-

Algemeen

Yvon Jaspers snapt alle kritiek: ´Sta open voor vertrekt bij Boer Zoekt Vrouw´

Avatar foto

Gepubliceerd

op

De toekomst van Boer Zoekt Vrouw met Yvon Jaspers als presentatrice staat steeds vaker ter discussie. Haar aanwezigheid in het programma wordt door critici als te overheersend ervaren, en de roep om haar te vervangen door een voice-over wordt steeds luider. Telegraaf-columnist Mark Koster spaart haar niet in zijn laatste column en noemt haar ‘een hinderlijk ego dat maar niet klein te krijgen is’.

Te veel in beeld?
Volgens Koster draait Boer Zoekt Vrouw inmiddels meer om Yvon dan om de boeren zelf. “Ze is een bemoeizuchtig zusje dat boeren behandelt als sociaal gehandicapte primaten,” schrijft hij. Hij vindt het storend dat Yvon altijd prominent aanwezig is, vaak met haar hoedje voor haar bekende blauwe keverbusje. “Nergens zien we géén Yvon. Yvon is de zon waar Boer Zoekt Vrouw om draait.”

Boer Zoekt Vrouw

Daarnaast stelt hij dat KRO-NCRV, de omroep achter het programma, waarschijnlijk niet het lef heeft om haar echt te vervangen. “Ze hielden ook krampachtig vast aan het besmette Spoorloos in de hoop een tijdslot te behouden,” sneert hij.

Yvon Jaspers

Yvon reageert op de kritiek
Gisteren kreeg Yvon in RTL Boulevard de kans om op de kritiek te reageren. “Dat is natuurlijk heel moeilijk om over jezelf te zeggen,” antwoordde ze diplomatiek toen haar werd gevraagd of ze nog nodig is als presentatrice. “Ik hoop dat mensen zien dat ik mijn hele ziel en zaligheid daarin stop.”

Ze benadrukte dat haar rol verder gaat dan wat de kijkers op tv zien. “Het is voor mij véél meer dan een televisieprogramma als de camera loopt. Er speelt natuurlijk ook zoveel achter de schermen, ook voordat mensen meedoen en nadat mensen meedoen.”

Yvon Jaspers

Maar dan komt de verrassende opmerking: “Kan het zonder? Nou, misschien moeten we dat dan een jaartje proberen. Dan doe ik de voice-over wel! Hahahaha.”

Boer Zoekt Vrouw

Oprechte bescheidenheid of schijnheilig?
Mark Koster gelooft niet dat Yvon echt openstaat voor vertrek en noemt haar reactie ‘klassieke Hilversumse huichelarij’. Hij vindt dat ze zichzelf bewust kleiner probeert te maken, omdat ze aanvoelt dat haar rol in Boer Zoekt Vrouw te groot is geworden.

Ook kritiek in Vandaag Inside
Ook in Vandaag Inside werd er gediscussieerd over de positie van Yvon in het programma. René van der Gijp merkte op: “Ik kijk het niet, maar er is wel veel kritiek op die Yvon Jaspers op dit moment, hè? Hoe komt dat?”

Boer Zoekt Vrouw

Johan Derksen gaf toe dat hij recent een hele aflevering had gekeken. “Ik moet zeggen: het is de moeder van alle datingshows, het kijkt lekker weg, het is onschuldige ontspanning.” Over Yvon was hij minder enthousiast: “Ze is een beetje een kleuterjuf. Ze loopt daar te giechelen ertussendoor, die voegt niks toe. Ze roepen: ‘Doe maar een voice-over’, nou, het zal me een worst zijn. Ze loopt mij niet in de weg, maar voegt niet echt iets toe.”

Toekomst onduidelijk
Voorlopig blijft Yvon gewoon het gezicht van Boer Zoekt Vrouw, maar de kritiek blijft aanzwellen. Of de omroep daadwerkelijk zal overwegen om haar rol te minimaliseren of zelfs te schrappen, blijft afwachten. Wat denk jij? Zou het programma beter werken met een voice-over in plaats van Yvon Jaspers? Laat het weten in de reacties!

Algemeen

Levensgevaarlijke bacterie ontdekt in veel verkocht Aldi-product: ”Direct terugbrengen”

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Aldi slaat alarm: gerookte forelfilet mogelijk besmet – klanten dringend gewaarschuwd om product niet te eten

Er is opnieuw grote onrust ontstaan rondom een product dat via de Nederlandse supermarktschappen werd verkocht. Dit keer is het de Aldi die met spoed een waarschuwing naar buiten brengt. Eén van de visproducten, een populaire gerookte forelfilet, blijkt mogelijk besmet te zijn met de bacterie Listeria monocytogenes. De supermarktketen neemt de kwestie hoog op en roept klanten dringend op het product niet te consumeren. Het nieuws zorgt voor veel vragen en bezorgdheid, vooral onder mensen uit kwetsbare groepen.

Welke forelfilet gaat het precies om?

De terugroepactie betreft gerookte forelfilet van 125 gram. Het gaat om verpakkingen die een houdbaarheidsdatum van 30 november dragen. Klanten die deze variant hebben gekocht, wordt met klem geadviseerd het artikel niet open te maken en zeker niet te gebruiken voor consumptie.

Dat uitgerekend gerookte vis onder de loep ligt, is niet nieuw. Dit type product behoort tot de voedselcategorieën waar listeria vaker een risico vormt, vooral wanneer de temperatuur tijdens transport of opslag fluctueert.

De waarschuwing werd begin van de avond bevestigd door meerdere nieuwsplatformen, waaronder Hart van Nederland, dat berichtte dat de bacterie mogelijk in het product is aangetroffen. De supermarkt benadrukt dat het gaat om een voorzorgsmaatregel, maar adviseert toch maximale voorzichtigheid.

