-

Algemeen

Mensen in shock omdat Georgina Verbaan haar 0verleden huisdier in vriezer stopt

Georgina Verbaan heeft in haar podcast Pepijn & Georgina maken het mee openhartig verteld over het emotionele afscheid van haar kat, wat tot grote verbazing leidde bij de Shownieuws-deskundigen. Georgina’s kat is bij haar thuis ingeslapen, maar ze besloot hem niet meteen weg te brengen voor een begr@fenis of crematie. In plaats daarvan bewaarde ze het dier een week lang in de koelkast, iets wat veel reacties heeft opgeroepen.

Bewaren in de Koelkast

Georgina deelt dat ze na het 0verlijden van haar kat moeite had om direct afscheid te nemen. “Hij hoefde niet meteen weg,” vertelt ze. Eerst legde ze haar kat kort in de vriezer, maar dat bleek niet de beste beslissing. “Toen was hij wel een beetje hard geworden en dacht ik: oh.” Vervolgens besloot ze haar kat in de koelkast te leggen, wat haar de kans gaf om in haar eigen tijd afscheid te nemen. Elke avond haalde ze hem uit de koelkast om samen op de bank te liggen en te rouwen. “Op een gegeven moment dacht ik wel: het is misschien niet helemaal gezond meer om dat nog te doen, maar ik heb het toch gedaan,” geeft ze eerlijk toe.

Reacties van de Shownieuws-Deskundigen

De manier waarop Georgina met het overlijden van haar kat omging, leidde tot uiteenlopende reacties aan de Shownieuws-tafel. Bart Ettekoven noemde het “nogal opvallend,” terwijl Patrick Martens begripvol reageerde. Hij benadrukte dat het verlies van een huisdier net zo pijnlijk kan zijn als dat van een familielid.

“Mijn vader is vorig jaar overleden en hij heeft ook zes dagen bij ons in de woonkamer gelegen,” vertelt Martens. Hij vindt het begrijpelijk dat Georgina langer de tijd nodig had om afscheid te nemen van haar kat, die twintig jaar onderdeel van haar gezin was.

Kritische Blikken

Niet iedereen had echter begrip voor Georgina’s aanpak. Filmregisseur Martin Koolhoven gaf aan dat hij het moeilijk vond om zich haar situatie voor te stellen.

“Ik stel me dan voor dat ze hem pakt en hij een beetje nattig is enzo. Het is toch een beetje raar.” Ronald Molendijk kon er al helemaal niet bij. “Wat je gewoon moet doen is hem wegbrengen als die overleden is. Het is toch totaal uit de bocht gevlogen met het normaliseren van dit?” Molendijk vindt dat het niet gezond is om op deze manier afscheid te nemen van een huisdier.

Een Persoonlijke Manier van Rouwen

Het verhaal van Georgina laat zien hoe persoonlijk het rouwproces kan zijn, zelfs als het om een huisdier gaat. Hoewel haar aanpak bij sommigen voor verwarring zorgt, benadrukt het ook dat iedereen zijn eigen manier heeft om met verlies om te gaan. Georgina koos ervoor om nog even samen te zijn met haar geliefde kat, iets dat haar hielp bij het emotionele afscheid.

Algemeen

Tim Hofman doet opvallende uitspraak tijdens pr0ces tegen man die hem wilde verm00rden

Het 0penbaar m1nisterie eist 12 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging tegen Chris T. (42) voor zijn poging tot m00rd op tv-presentator Tim Hofman. Op 6 september 2023 drong T. gewapend met een omgebouwd gaspistool het BNNVara-gebouw binnen en verklaarde dat hij Hofman wilde doodschieten.

Tim Hofman

Chris T.’s Motivatie en Acties

Chris T., die woensdag voor het eerst in de r*chtszaak verscheen, verklaarde dat hij naar Hilversum was gereisd om ‘controle op te zoeken’ en ‘de confrontatie aan te gaan’ met Hofman.

Hij gaf aan dat hij overwoog om Hofman daadwerkelijk neer te schieten, maar twijfelde of hij het daadwerkelijk zou doen. “Als hij zou komen, zou ik het waarschijnlijk niet eens kunnen,” aldus T. Hij overwoog zelfs een smoesje om Hofman naar de receptie te lokken, maar dit plan werd niet uitgevoerd omdat hij dat ‘zielig voor de baliemedewerkster’ vond.

Na een middag rondfietsen in Hilversum, keerde T. terug naar het BNNVara-gebouw. Hij verklaarde dat hij niet precies wist waarom hij toen naar binnen liep en verklaarde dat hij Hofman zou komen doodschieten en buiten zou wachten. “Dat is echt heel moeilijk,” zei hij tegen de rechter.

Tim Hofman

Verklaring van Tim Hofman

Hoewel Tim Hofman niet in de r*chtszaak aanwezig was, las zijn advocaat Maarten Pijnenburg een verklaring voor. Hofman benadrukte de grote impact van het incident op zichzelf en zijn omgeving.

Hij pleit niet voor een hoge str@f, maar voor een goede behandeling van T. In zijn verklaring merkte Hofman op dat de dreiging tegen hem een maatschappelijk probleem aan de kaak stelt, met name de invloed van radicale en extremistische figuren op kwetsbare personen.

Hofman sprak ook over de rol van sociale media en andere beïnvloeders die radicale ideeën verspreiden, wat kan bijdragen aan dergelijke gewelddadige daden. “Het idee om een mediamaker te vermoorden om wat hij zegt of maakt, druist tegen de democratische fundamenten als persvrijheid en vrijheid van meningsuiting,” aldus Hofman.

Tim Hofman

De Herbeleving van het 1ncident

Hofman heeft het incident eerder gereconstrueerd in zijn programma Boos. Hij verklaarde dat T. wilde demonstreren tegen ‘extreemlinkse personen’. Hofman gaf aan dat hij het incident als een moment van rouw heeft ervaren, waarbij hij bewust de angst en het verdriet heeft gevoeld. Hij vergeleek zijn situatie met die van Peter R. de Vries, en verklaarde dat hij, indien nodig, met een rechte rug zou blijven staan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tim Hofman (@debroervanroos)

Chris T. wordt nu geconfronteerd met een zware str@f en een tbs-maatregel, waarbij de rechter de ernst van zijn daad onderkent en de noodzaak van behandeling benadrukt.

Lees verder