Zijn analyses werden gewaardeerd om hun helderheid, nuance en historische perspectief.
Wiegel bleef een herkenbare stem in het Nederlandse debat en genoot brede bekendheid bij jong en oud. Zijn aanwezigheid in media, talkshows en kranten onderstreepte zijn blijvende betrokkenheid bij het publieke leven.
Einde van een tijdperk
Met het overlijden van Hans Wiegel verliest Nederland een politieke figuur die decennialang een stempel heeft gedrukt op het landsbestuur. Zijn nalatenschap wordt gekenmerkt door visie, overtuiging en een scherp gevoel voor politieke verhoudingen. De familie van Wiegel heeft laten weten dat zij trots zijn op wie hij was, zowel als politicus als als persoon.
Zijn overlijden markeert het einde van een periode waarin persoonlijke stijl en overtuiging hand in hand gingen met bestuurlijke verantwoordelijkheid. De herinnering aan zijn bijdragen blijft voortleven in de Nederlandse politieke geschiedenis.