Waarom is Listeria zo gevaarlijk?

De bacterie Listeria monocytogenes komt niet vaak voor, maar wanneer iemand besmet raakt, kan dat grote risico’s met zich meebrengen. Het gevaar zit hem vooral in het feit dat listeria zich ook op lagere temperaturen kan vermenigvuldigen. Koeling vertraagt de bacterie, maar verwijdert haar niet. Daardoor is voorverpakte vis extra gevoelig.

Wie lopen het meeste risico?

  • Jonge kinderen

  • Ouderen

  • Mensen met een verzwakt immuunsysteem

  • Zwangere vrouwen

Voor vrouwen die in verwachting zijn, is de waarschuwing extra belangrijk. De bacterie kan in zeldzame gevallen worden overgedragen op het ongeboren kind, wat zeer ernstige gevolgen kan hebben. De supermarkt komt daarom met een duidelijke oproep: neem geen enkel risico.

Hoe herken je een mogelijke besmetting?

De meeste gezonde volwassenen merken weinig tot niks van een listeriabesmetting. Sommige mensen ervaren hoogstens wat milde griepachtige klachten, zoals koorts of spierpijn. Dat betekent echter niet dat het ongevaarlijk is voor iedereen.

Mogelijke verschijnselen van listeriose:

  • Hoge koorts

  • Spierpijn

  • Hoofdpijn

  • Misselijkheid

  • Diarree

In zeldzame gevallen kan de bacterie zich via het bloed of het zenuwstelsel verspreiden. Dat kan leiden tot:

  • Bloedvergiftiging

  • Ernstige infecties van het zenuwstelsel

  • Hersenvliesontsteking

Vooral voor kwetsbare mensen kan dat zeer ernstig zijn en daarom is de waarschuwing van de Aldi allesbehalve overdreven.

Aldi vraagt klanten om forel direct terug te brengen

De supermarkt is duidelijk: eet de forelfilet niet. Klanten die dit product in huis hebben, kunnen het zonder discussie inleveren bij de dichtstbijzijnde Aldi-winkel.

De terugroepactie verloopt volgens de bekende procedure:

  • Het product terugbrengen naar de winkel

  • Ook openen of aangebroken verpakkingen mogen worden ingeleverd

  • Bewijs van aankoop zoals een kassabon is niet nodig

  • Het volledige aankoopbedrag wordt vergoed

Aldi benadrukt dat klantveiligheid altijd voorop staat en dat de keten liever te streng optreedt dan te laat reageert.

Niet de eerste terugroepactie: salami eerder ook uit de schappen gehaald

Opvallend is dat het de tweede keer in korte tijd is dat Aldi een product moest terugroepen vanwege mogelijke besmetting. Iets meer dan een week geleden ging het om salami van 150 gram, waarbij de verdachte houdbaarheidsdatums 06-12-2025, 07-12-2025 en 09-12-2025 betroffen.

Toen bleek uit een interne controle dat er mogelijk Shigatoxine-producerende E. coli (STEC) in de worst zat. Dat soort bacteriën kan eveneens een aanzienlijk gezondheidsrisico opleveren. Ook toen luidde de boodschap: niet eten, meteen terugbrengen.

Dat Aldi nu opnieuw een waarschuwing moet afgeven, baart sommige klanten zorgen. Op sociale media uiten mensen hun twijfels over de kwaliteitscontrole. Toch benadrukt de supermarkt dat deze maatregelen juist bewijzen dat het controlesysteem functioneert en dat verdachte producten er direct uit worden gehaald.

Waarom zien we terugroepacties tegenwoordig vaker?

Volgens experts zijn er meerdere redenen waarom voedselwaarschuwingen vaker in het nieuws komen:

  1. Strengere kwaliteitscontroles
    Moderne laboratoriumtests kunnen steeds kleinere hoeveelheden bacteriën opsporen. Daardoor komen risico’s sneller aan het licht.

  2. Meer bewaakte voedselketens
    Door strengere regelgeving worden problemen sneller gemeld.

  3. Sociale media versnellen de verspreiding van informatie
    Waar vroeger een waarschuwing soms onopgemerkt bleef, wordt deze nu binnen enkele uren landelijk gedeeld.

  4. Grotere schaal van productie
    Eén fout kan gevolgen hebben voor duizenden verpakkingen, en dus grijpt men sneller in.

Dat alles maakt terugroepacties niet alleen noodzakelijker, maar ook zichtbaarder.

Wat kun je zelf doen om voedselveiligheid te vergroten?

Hoewel consumenten geen invloed hebben op wat er in de fabriek gebeurt, kunnen ze wél thuis maatregelen nemen om risico’s verder te verkleinen:

  • Controleer altijd de houdbaarheidsdatum

  • Bewaar gekoelde producten direct in de koelkast

  • Let op de temperatuur van de koelkast (tussen 3 en 5 graden)

  • Ontdooi vis nooit op kamertemperatuur

  • Verhit restjes goed door

Maar wanneer een supermarkt duidelijk communiceert dat een product mogelijk risicovol is, geldt altijd één regel: gewoon niet eten.

Hoe nu verder?

Voor Aldi is transparantie essentieel. De keten belooft dat de bron van de mogelijke besmetting wordt onderzocht en dat er maatregelen worden genomen om vergelijkbare situaties te voorkomen. Ondertussen blijft de oproep helder: klanten die gerookte forelfilet met houdbaarheidsdatum 30 november in huis hebben, moeten dit product onmiddellijk terugbrengen.

Voor consumenten blijft het zaak alert te zijn. Terugroepacties zijn niet prettig, maar helpen juist om de voedselketen veiliger te houden. Het advies blijft: twijfel je? Dan niet eten.

Lees verder