-

Algemeen

Deze stoffen zijn er allemaal aangetroffen in het lichaam van Liam Payne

Liam Payne, voormalig lid van One Direction, is op tragische wijze om het leven gekomen na een fatale val van zijn hotelbalkon in Buenos Aires.

Uit t0xicologisch onderzoek blijkt dat er in zijn lichaam verschillende soorten drugs zijn aangetroffen, waaronder cocaïne, roze c0caïne, cr@ck en het kalmeringsmiddel benzodiazepine. Daarnaast werd in zijn hotelkamer een pijpje gevonden dat mogelijk gebruikt werd om dr*gs te roken.

Het is vastgesteld dat de 31-jarige zanger is 0verleden aan zowel interne als externe bloedingen die hij opliep door de val. Zijn lichaam blijft voorlopig in Argentinië tot het onderzoek volledig is afgerond, waarbij zijn vader aanwezig is om de situatie te begeleiden.

Steeds meer details komen naar buiten over de omstandigheden rondom Liams dood. Zo melden bronnen dat twee personeelsleden van het hotel drugs zouden hebben geleverd aan Liam kort voor zijn overlijden.

Het zou gaan om een schoonmaker en een ander personeelslid, die mogelijk meerdere keren harddrugs aan hem hebben verstrekt door deze te verstoppen in een zeepdoosje. De politie is een onderzoek gestart naar deze aantijgingen.

Liam had in het verleden al openlijk gesproken over zijn versl@vingsproblemen. Tijdens zijn tijd in One Direction worstelde hij met wat hij zijn “pillen en drankfase” noemde.

In een interview gaf hij aan dat de beste manier om de jonge sterren in toom te houden was door hen op te sluiten in hotelkamers, waar de verleiding van minibars altijd aanwezig was. Daarnaast onthulde hij dat hij ook kampte met suïcidale gedachten, wat een extra laag van tragedie toevoegt aan zijn vroegtijdige overlijden.

Algemeen

Rachel Hazes cancelt nu ook Wolter Kroes wegens verdedigen André: ´Ze is compleet ontspoord!´

Wolter Kroes heeft zich uitgesproken over de gespannen situatie tussen Rachel Hazes en haar zoon André Hazes jr. Dit kan mogelijk gevolgen hebben voor zijn toekomstige optredens bij Holland Zingt Hazes. Waar veel andere BN’ers voorzichtig blijven om niet op de zwarte lijst van Rachel te belanden, kiest Wolter voor een andere aanpak.

Controverse rond de naam Hazes

De aanleiding van de discussie is de sommatie van Rachel, waarin ze van haar zoon eist dat hij stopt met optreden onder de naam “André Hazes”. Deze eis heeft veel verontwaardiging opgeroepen, maar veel artiesten willen geen standpunt innemen uit angst dat ze niet meer mogen optreden bij het lucratieve evenement.

Kritiek op Rachel Hazes

Wolter Kroes geeft aan dat hij het zelf niet over zijn hart zou kunnen verkrijgen om zijn eigen zoon te dwingen zijn achternaam te veranderen. Hij uit zijn verbazing over de situatie: “Wat betreft de achternaam Hazes: ik zou het zelf niet over mijn hart kunnen verkrijgen dat mijn zoon Wolter, die dus ook Wolter Kroes heet, zijn naam zou moeten veranderen.”

Hazes blijft een groot voorbeeld

Wolter spreekt vol bewondering over André Hazes sr. en vindt dat zijn zoon André jr. een belangrijke rol speelt in het voortzetten van de erfenis van zijn vader. “Senior was mijn grote voorbeeld, junior zorgt er nu voor dat de naam Hazes voortleeft,” aldus Wolter.

Wolter over de familie Hazes

Hoewel hij begrip toont voor de moeilijke situatie binnen de familie, blijft hij vasthouden aan zijn mening dat Rachel juist trots moet zijn op haar zoon. Hij noemt de hele situatie “triest” en geeft aan dat elke familie wel zijn problemen heeft, maar hij blijft vinden dat Rachel Hazes beter met haar zoon om moet gaan.

De risico’s voor Wolter

Ondanks zijn kritische woorden heeft Wolter Kroes dit jaar voor het eerst deelgenomen aan Holland Zingt Hazes en gaf hij aan dit graag nog vele jaren te willen doen. Maar na zijn uitspraken is het onzeker of hij volgend jaar weer zal worden gevraagd.

Andere BN’ers vermijden kritiek

Veel andere artiesten, zoals Jeroen van der Boom, houden zich liever op de vlakte wanneer hen gevraagd wordt naar de kwestie. Dit om te voorkomen dat ze niet meer worden uitgenodigd voor optredens. De angst om op de zwarte lijst van Rachel Hazes te belanden lijkt groot te zijn in de muziekwereld.

Wat brengt de toekomst voor Wolter?

Met zijn kritische uitspraken riskeert Wolter Kroes zijn toekomst bij Holland Zingt Hazes. Hoewel hij hoopt volgend jaar opnieuw uitgenodigd te worden, is het nog maar de vraag of zijn deelname aan het evenement nu in gevaar is gebracht.

Lees verder