-

Algemeen

Ongelofelijk: Burgemeester Rotterdam neemt het op voor m*ssentrekker

Rotterdam werd gisteren opgeschrikt door een verschrikkelijke aanslag. Het 0M heeft inmiddels bevestigd dat de dQder, Ayoub M., handelde met ’terror1stisch oogmerk’. Bij de gebeurtenis is een onschuldige man van 32 jaar omgekomen. Een ander raakte zw@@rgewond.

@anslag

Het nieuws volgde elkaar snel op gisteravond. In eerste instantie zou het om een ruzie gaan, maar kort daarna werd duidelijk dat een man ‘wild’ om zich heen stak.

Getuigen meldden dat de verd@chte ‘Allahoe Akbar’ schreeuwde en ‘veel slachtoffers’ wilde maken. Het is aan de Rotterdamse held Reniël, een kickbokstrainer die toevallig op de plek des onheils was, te danken dat er niet meer sl@chtoffers zijn gevallen.

Reniël deed namelijk wat veel mensen niet zouden doen: hij ging de aanvaller te lijf en mepte de steker, die 2 vleesm*ssen in zijn hand had, bewusteloos.

Allahoe Akbar

De afzwaaiende burgemeester van Rotterdam ontving gisteren een bericht van de p0litie over het incident. Ahmed Aboutaleb vond het niet gepast om de link met terreur direct te leggen. In zijn optiek is ‘Allahoe Akbar’ schreeuwen heel gewoon. ”Dat roep ik wel tientallen keren per dag”, zo laat Aboutaleb optekenen.

Volgens de burgervader moeten we dat gewoon zien als ”een stopwoordje voor moslims”. Aboutaleb zegt niet te weten of de verd@chte het heeft geroepen met andere bedoelingen. ”Dat moet uit onderzoek blijken.”

De dder, een 22-jarige man uit Amersfoort die bekend was bij p0litie en just1tie, werd uitgeschakeld door een kickbokstrainer. Omstanders smeten ook nog allerlei terrasmeubilair op de man. De dader ligt zw@@rgewond in het ziekenhuis.

Aboutaleb heeft grote bewondering voor de omstanders, maar nog veel meer voor Reniël. Vanmiddag gaf hij aan de kickbokser te willen bellen. ”Om hem te bedanken voor deze heldendaad.”

Algemeen

Erica Meiland geeft een update na diagnose van k@nker

Eerder werd bekendgemaakt dat bij Erica Meiland een voorstadium van k@nker werd geconstateerd. In het weekblad Weekend gaat ze dieper in op de kijk0peratie die volgde, waarbij ze haar baarmoeder en eierstokken liet verwijderen.

De realityster vertelde aan het weekblad hoe de fases verliepen. Eerst kreeg ze het bevolkingsonderzoek, daarna een bezoek aan de huisarts en vervolgens ging ze naar de gynaecoloog.

“Toen de huisarts belde dat ik werd doorverwezen, schrok ik me rot.” De uitslagen raakten haar diep. “Ik wil nog niet dood,” dacht ze, maar ook: “Als het mijn tijd is, kijk ik terug op een goed leven.”

Toen ze het advies kreeg om haar baarmoeder en eierstokken te laten verwijderen, vond ze dat direct een goed idee.

Kijkoperatie

Erica is goed hersteld na de ingreep. “Een kijk0peratie heeft zo weinig herstel nodig. De derde dag ging ik alweer naar de vuilnisbelt – met piepschuim, want ik mocht niet tillen,” vertelt ze aan Weekend.

Ze geeft aan “geen enkel verschil” te voelen zonder baarmoeder. In de video hieronder maakte Erica eerder het nieuws bekend in Chateau Meiland En Route.

Steun

Martien Meiland was de eerste die wist dat er bij haar een voorstadium van k@nker was geconstateerd. Hij reageerde met een bezorgd gezicht, volgens Erica: “Jeetje, nou dat weer!”

Dochters Maxime en Montana relativeerden de situatie volgens haar: “Je bent er vlug bij.” Erica noemt de gynaecologen in het Alrijne Z1ekenhuis “de grootste heldinnen.”

Lees verder