Algemeen
Duistere geheimen van Winter Vol Liefde-Jan liggen op straat: ´Gevaarlijk ventje´

Het populaire liefdesprogramma Winter Vol Liefde blijft niet alleen de aandacht trekken met romantiek, maar ook met controversiële onthullingen. Onlangs deelde het Instagram juicekanaal Reality_FBI een schokkende update over deelnemer Jan, die snel viraal ging.
Online Video’s en Xhamster
Volgens Reality_FBI heeft Jan video’s online geplaatst die voor opschudding zorgden. Hoewel Jan de video’s inmiddels heeft verwijderd, adviseert het juicekanaal hem om ook andere beelden, met name die op Xhamster, offline te halen om verdere controverse te voorkomen. Deze suggestie roept veel vragen op onder zowel fans als critici van het programma.
‘Slamming’ en Chemsex
Een van de meest besproken video’s droeg de titel ‘slamming’. Dit begrip verwijst in de gayscene naar het injecteren van drugs, vaak in de context van chemsex—seks onder invloed van middelen zoals crystal meth, GHB of 3-MMC. Hoewel Reality_FBI speculeerde dat meth de gebruikte drug was, heeft Jan dit ontkend zonder details te geven over welke substantie wel betrokken was. Jan gaf toe dat hij experimenteerde met verdovende middelen tijdens een moeilijke periode in zijn leven.
Romantische Spanningen met Yan
Naast de schandalen speelt zich ook een nieuwe romantische dynamiek af in het programma. Na het vertrek van Peter komt verpleger Yan als nieuwe liefdeskandidaat bij Jan langs.
De ontmoeting verloopt echter stroef. Jan voelt zich direct geïrriteerd door Yan’s nabijheid en overmatige aandacht. “Als iemand zo achter mij aanloopt of heel dicht bij mij wil zijn, daar word ik helemaal kriegel van,” vertelt Jan.
Yan blijft echter positief over Jan en ziet het als een uitdaging om zijn hart te veroveren, ondanks de aanvankelijke weerstand.
Conclusie
De combinatie van persoonlijke onthullingen en romantische spanning houdt Winter Vol Liefde onverminderd in de spotlight. Jan’s betrokkenheid bij schandalen en de komst van Yan voegen een nieuwe laag van complexiteit toe aan het programma, dat zowel kijkers als critici blijft boeien.

Algemeen
Onderzoek toont aan: ´Je gootsteen is viezer dan je denkt´

Iedereen weet dat de gootsteen niet de schoonste plek in de keuken is. Maar dat bacteriën zich hier zó gemakkelijk verzamelen, is misschien wel schokkender. Hoewel je de gootsteen gebruikt om van alles schoon te maken, is het ook een plek waar vocht en etensresten samenkomen. En daar zijn schadelijke bacteriën zoals salmonella, E. coli en listeria dol op.
De hardnekkigheid van bacteriën in de gootsteen
Amerikaanse onderzoekers waren benieuwd hoe snel ziektekiemen zich in de gootsteen verzamelen én hoe snel kruisbesmetting plaatsvindt. De deelnemers aan het onderzoek maakten een ontbijt met vlees, ei en meloen. Vervolgens werd er gekeken hoeveel bacteriën er in en rondom de gootsteen achterbleven.
Wat bleek? In ruim een derde (34 procent) van de gevallen raakte de gootsteen besmet met bacteriën. Op meer dan een kwart van de gesneden meloenen werden achteraf ook ziektekiemen aangetroffen: een duidelijk teken van kruisbesmetting.
Het onderzoek bevestigt dat de gootsteen een plek is waar doorgaans een hoge concentratie aan ziektekiemen aanwezig is. “Soms is er flink wat geboen nodig om vuil van borden, kommen of groente en fruit te verwijderen, maar vaak is dat niet voldoende,” stellen de onderzoekers. “Ziektekiemen kunnen erg hardnekkig zijn en vervolgens aan de gootsteen blijven kleven, zelfs nadat die is geschrobd.”
Achtergebleven ziektekiemen kunnen vervolgens ook weer op je handen terechtkomen, of op eten dat je in de gootsteen afspoelt. Vooral kwetsbare mensen kunnen daar goed ziek van worden. Je groenten laten uitlekken in een vieze gootsteen is daarom absoluut geen goed idee.
Je gootsteen schoonmaken: zo doe je dat
Er is maar één manier om te voorkomen dat je ziek wordt van een vieze gootsteen: regelmatig schoonmaken. En dan bedoelen we niet zo nu en dan snel een vochtig doekje erdoorheen, want dat doodt de bacteriën niet.
Wat dan wel? Zorg er in elk geval voor dat je dagelijks etensresten uit de gootsteen verwijdert, met name als je rauw vlees hebt bereid. Doe je dit met een spons, gebruik dan elke keer een nieuwe, want sponsjes zijn een broedplaats voor schimmels en bacteriën. Maak de gootsteen daarnaast twee keer per week grondig schoon met warm water en een schoonmaakmiddel, gevolgd door een desinfecterend middel. Bacteriën in je gootsteen zijn nooit helemaal te voorkomen, maar op deze manier kom je al een heel eind om je keuken veiliger te maken. Hoe vaak maak jij je gootsteen grondig schoon?