Algemeen
André Hazes haalt keihard uit naar Rachel: ´Ze is gewoon een koud gevoelloos mens´

In een openhartig interview met Evert Santegoeds voor Shownieuws, heeft André Hazes Jr. zich uitgesproken over de turbulente relatie met zijn moeder Rachel Hazes. De recente crisis tussen moeder en zoon, waaronder het verbod om de naam ‘André Hazes’ te gebruiken, werpt een schaduw over zijn deelname aan Holland Zingt Hazes.
Twijfels Over Deelname
André Hazes Jr. voelt zich ongemakkelijk bij het idee om nog inkomsten te genereren waar Rachel als co-producent van profiteert. Hoewel hij dit jaar nog meedoet uit loyaliteit naar andere betrokkenen, overweegt hij volgend jaar niet meer deel te nemen.
Hoe is Rachel?
André beschrijft Rachel als iemand die ontzettend leuk kan zijn zolang alles goed gaat. “Ze is een van de allerleukste personen op aarde als je het goed met haar hebt,” zegt hij.
Maar zodra er conflicten ontstaan, verandert haar houding drastisch. “Dan is het het tegenovergestelde. Ze wordt koud,” legt hij uit.
Gevoelens van Verlatenheid
Deze koude houding heeft bij André gevoelens van verlatenheid en verdriet opgeroepen, vooral in belangrijke momenten zoals de geboorte van zijn zoon. Hij voelt zich soms als een wees, ondanks dat zijn moeder nog leeft. “Ik kon niemand bellen, behalve nu mijn zus. Maar toen voelde ik me echt een wees,” vertelt hij.
Dreigende Dagvaarding
De spanning tussen André en Rachel werd verder vergroot door een dagvaarding die Rachel hem op kerstavond stuurde. Hoewel hij nog geen officiële dagvaarding heeft ontvangen, blijft de dreiging aanwezig. “We zijn gewaarschuwd dat het gaat gebeuren. Wanneer precies weet ik niet,” aldus André.
Naamgebruik en Toekomstplannen
Ondanks de juridische dreiging blijft André Hazes Jr. zijn naam gebruiken zoals hij altijd heeft gedaan. “Er staat gewoon André Hazes op het affiche,” bevestigt hij. Wat de toekomst brengt, blijft onzeker, maar André blijft vastberaden om zijn eigen weg te volgen.

Algemeen
Onderzoek toont aan: ´Je gootsteen is viezer dan je denkt´

Iedereen weet dat de gootsteen niet de schoonste plek in de keuken is. Maar dat bacteriën zich hier zó gemakkelijk verzamelen, is misschien wel schokkender. Hoewel je de gootsteen gebruikt om van alles schoon te maken, is het ook een plek waar vocht en etensresten samenkomen. En daar zijn schadelijke bacteriën zoals salmonella, E. coli en listeria dol op.
De hardnekkigheid van bacteriën in de gootsteen
Amerikaanse onderzoekers waren benieuwd hoe snel ziektekiemen zich in de gootsteen verzamelen én hoe snel kruisbesmetting plaatsvindt. De deelnemers aan het onderzoek maakten een ontbijt met vlees, ei en meloen. Vervolgens werd er gekeken hoeveel bacteriën er in en rondom de gootsteen achterbleven.
Wat bleek? In ruim een derde (34 procent) van de gevallen raakte de gootsteen besmet met bacteriën. Op meer dan een kwart van de gesneden meloenen werden achteraf ook ziektekiemen aangetroffen: een duidelijk teken van kruisbesmetting.
Het onderzoek bevestigt dat de gootsteen een plek is waar doorgaans een hoge concentratie aan ziektekiemen aanwezig is. “Soms is er flink wat geboen nodig om vuil van borden, kommen of groente en fruit te verwijderen, maar vaak is dat niet voldoende,” stellen de onderzoekers. “Ziektekiemen kunnen erg hardnekkig zijn en vervolgens aan de gootsteen blijven kleven, zelfs nadat die is geschrobd.”
Achtergebleven ziektekiemen kunnen vervolgens ook weer op je handen terechtkomen, of op eten dat je in de gootsteen afspoelt. Vooral kwetsbare mensen kunnen daar goed ziek van worden. Je groenten laten uitlekken in een vieze gootsteen is daarom absoluut geen goed idee.
Je gootsteen schoonmaken: zo doe je dat
Er is maar één manier om te voorkomen dat je ziek wordt van een vieze gootsteen: regelmatig schoonmaken. En dan bedoelen we niet zo nu en dan snel een vochtig doekje erdoorheen, want dat doodt de bacteriën niet.
Wat dan wel? Zorg er in elk geval voor dat je dagelijks etensresten uit de gootsteen verwijdert, met name als je rauw vlees hebt bereid. Doe je dit met een spons, gebruik dan elke keer een nieuwe, want sponsjes zijn een broedplaats voor schimmels en bacteriën. Maak de gootsteen daarnaast twee keer per week grondig schoon met warm water en een schoonmaakmiddel, gevolgd door een desinfecterend middel. Bacteriën in je gootsteen zijn nooit helemaal te voorkomen, maar op deze manier kom je al een heel eind om je keuken veiliger te maken. Hoe vaak maak jij je gootsteen grondig schoon?