-

Algemeen

Nieuwe tegenslag voor Marco Borsato: ´Moet koninklijk lintje inleveren!´

Volgens weekblad Privé staat Marco Borsato voor de mogelijkheid om zijn koninklijke onderscheiding, die hij in 2004 ontving, in te leveren. De zanger kreeg het lintje destijds vanwege zijn inzet voor het goede doel War Child, maar de huidige juridische situatie zou ervoor kunnen zorgen dat hij zijn titel van Officier in de Orde van Oranje-Nassau verliest.

Mogelijke Veroordeling

Het weekblad speculeert dat een mogelijke veroordeling volgend jaar, in verband met ontucht met een minderjarig meisje, zou kunnen leiden tot het intrekken van zijn onderscheiding.

Volgens artikel 11 van het lintjesreglement vervalt een onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau als de drager onherroepelijk veroordeeld is tot een gevangenisstraf van ten minste één jaar. Deze regel zou dus van toepassing kunnen zijn als Borsato schuldig wordt bevonden.

Geruchten over Verhuizing naar Italië

Naast de speculaties over het verliezen van zijn lintje, deden er ook geruchten de ronde dat Marco Borsato van plan is om naar Italië te verhuizen.

Dit zou volgens Privé te maken hebben met zijn Italiaanse roots en het feit dat hij zich daar veiliger zou voelen, weg van de Nederlandse media.

Echter, zijn moeder, Mary Borsato, heeft deze geruchten de kop in gedrukt. In een reactie noemde ze het “flauwekul” en benadrukte dat haar zoon mogelijk naar Italië zou gaan voor vakantie, maar dat een permanente verhuizing niet aan de orde is. “Nee hoor, hij gaat echt niet naar Italië,” aldus Mary.

Toekomst van Marco Borsato

Hoewel de geruchten over zijn verhuizing dus door zijn moeder worden ontkend, blijft de toekomst van Marco Borsato onzeker, vooral gezien de mogelijke juridische consequenties die hem boven het hoofd hangen. Het blijft afwachten hoe deze zaak zich verder ontwikkelt.

Algemeen

Jochie (18) verliest hand na afsteken van vuurwerk in trein: ´Wat bezielde hem?´

Naarmate het jaar ten einde loopt, neemt de overlast van vuurwerk weer toe. Helaas blijkt dat niet iedereen voorzichtig omgaat met vuurwerk. Een 18-jarige jongen heeft op tragische wijze deze les geleerd door een vuurwerkb0m af te steken in een trein.

Vuurwerk in de trein: een gevaarlijke combinatie

Het is al riskant om vuurwerk in een trein af te steken, maar het wordt nog gevaarlijker als het om zware knallers gaat. Rond 02:15 uur besloot een onbezonnen jongeman een Cobra 6 af te steken in een bomvolle trein.

Het resultaat was een explosieve knal die de aandacht trok van iedereen in de omgeving. De explosie was zo krachtig dat deze vergelijkbaar is met die van een handgranaat. Het vuurwerk is absoluut geen speelgoed en kan ernstige schade aanrichten.

Gevolgen van de actie

Door deze onverantwoorde actie raakte de jongen zelf ernstig gewond en verloor hij zijn hand. Daarnaast hebben verschillende passagiers in de trein gehoorschade opgelopen. De gevolgen van deze domme beslissing zijn dramatisch en hadden gemakkelijk voorkomen kunnen worden.

Reactie van de NS

De Nederlandse Spoorwegen (NS) heeft de actie van de jongeman in een reactie als ‘idioot voor woorden’ bestempeld. Ze begrijpen niet hoe iemand op het idee komt om een vuurwerkb0m in een trein af te steken. Op dit moment is het aantal passagiers in de trein niet bekend, en er is nog geen aangifte gedaan door de betrokkenen.

Huidige situatie

De trein werd na het incident tot stilstand gebracht op station Schagen, en de politie is inmiddels een onderzoek gestart. Ze roepen ooggetuigen of mensen die het incident hebben gefilmd op om zich te melden en een verklaring af te geven.

De hoop is dat getuigenissen meer duidelijkheid kunnen bieden over de gebeurtenissen die leidden tot dit ongelukkige voorval.

Lees verder