Algemeen
Zo gaat het nu met Winter Vol Liefde-Edith: ‘Reageren op kandidaten zou kunnen’

Edith Broekhuis (53), bekend van het eerste seizoen van Winter Vol Liefde, vond haar prins op het witte paard destijds niet. Een jaar later is RTL Boulevard benieuwd hoe het nu met haar gaat.
Een Drukke Winter in Oostenrijk
Vanuit Oostenrijk, waar Edith verschillende appartementen runt, vertelt ze dat het goed met haar gaat. “We zitten midden in het winterseizoen en het is bommetje vol. Veel hard werken. Alleen de mannen ontbreken,” zegt ze lachend. Hoewel de liefde haar nog niet heeft gevonden, is Edith niet actief op zoek. “Je bent gewoon aan het werk, je hebt een kind, en af en toe ben je in de après-ski. Daar moet je hem gewoon toevallig tegen het lijf lopen.”
Geluk in de Familie
Edith’s zoon, Mats, is degene die haar had opgegeven voor Winter Vol Liefde. De zestienjarige heeft zelf geen gebrek aan vrouwelijke aandacht. “Hij is lang, valt op, en heeft een leuk gezicht, dus er zijn best wel veel meiden die geïnteresseerd zijn.” Mocht het met de liefde niet lukken, ziet Edith haar zoon wel deelnemen aan het programma. “Mats zou zo meedoen aan Winter Vol Liefde. We hebben daar weleens grappen over gemaakt. Hij staat daar wel voor open.”
Toekomstige Deelname?
Hoewel Edith niet snel meer te zien zal zijn in andere datingshows zoals Lang Leve de Liefde of Ex On The Beach, laat ze de deur open voor een eventuele terugkeer in Winter Vol Liefde of B&B Vol Liefde. “Als er in Winter Vol Liefde een hele leuke vent is die in een Alpenland woont, dan zou ik zeker reageren,” zegt ze enthousiast.
Kritisch over Het Tweede Seizoen
Edith maakt nog steeds tijd vrij om naar het tweede seizoen van Winter Vol Liefde te kijken. Ze geniet ervan, maar heeft ook kritiek. “Bij sommige dames zie ik dat ze zich heel erg bewust zijn van de camera. Het is zó onnatuurlijk.” Denise, een logé van Mike, valt haar vooral op. “Dan denk ik: ‘O, meid. Wees niet zo bewust bezig.'”
Geen Spijt
Edith kijkt met plezier terug op haar deelname. “We hebben drie weken lang verschrikkelijk veel lol gehad.” Ze heeft geen spijt van haar deelname en heeft vooral genoten van de ervaringen. “Met Mike op de piste hoorde ik mijn frustratie mega. Je hebt natuurlijk die microfoon op je kin hangen. Toen dacht ik wel: ‘Oe, heavy.'” Maar, zo benadrukt ze, ze is zichzelf gebleven tijdens het programma.
Dit bericht op Instagram bekijken
Edith blijft nuchter over haar ervaringen en de toekomst, met haar focus op werk en haar zoon, terwijl de liefde misschien op een dag onverwacht haar pad kruist.

Algemeen
Onderzoek toont aan: ´Je gootsteen is viezer dan je denkt´

Iedereen weet dat de gootsteen niet de schoonste plek in de keuken is. Maar dat bacteriën zich hier zó gemakkelijk verzamelen, is misschien wel schokkender. Hoewel je de gootsteen gebruikt om van alles schoon te maken, is het ook een plek waar vocht en etensresten samenkomen. En daar zijn schadelijke bacteriën zoals salmonella, E. coli en listeria dol op.
De hardnekkigheid van bacteriën in de gootsteen
Amerikaanse onderzoekers waren benieuwd hoe snel ziektekiemen zich in de gootsteen verzamelen én hoe snel kruisbesmetting plaatsvindt. De deelnemers aan het onderzoek maakten een ontbijt met vlees, ei en meloen. Vervolgens werd er gekeken hoeveel bacteriën er in en rondom de gootsteen achterbleven.
Wat bleek? In ruim een derde (34 procent) van de gevallen raakte de gootsteen besmet met bacteriën. Op meer dan een kwart van de gesneden meloenen werden achteraf ook ziektekiemen aangetroffen: een duidelijk teken van kruisbesmetting.
Het onderzoek bevestigt dat de gootsteen een plek is waar doorgaans een hoge concentratie aan ziektekiemen aanwezig is. “Soms is er flink wat geboen nodig om vuil van borden, kommen of groente en fruit te verwijderen, maar vaak is dat niet voldoende,” stellen de onderzoekers. “Ziektekiemen kunnen erg hardnekkig zijn en vervolgens aan de gootsteen blijven kleven, zelfs nadat die is geschrobd.”
Achtergebleven ziektekiemen kunnen vervolgens ook weer op je handen terechtkomen, of op eten dat je in de gootsteen afspoelt. Vooral kwetsbare mensen kunnen daar goed ziek van worden. Je groenten laten uitlekken in een vieze gootsteen is daarom absoluut geen goed idee.
Je gootsteen schoonmaken: zo doe je dat
Er is maar één manier om te voorkomen dat je ziek wordt van een vieze gootsteen: regelmatig schoonmaken. En dan bedoelen we niet zo nu en dan snel een vochtig doekje erdoorheen, want dat doodt de bacteriën niet.
Wat dan wel? Zorg er in elk geval voor dat je dagelijks etensresten uit de gootsteen verwijdert, met name als je rauw vlees hebt bereid. Doe je dit met een spons, gebruik dan elke keer een nieuwe, want sponsjes zijn een broedplaats voor schimmels en bacteriën. Maak de gootsteen daarnaast twee keer per week grondig schoon met warm water en een schoonmaakmiddel, gevolgd door een desinfecterend middel. Bacteriën in je gootsteen zijn nooit helemaal te voorkomen, maar op deze manier kom je al een heel eind om je keuken veiliger te maken. Hoe vaak maak jij je gootsteen grondig schoon?