-

Algemeen

Roxeanne Hazes kondigt verrassende carrièreswitch aan: ´Dit had niemand nog verwacht!´

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Leuk nieuws voor Roxeanne Hazes en haar fans: de zangeres gaat een nieuwe rol vervullen als presentatrice bij Talpa. Vanaf november is ze ook te zien als coach in het SBS6-programma 3 Minutes of Fame: It’s Your Lucky Day.

Talpa maakte maandag bekend dat Roxeanne op SBS6 een nieuw muziekprogramma zal presenteren, waarin Nederlandstalige artiesten centraal staan. Het is haar eerste presentatieklus op lineaire televisie voor SBS6, en meer details worden binnenkort bekendgemaakt.

Ervaring in Presentatie

Roxeanne is geen onbekende in de televisiewereld. Eerder presenteerde ze Glow Up: The Next Dutch Make-Up Star op Videoland en was ze teamleider in het programma DNA Singers op RTL 4. Haar ervaring en charisma maken haar een geliefde presentatrice onder kijkers.

Band met Broer André Hazes

Naast haar professionele vooruitgang, heeft Roxeanne ook persoonlijke stappen gezet. Recentelijk sprak ze in Shownieuws openhartig over haar herstelde band met haar broer André Hazes.

“Het gaat hartstikke goed, we hebben het hartstikke leuk met elkaar,” vertelde ze. Roxeanne noemde André haar “beste maatje” en sprak vol lof over hun hechte band. Ze verwachtte ook Kerstmis met hem te vieren, mede omdat zijn partner Monique jarig is rond die tijd.

Met deze nieuwe rol als presentatrice en haar groeiende band met André, lijkt 2025 een bijzonder jaar te worden voor Roxeanne Hazes, zowel professioneel als privé.

Algemeen

Onderzoek toont aan: ´Je gootsteen is viezer dan je denkt´

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Iedereen weet dat de gootsteen niet de schoonste plek in de keuken is. Maar dat bacteriën zich hier zó gemakkelijk verzamelen, is misschien wel schokkender. Hoewel je de gootsteen gebruikt om van alles schoon te maken, is het ook een plek waar vocht en etensresten samenkomen. En daar zijn schadelijke bacteriën zoals salmonella, E. coli en listeria dol op.

De hardnekkigheid van bacteriën in de gootsteen

Amerikaanse onderzoekers waren benieuwd hoe snel ziektekiemen zich in de gootsteen verzamelen én hoe snel kruisbesmetting plaatsvindt. De deelnemers aan het onderzoek maakten een ontbijt met vlees, ei en meloen. Vervolgens werd er gekeken hoeveel bacteriën er in en rondom de gootsteen achterbleven.

Wat bleek? In ruim een derde (34 procent) van de gevallen raakte de gootsteen besmet met bacteriën. Op meer dan een kwart van de gesneden meloenen werden achteraf ook ziektekiemen aangetroffen: een duidelijk teken van kruisbesmetting.

Het onderzoek bevestigt dat de gootsteen een plek is waar doorgaans een hoge concentratie aan ziektekiemen aanwezig is. “Soms is er flink wat geboen nodig om vuil van borden, kommen of groente en fruit te verwijderen, maar vaak is dat niet voldoende,” stellen de onderzoekers. “Ziektekiemen kunnen erg hardnekkig zijn en vervolgens aan de gootsteen blijven kleven, zelfs nadat die is geschrobd.”

Achtergebleven ziektekiemen kunnen vervolgens ook weer op je handen terechtkomen, of op eten dat je in de gootsteen afspoelt. Vooral kwetsbare mensen kunnen daar goed ziek van worden. Je groenten laten uitlekken in een vieze gootsteen is daarom absoluut geen goed idee.

Je gootsteen schoonmaken: zo doe je dat

Er is maar één manier om te voorkomen dat je ziek wordt van een vieze gootsteen: regelmatig schoonmaken. En dan bedoelen we niet zo nu en dan snel een vochtig doekje erdoorheen, want dat doodt de bacteriën niet.

Wat dan wel? Zorg er in elk geval voor dat je dagelijks etensresten uit de gootsteen verwijdert, met name als je rauw vlees hebt bereid. Doe je dit met een spons, gebruik dan elke keer een nieuwe, want sponsjes zijn een broedplaats voor schimmels en bacteriën. Maak de gootsteen daarnaast twee keer per week grondig schoon met warm water en een schoonmaakmiddel, gevolgd door een desinfecterend middel. Bacteriën in je gootsteen zijn nooit helemaal te voorkomen, maar op deze manier kom je al een heel eind om je keuken veiliger te maken. Hoe vaak maak jij je gootsteen grondig schoon?

Lees verder