-

Algemeen

Kijkers niet te spreken over ´arrogant´ gedrag Expeditie Robinson-Timor: ´Onsportief ventje!´

In de nieuwste aflevering van Expeditie Robinson 2024 blijft Timor, de zelfbenoemde leider van kamp Noord, onder vuur liggen. Voor de tweede week op rij moest kamp Noord naar de eilandraad, wat de spanningen binnen het team alleen maar vergroot. De honger en frustratie beginnen steeds meer hun tol te eisen, en kijkers laten hun kritiek niet ongehoord.

Expeditie Robinson

Kritiek op Timor

Hoewel Timor zichzelf als de sterkste speler en leider van het team ziet, denken zowel zijn mede expeditieleden als de kijkers daar anders over. Vooral zijn onsportieve gedrag tijdens de immuniteitsproef stuitte op veel kritiek.

Toen duidelijk werd dat twee sterke leden van kamp Zuid niet mee mochten doen aan de proef, klapte Timor enthousiast, wat niet goed viel bij zowel zijn teamgenoten als het publiek. Op social media, zoals X (voorheen Twitter), regende het reacties met uitspraken als “Onsportief mannetje.”

Expeditie Robinson

Verlies en eilandraad

Ondanks zijn vreugde over de afwezigheid van sterke spelers bij de proef, verloor kamp Noord toch de immuniteitsproef. Dit leidde tot nieuwe spanningen binnen het kamp, waar Timor probeerde een sterke speler weg te stemmen.

Toch lijken veel kijkers te hopen dat zijn eigen teamleden zich tegen hem zullen keren, gezien zijn gedrag de afgelopen weken. Timor lijkt zich niet geliefd te maken en veel kijkers geven aan dat ze hem inmiddels helemaal zat zijn.

Expeditie Robinson

Reactie van het publiek

Niet alleen Timor, maar ook zijn teamgenoten worden bekritiseerd. Veel kijkers begrijpen niet waarom niemand in kamp Noord het initiatief neemt om de danser uit het spel te stemmen, in plaats van een fysiek minder sterke speler zoals Ymre. Het gebrek aan actie wordt door kijkers omschreven als “suffe schapen” die maar achter Timor aanlopen.

Samensmelting in zicht

Volgende week staat de samensmeltingsproef op het programma, en veel kijkers verwachten al dat dit voor de nodige chaos zal zorgen. Terwijl Timor’s gedrag binnen kamp Noord grotendeels onbeantwoord blijft, lijken de leden van kamp Zuid beter in de gaten te hebben wat voor speler hij is. Tijdens de samensmelting zal iedereen voor zichzelf moeten spelen, maar ze moeten ook samen één eiland delen. De vraag is hoe dit gaat verlopen, nu Timor bij meerdere kamp Zuid-leden al geen vrienden heeft gemaakt. “Die samensmelting gaat echt chaos worden,” voorspellen kijkers op social media.

Expeditie Robinson

Expeditie Robinson is elke zondagavond om 20.00 uur te zien op RTL 4. Afleveringen terugkijken kan via Videoland of NLZiet.

Algemeen

Bas Nijhuis blijft weg uit Vandaag Inside uit angst voor nieuwe onthullingen over zijn dubbelleven

Bas Nijhuis is na de kritiek en onthullingen die door het weekblad Privé zijn gepubliceerd, al een maand niet meer verschenen in het populaire programma Vandaag Inside.

Het schandaal begon toen Privé in augustus beweerde dat Bas verschillende persoonlijke verhalen, waaronder een vermeend alcoholprobleem, de ziekte van zijn moeder en de adoptie van twee Roemeense meisjes, zou hebben verzonnen.

Deze beschuldigingen kwamen aan het licht via een ex-date van Bas, die naar eigen zeggen geschokt was toen ze ontdekte dat Bas nog een relatie had tijdens hun contact.

De onthullingen leidden tot spot in Vandaag Inside, met René van der Gijp die sarcastisch reageerde op het verhaal van de Roemeense kinderen.

Hoewel Bas ontkende, kon hij niet overtuigend aantonen dat de beweringen onwaar waren. Dit heeft zijn imago ernstig geschaad en volgens critici, zoals Tooske Ragas, heeft Vandaag Inside hem te veel in bescherming genomen. Ook waarschuwden deskundigen dat Bas verantwoordelijk moest worden gehouden voor de problemen die hij had veroorzaakt.

De situatie escaleerde verder toen zijn ex-date opnieuw naar de pers stapte en Privé een tweede publicatie uitbracht, waarbij ook Wilfred Genee werd beschuldigd van een ‘kwalijke rol’ in de affaire. Evert Santegoeds, hoofdredacteur van Privé, suggereerde dat er mogelijk nog meer onthullingen zouden volgen, wat de spanningen rondom Bas verder deed oplopen.

Sinds deze onthullingen heeft Bas zich niet meer laten zien in Vandaag Inside, en er wordt gespeculeerd dat hij probeert verdere publicaties te vermijden. Wilfred Genee maakte er onlangs een grap over, wat de situatie niet minder gespannen maakte. Mocht Bas toch terugkeren in het programma, lijkt de kans op een derde onthulling van Privé groot, vooral nu Santegoeds suggereert dat er nog meer aan de oppervlakte kan komen.

Lees verder