Algemeen
Winter Vol Liefde-kijkers gaan los op domme verspreking van Mike: ´Waar de mond van vol is´

De winterse liefde in Winter Vol Liefde brengt al twee weken volop vermaak, en ook vanavond was geen uitzondering. Een komische verspreking van Mike zorgde ervoor dat kijkers weer dubbel lagen van het lachen!
Afscheid van Lena
In de nieuwste aflevering moest Lena haar koffers pakken, nadat Mike ervoor koos om verder te gaan met Antine. Lena, die eerder nog haar concurrente Denise wist te verslaan, nam sportief afscheid en wenste Mike en Antine alle geluk.
Haar begripvolle reactie siert haar, ondanks de pijnlijke slip van Mike.
Oeps, Mike!
Tijdens het afscheid wist Mike per ongeluk de namen te verwisselen. Terwijl hij Lena’s koffer overhandigde, versprak hij zich: “Nou, Antine…” gevolgd door een snel herstel: “Of euh, sorry, Lena, hartstikke bedankt voor je komst en de leuke tijd die we toch gehad hebben.”
Deze verspreking werd door de kijkers opgepikt als een overduidelijk teken van zijn gevoelens voor Antine.
Liefde in de Lucht
Mikes verspreking bevestigde volgens veel kijkers dat ‘waar het hart vol van is, de mond van overloopt’. Het publiek kijkt nu met spanning uit naar hoe de relatie tussen Mike en Antine zich verder ontwikkelt. Eén ding is zeker: de strenge keuring van moeder Monique belooft nog wat extra spanning in de komende afleveringen!

Algemeen
Onderzoek toont aan: ´Je gootsteen is viezer dan je denkt´

Iedereen weet dat de gootsteen niet de schoonste plek in de keuken is. Maar dat bacteriën zich hier zó gemakkelijk verzamelen, is misschien wel schokkender. Hoewel je de gootsteen gebruikt om van alles schoon te maken, is het ook een plek waar vocht en etensresten samenkomen. En daar zijn schadelijke bacteriën zoals salmonella, E. coli en listeria dol op.
De hardnekkigheid van bacteriën in de gootsteen
Amerikaanse onderzoekers waren benieuwd hoe snel ziektekiemen zich in de gootsteen verzamelen én hoe snel kruisbesmetting plaatsvindt. De deelnemers aan het onderzoek maakten een ontbijt met vlees, ei en meloen. Vervolgens werd er gekeken hoeveel bacteriën er in en rondom de gootsteen achterbleven.
Wat bleek? In ruim een derde (34 procent) van de gevallen raakte de gootsteen besmet met bacteriën. Op meer dan een kwart van de gesneden meloenen werden achteraf ook ziektekiemen aangetroffen: een duidelijk teken van kruisbesmetting.
Het onderzoek bevestigt dat de gootsteen een plek is waar doorgaans een hoge concentratie aan ziektekiemen aanwezig is. “Soms is er flink wat geboen nodig om vuil van borden, kommen of groente en fruit te verwijderen, maar vaak is dat niet voldoende,” stellen de onderzoekers. “Ziektekiemen kunnen erg hardnekkig zijn en vervolgens aan de gootsteen blijven kleven, zelfs nadat die is geschrobd.”
Achtergebleven ziektekiemen kunnen vervolgens ook weer op je handen terechtkomen, of op eten dat je in de gootsteen afspoelt. Vooral kwetsbare mensen kunnen daar goed ziek van worden. Je groenten laten uitlekken in een vieze gootsteen is daarom absoluut geen goed idee.
Je gootsteen schoonmaken: zo doe je dat
Er is maar één manier om te voorkomen dat je ziek wordt van een vieze gootsteen: regelmatig schoonmaken. En dan bedoelen we niet zo nu en dan snel een vochtig doekje erdoorheen, want dat doodt de bacteriën niet.
Wat dan wel? Zorg er in elk geval voor dat je dagelijks etensresten uit de gootsteen verwijdert, met name als je rauw vlees hebt bereid. Doe je dit met een spons, gebruik dan elke keer een nieuwe, want sponsjes zijn een broedplaats voor schimmels en bacteriën. Maak de gootsteen daarnaast twee keer per week grondig schoon met warm water en een schoonmaakmiddel, gevolgd door een desinfecterend middel. Bacteriën in je gootsteen zijn nooit helemaal te voorkomen, maar op deze manier kom je al een heel eind om je keuken veiliger te maken. Hoe vaak maak jij je gootsteen grondig schoon?